duminică, 13 martie 2011

2012, - explozia Solara

NASA a confirmat ca in 2012 va avea loc o explozie solara foarte puternica care ar putea sa produca efectul Carrington.
Carrington a fost un cercetator care a observat si documentat cea mai mare explozie solara din istorie.


Ea a avut loc in 1859: "In zori de zi a doua zi, peste tot, cerul era roşu, verde şi violet. Aurore atât de strălucitoare incat ziarele ar putea fi citite la fel de uşor ca în lumina zilei. Într-adevăr, uimitoare aurore au aparut chiar la latitudini tropicale peste Cuba, Bahamas, Jamaica, El Salvador, şi Hawaii.

Sistemele de telegraf la nivel mondial functionau defectuos. Operatorii de telegraf au suferit socuri electrice si hartiile benzii de telegraf au luat foc. Chiar şi atunci când telegraful era deconectat functiona alimentat de la linii, curenţi electrici indusi de aurore în fire încă permiteau să se transmit mesaje."

Acum, dupa 150 de ani efectul va fi altul. Pe vremea aceea lumea nu depindea asa de mult de tehnologie.
Acest fenomen genereaza niste campuri electromagnetice foarte puternice ceea ce va genera curent electric in toate metalele conducatoare de electricitate.
Noi folosim curent in felul urmator: pentru motoare avem nevoie de curent puternic, cu cat e mai puternic motorul cu atit avem nevoie de mai mult curent electric, iar pentru circuitele electronice avem nevoie de curent foarte mic,
De exemplu, in computerul vostru, cel mai mult consuma motorasul de la Hard-Disk, ventilatorul de aerisire si display-ul. circuitele in sine consuma foarte putin.
In telefonul mobil cel mai mult consuma receptorul-transmitatorul radio apoi display-ul.
De ce este important ? pentru ca in cazul unui eveniment de acest gen, toate aceste circuite se vor arde. TOATE, in afare de cele protejate, adica cele care sunt intr-o cusca faraday.
In 1859 nu existau microcircuite iar economia nu depindea de tehnologie.

Oamenii inca nu isi dau seama cat de dramatic s-ar schimba viata noastra intr-o secunda.
Daca ai o masina foarte veche (dacia 1300) s-ar arde probabil doar alternatorul si bobina de inductie, dar daca ai o masina noua, s-ar arde toate sistemele electronice. Masina se va opri imediat, nu vei mai putea sa deschizi geamul si posibil nici usile.
Nu vor functiona telefoane, radio, tv, internet, niciun mijloc de transport, reteaua de curent electric, cea de apa si gaze.
Ne vom trezi in mijlocul unui drum, fara posibilitate de comunicare, fara posibilitate de transport si fara acces la conturile din banca, doar cu cache-ul din buzunar. Toate informatiile electronice care nu vor fi stocate pe suport neelectronic (CD/DVD) se vor pierde, economiile vor pica instantaneu, job-urile care au vrei legatura cu munca la calculator isi vor pierde sensul.

RFID-ul functioneaza asemanator, cand un cip rfid se afla intr-un camp electromagnetic, converteste campul in curent electric si transmite prin radio informtiile stocate.
Asa functioneaza de exemplu cartelele de acces in cladiri.
In cazul unei explozii solare foarte puternice si aceste cipuri se vor arde, campul electromagnetic va fi extrem de puternic iar curentul electric generat in interior va fi prea mare.

P.S. O explozie ceva ma mica a avut loc in 1989 cand a picat curentul in Canada si alta in 2003 cand a picat curentul in nordul US si Canada (cand au crezut initial ca a fost atac terorist)...
sursa :http://ecoul.blogspot.com

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu