sâmbătă, 25 august 2012

O locuinta frumoasa cu un buget limitat


De fiecare data cand rasfoim paginile cataloagelorspecifice domeniului amenajarilor interioare ne minunam de ideile creative ale designerilor, de modul in care poate fi aranjata o locuinta, de micile detalii care intr-adevar “fac diferenta” si de fiecare truc folosit pentru ca ambianta sa fie placuta si primitoare.
Ne imaginam cum ar fi sa locuim in astfel de incaperi si ne gandim la cum am putea transforma si cei patru pereti ai nostri precum cei pe care-i vedem in filele revistei de specialitate. Odata ce o inchidem, visul se naruie, iar noi revenim cu picioarele pe pamant, spunandu-ne ca din punct de vedere financiar este imposibil sa aducem o echipa de specialisti care sa ne transforme intraga casaintr-una de poveste.
Exista totusi modalitati si mijloace deloc costisitoare cu ajutorul carora putem schimba spatiul in care locuim intr-unul asemanator celor din reviste, filme sau reclame. Spre exemplu, in reclame se filmeaza sau se fotografiaza tot ce este frumos si ce trebuie sa iasa in evidenta. Exact asa trebuie sa procedam si noi in locuinta noastra: sa scoatem la iveala tot ce este frumos si sa ascundem tot ceea ce este insignifiant.
Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa ne sortam lucrurile in functie de frumusetea lor. Astfel vesela vintage sau in orice alt stil uitata intr-un sertar, iese de sub umbra stratului gros de praf si este asezata pe rafturi, undeva la vedere. Aceasta poate fi un accesoriu decorativ foarte potrivit pentru living, bucatarie sau pentru spatiul in care servim masa.
Vazele cu un design mai aparte, asezate grupat pe o comoda pot fi un punct decorativ atractiv, care pune in valoare un anumit colt al incaperii. Un vas din sticla cu petale de flori asezat pe masuta din fata canapelei din living ne imbie sa luam o pauza de cafea si sa povestim cu cei dragi despre lucrurile frumoase ale vietii. 

Luciul si culorile metalizate redau oricarei piese de mobilier o stralucire aparte. Astfel, daca avem o piesa de mobilier care pune incaperea intr-o lumina proasta, insa are o valoare sentimentala sau bugetul nu ne permite si nu o putem schimba, indicat este sa o lustruim, iar apoi sa aplicam un lac deschis la culoare: ivoriu (fildes), gri - argintiu sau alb.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu