sâmbătă, 26 martie 2011

statul roman si respectul cetateanului contribuabilului

Vreau sa incep cu o comparatie - Miting la Bucuresti versus mitingul de azi de la Londra .            
     Sindicalism versus stapini. Ca sa fie clar nimeni nu are dreptul sa fure parca asa se spune . Cum i-si permite statul sa fure contributia mea de 14 % din salariu pe care o platesc pentru servicile de sanatate si care nu i-mi sunt asigurate.... Poate cineva sa explice asta , Poate Boc sau alti politicieni cu staif ?
Acest furt a inceput de prin 94 si merge spre acutizare , chiar putem spune cronicizare , cancerizare cu metastaze . In cazul de fata o interventie brutala a societati civile versus stat ar putea fi legitima .
La un salariu de 10 mil lei net se platesc lunar 1,4 mil sanatate . Adica 16,8 mil pe an . Poate spune cineva ca a mincat in ultimi 5 ani acest fond special ...Ma indoiesc.
    Platim o viata cota de pensie CAS = 31.3% PENTRU CONDITI NORMALE DE MUNCA. Adica la un salariu tot de 10 mil platim solitar cu angajatorul 3.1 mil lei echivalent 37.2 mil pe an . Pe o perioada de 40 ani minim de munca ( 25-65 ani) platim 1488 mil . Statul se vaita ca da mult . Cit de mult da ??? La o speranta de viata de 67-70 ani in romania . La 10 mil lei salariu veti primi o pensie de circa 4 mil impozitabila si aia dupa unele pareri . Cu toate ca cotele au fost trase deja din salariul impozitat . Sa facem un calcul simplu . 4mil x 12 luni x 5 ani = 240 mil sau daca omul are zile chiar 10 ani 480 mil . Unde e diferenta pina la 1488 mil ???
Adica statul ne fura trei sferturi din bani circa 1 mil / capita . Pai ba fratilor e frumos ???
In aceste conditi statul nu este asistential si nici social ci pur si simplu HOT .
Dupa cum stiu eu hotia se plateste penel .. cine face puscarie ??? Cine se baga.
Merita deci sa platesti taxele in Romania ??? Merita sa dai jumatate din salariu pentru sanatate si pensie si sa beneficiezi de o tapa uriasa ... Va las pe voi sa judecati si sa concluzionati .
Eu deja m-am exprimat in mod direct  .


   Sa aveti o zi buna si somn usor.
autor Zirconiu

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu