sâmbătă, 25 august 2012

Cum sa mobilezi o sufragerie mica


Cum sa mobilezi o sufragerie mica?


Mobilier livingNu e usor sa mobilezi o sufragerie mica. De fapt, orice incapere mica este putin mai dificil de mobilat, dar exista multe trucuri pentru a te descurca. Avand in vedere ca intr-o sufragerie mica o sa te axezi exact pe lucrurile de care ai nevoie, poate ca la sfarsit iti vei da seama ca ai obtinut un spatiu chiar mai eficient si atractiv.
Limiteaza-ta doar la cateva culori
O paleta cromatica limitata e un bun inceput. E mai usor sa lucrezi cu o paleta cromatica calda pentru ca incaperea sa para mai aerisita. Culori contrastante sau complementare sunt indicate doar ca accente de culoare.
Foloseste oglinzi
O oglinda intr-o camera mica poate face minuni pentru ca face spatiul sa para mai mare. Aseaza-le strategic pe pereti. O idee si mai buna este sa folosesti mai multe oglinzi.
Alege niste draperii simple
Niste draperii simple mai reduc din ingramadeala. Prea multe detalii si ornamente intr-o camera mica deranjeaza. O perdea simpla este foarte potrivita. Si daca vrei mai multa intimitate, jaluzelele sunt solutia.
Forma mesei este foarte importanta
O masa rotunda este cea mai buna alegere pentru o camera mica. Ar fi bine sa alegi o masa care se poate lungi, daca ai suficient spatiu. In rest, o masa rotunda simpla merge foarte bina intr-o camera patrata.
Mesele tip piedestal sunt foarte utile pentru ca poti aseza mai multi oaspeti la masa fara sa te deranjeze picioarele mesei.
O masa ingusta si dreptunghiulara merge foarte bine intr-o sufragerie ingusta. Idea e sa ramana suficient spatiu pentru ca oamenii sa se poata misca in voie.
Opteaza pentru scaune fara brate
Scaunele fara brate merg cel mai bine intr-o camera mica, deoarece scaunele cu brate ocupa mai mult spatiu. Ar trebui sa alegi scaune care sa nu para massive. Important e sa ocupi cat mai putin spatiu atat fizic cat si visual.
Alege piese de mobilier transparente
Materialele transparente ca spre exemplu, sticla sau plexiglass-ul creaza iluzia de mobila mai putina si de spatiu mai mult. Tine cont totusi ca in cazul de fata se pune accentual pe partea vizuala. Trebuie totusi sa faci masuratorile necesare pentru a verifica ca ramane spatiu suficient pentru ca oamenii sa se poata misca in voie.
Alege un candelabru micut
Un candelabru mare sau prea elaborat ocupa prea mult spatiu visual. Alege ceva micut si simplu. Astfel camera va parea mai mare.
Sursa: http://www.about.com/

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu