vineri, 22 aprilie 2011

lucruri utile la bucatarie

Stiati ca:
Vanatul ramane proaspat si isi pastreaza gustul nealterat daca este presarat cu cafea macinata.
Carnurile sarate se desareaza usor daca sunt spalate cu apa fiarta in care s-a dizolvat inainte zahar praf.
Pestii de balta isi pierd acel miros de namol daca se lasa cateva ore in apa amestecata cu sare si cu argila.
Gustul de namol al pestilor dispare foarte usor daca in apa in care ii gatiti se sting 2-3 carbuni de lemn.
Crapii pot fi transportati proaspeti la o distanta mare daca li se baga in gura un miez de paine inmuiat in rachiu.
Sangele tiparilor este una dintre cele mai periculoase otravuri, care, daca patrunde, printr-o zgarietura sau rana, in sangele uman actioneaza mai repede decat veninul de vipera.
Mucegaiul de pe carnurile afumate se curata usor daca este frecat cu o saramura groasa. Acelasi procedeu, aplicat pe carnea proaspat afumata, o fereste sa faca mucegai.
Conservele pe baza de fructe trebuiesc puse inca o data la fiert daca celofanul de pe gura borcanelor incepe sa se umfle.
Mirosul de mobila lacuita si noua dispare atunci cand se pun pe rafturi vase cu lapte luat de pe foc si se inchid usile sau sertarele.
Fulgerele lovesc numai acele locuri pe sub care curge sau este o apa.
Copacii cei mai loviti de fulgere sunt stejarii sau arborii care au ramuri uscate. Mestecenii sunt cei mai feriti de fulgere.
Zatul de cafea amestecat cu apa este un bun ingrasamant pentru planta de iedera.
Albusul de ou este cel mai sigur lipici. Acesta nu se desface nici trecut prin vapori de apa.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu