vineri, 18 martie 2011

Baba Vanga a avut iar dreptate

Parca e un facut ca sa se implineasca profetiile Babei Vanga. Care a spus ca in 2011 "dusuri nucleare" vor fi peste emisfera nordica, iar musulmanii "vor ajunge sa atace Europa". Dusurile nucleare se pregaresc de la centrala Fukushima, iar situatia din Libia, ca si rezolutia ONU, precum si noile revolte impotriva regimurilor puse la cale in celelalte tari arabe ne indreptatesc sa credem ca Vanga ar putea avea dreptate.
O serie de proteste antiregim au reizbucnit in tarile arabe Yemen, Bahrain si Siria, unde mii de protestatari au infruntat fortele de securitate, iar bilantul confruntarilor pare sa fi ajuns, in total, la cateva zeci de morti si peste o doua sute de raniti. Cele mai grave ciocniri au avut loc in Yemen, unde cel putin 32 de protestatari au murit si peste 200 au fost raniti dupa ce fortele regimului presedintelui Ali Abdullah Saleh au deschis focul in capitala Sanaa, informeaza publicatia Times.

Cei care au deschis focul sunt loialistii regimului, care au tras de la ferestrele unor cladiri aflate in apropierea locului unde se desfasurau protestele. Cateva mii de oameni si-au instalat o tabara in centrul orasului, unde cer plecarea presedintelui Saleh, care conduce Yemenul reunit de 23 de ani si partea de nord de 32 de ani. Regimul sau e acuzat de autoritarism, coruptie masiva si incalcarea grava a drepturilor omului. Autoritatile au intervenit la fel de dur si in Bahrain, unde fortele regimului de confesiune musulmana sunnita i-au atacat pe protestatarii siiti, ucigand cel putin unul in orasul Diraz. Acolo, mii de protestatari au sfidat interdictia guvernului de a protesta si au scandat "Ne dam sangele pentru Bahrain", informeaza Straits Times.

In Siria, o serie de proteste, izbucnite joi si continuate in primele ore ale zilei de vineri, au fost imprastiate de politie. Cu toate astea, situatia pare sa devina tot mai dificila pentru regimul autoritarist din Siria. Atmosfera a fost pana recent relativ linistita, dar care degenerat in proteste publice in ultima saptamana.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu