miercuri, 23 martie 2011

Romania pe scurt un mare cacat

Da, sunt recalcitrant azi, si stii de ce? Pentru ca ma uit la astia care se vaita de mama focului, care ocarasc Romania la fiecare 3 vorbe… fara sa miste nimic! Se bucura de partile bune ale vietii de-aici, si sunt multe, nu fac nimic sa le indrepte pe cele rele, dar se vaita de parca-i tine cineva cu forta in tara asta!
Mai, sunt multe bune. Sunt si multe rele. Dar pe-astea rele nu se chinuie nimeni sa le indrepte, fiecare asteapta sa faca celalalt, de la dat zapada din fata blocului si pana la un protest pe tema fiscalitatii exagerate!
Mai e si bine in tara asta, daca vrei sa gasesti motive sa fii mandru ca esti roman… vei gasi! Daca vrei sa deschizi ochii o sa vezi ca sunt si lucruri care te fac mandru ca esti roman. Sunt chestii de apreciat, de stimat, de dorit… lucruri de care ti se face dor atunci cand esti prin alte tari!
Fata de cei care au plecat… tot respectul! Au spus ca e loc de mult mai bine si-au facut ceva pentru ei, si pentru asta merita respect… pentru ca au facut ceva.
Dar astia care raman aici dar se vaita, si dau cu rahat, si se tanguiesc tamp ca “Frate, ce tara de rahat!” si nu fac nimimc… de ce nu pleaca?!
Ori ramai si incerci sa schimbi in bine, ori… mergi frate, iesi din rahat!

4 comentarii :

  1. Ce mandrie exista in a fi roman?
    Stefan cel Mare? Mihai Viteazu? Toata istoria noastra falsificata ca sa fim "mandrii"? Nu am ales sa fiu roman, mi-a cazut pe cap fara sa fiu consultat. Nenoroc. Si ce e vina noastra ca Romania e o tara de cacat? Nu ne vaietam, e doar o constatare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nene Anton, sunt in proportie majoritara de acord cu tine, dar nu total. Da, desigur ca Romania are multe parti bune si am ajuns incet-incet sa cred ca exista doua Romanii: una a artistilor, oamenilor de stiinta, oamenilor morali si competenti (de aici si din alte tari) si o Romanie pitoreasca pe care o vedem in concedii, iar cealalta Romania de care ne plangem si aici si in alte tari.

    Zici tu - ce se plang oamenii si smiorcaie ca e rau, cand ei nu fac nimic? Corect, dar ti-ai pus vreodata problema ca unii chiar au incercat sa schimbe in bine mediul social din jurul lor si nu au reusit... si poate ca au plecat prin alte tari... ce sa faca - sa propovaduioasca civilizatia unei gloate compuse din milioane de lepre - numeric nu au nici o sansa, din pacate. remarcand asta, au continuat sa faca doar ceea ce se putea face - sa fie foarte buni in contextul lor profesional si sa dezavolte acel context prin propriile puteri, sa se comporte civilizat pe strada si in general. Aceeasi gloata de retardati care alcatuiesc "cealalta Romanie" nu i-a putut nici macar acum intelege...

    Schimbi doar ceea ce poti schimba, nici sa nu incerci sa schimbi ceva la nivel macro. In cel mai BUN caz vei face zero. Zero inchis, minus infinit deschis... ca la matematica...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt niste muste de cacat, carora le place cacatul si de aia nu vor sa plece.

    RăspundețiȘtergere
  4. toti astia stau pe la colt si birfesc de unul si de altul,si le place sa stea si sa manince cacat,asta este,mincatori de cacat

    RăspundețiȘtergere