miercuri, 27 aprilie 2011

Artistul a parut intodeauna un nimic evident

Artistul a parut intodeauna un nimic evident , un mizantrop. A fost si va sa fie un tip asocial nu pentru ca ar cauza societati ci din contra , pentru ca societatea ii cauzeaza , azvirlindu-l, hulindu-l, biciuindu-l, el fiind inchistat in conceptile lui precare sau mai putin precare despre lume , timp si spatiu . Inchistat in viata lui de paradoxuri , vise , e mort pentru ceilalti sau aproape mort .
Artistul trebuie sa creede si creaza dintr-un impuls intern.Menirea artei cred ca nu este sa creeze imagini ale unei lumi cotidiene cu frazeologie si cuvinte sofisticate ci sa releve cu atit mai pregnant , resimtindu-se foarte necesar , interiorul , adincul sufletuluiuman, cu zbaterile , cu suferintelesi bucuriile lui.
Renuntarea la concret printr-o abstractizare sistematica a lumi plane palpabile , intr-o lume obscura ,interioara necunoscuta, intr-o lume vesnic vie si totusi moarta fara generatii fara copilarie si fara batrinete ar duce poate la o adevarata opera de arta la o adevarata citadela artistica .....

Autor : Zirconiu

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu