joi, 16 iunie 2011

masina perfecta pentru drumurile din Romania

E super masina, perfecta pentru drumurile din Romania, vreau si eu una, !!! sa nu raman in pana!!!O tânără inventatoare a venit cu un design revoluţionar pentru o maşină care poate fi condusă pe drumuri, nisipi, gheaţă şi chiar pe apă. Autovehicul, care poate atinge o viteză de 100 de km pe oră, funcţionează cu o pernă de aer şi se poate deplasa fără probleme pe suprafeţe diferite.

Designerul Zhang Yuhan, o tânără în vârstă de 21 de ani, a creat uimitoarea maşină, numită Volkswagen Aqua, pentru un concurs sponsorizat de producătorul auto german, informează Daily Mail.
Vehiculul are o formă elegantă de maşină sport, cuprinde patru turbine de mare putere şi perne de aer pentru a se ridica de la sol. Un parbriz se întinde deasupra scaunelor pentru ca pasagerii să aibă o vedere panoramică drumului.
Intrarea şi ieşirea din autoturism se face prin partea din spate a maşinii.

Funcţionarea maşinii se bazează pe o tehnologie care este disponibilă în prezent, Volkswagen Aqua folosind combustibil pe bază de hidrogen pentru motoare, fără a avea emisii de carbon.
Un motor umflă perna de aer care ridică vehiculul deasupra solului, iar cele două turbine laterale controlează direcţia maşinii.
"Nu există o formă de transport mai bună decât vehiculul pe pernă de aer, deoarece poate circula la fel de bine pe orice suprafaţă, pământ, gheaţă, apă", a declarat tânăra Yuhan.
Zhang Yuhan, care a absolvit designul industrial în China, a adăugat: "Sper ca Volkswagen Aqua să devină o supermaşină accesibilă, la dispoziţia publicului larg".

Un comentariu :