vineri, 29 aprilie 2011

Raportul Oxford Analytica: românii sunt dezamăgiţi de proasta guvernare şi vor să emigreze

Profesioniştii talentaţi din România sunt dezamăgiţi de salariile mici, corupţie şi nepotism, motive pentru care 10% din populaţie a emigrat în ultimii 20 de ani, potrivit analizei realizate de prestigiosul think-tank britanic Oxford Analytica.


De asemenea, numărul celor care vor să emigreze este în creştere, mulţi considerând că ţara este prost guvernată şi că nu există loc pentru profesionalism. Mai mult, arată analiza, românii din clasa de mijloc, adică aceia care ar trebuie să aducă progresul economic şi social, văd „jocul politic ca un spectacol media vulgar, însă sunt prea apatici să înlocuiască partidele discreditate cu altele noi, care au o agendă ce-şi propune rezolvarea problemelor”.

Intitulat „Sistemul îi exclude pe cei energici şi idealişti”, raportul, publicat joi, arată că România continuă să prezinte caracteristicile care au făcut-o sa bată pasul pe loc la mult timp după răsturnarea comunismului. Îngrijorător este faptul că milioanele de români care pun preţ pe valori şi sunt energici, dorind progresul ţării, sunt excluşi de la putere, iar mulţi consideră că ţara merge într-o direcţie greşită şi vor să emigreze.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu