vineri, 22 aprilie 2011

Lucruri utile de ştiut

Lucruri utile de ştiut

În caz de intoxicaţii alimentare însoţite de diaree, greaţă, pete roşii pe piele, se recomandă să consumaţi apă minerală plată, ceai de mentă, pâine prăjită, morcovi fierţi, orez fiert cu brânză de vaci.

În caz de insolaţie , cefalee (dureri de cap) se recomandă să se ia o pastilă de paracetamol sau aspirină de 2-3 ori pe zi. Totodată să se facă duşuri nu prea reci, dese. Este bine să se stea într-o încăpere răcoroasă, întunecată.

Cojile de cartofi cruzi tăiate mărunt, amestecate cu apă fierbinte, oţet şi sare constituie un remediu util pentru curăţarea sticlelor.

Apa în care au fiert cartofii în coajă poate fi folosită la spălarea veselei din sticlă, faianţă şi lut.
Coaja de lămâie fiartă 10 minute este folosită la înlăturarea pietrei de pe cazan.
Apa în care fierbeţi legumele dacă nu o folosiţi la prepararea supelor, răciţi-o şi udaţi cu ea florile.

Mănâncă o banană sau o supă de legume înainte de a merge la o petrecere. Potrivit specialiştilor, fibrele pe care le conţine acest fruct rămân în stomac mai mult timp şi absorb alcoolul, încetinindu-i absorbţia în sânge. Opreşte tentaţia de a consuma peste măsură prin evitarea cuburilor de gheaţă, optarea pentru paharele înalte şi subţiri(cercetările arată că oamenii obişnuiesc să umple cu 20-30% mai mult paharele scurte şi largi), combinarea băuturilor spirtoase cu cele non-alcoolice .

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu