vineri, 6 iulie 2012

sfaturi pentru o casa buna si ieftina

In urma studierii ofertei de la mai multi comercianti, am obtinut urmatoarea structura medie de costuri: serviciile – proiectare, asistenta financiara, dirigentie si altele – 4%, structura – 36,7%, zidaria – 6,5%, instalatiile – 9,2%, finisajele – 43,6%“, spune inginer Lucian Bolcas, administratorul site-ului www.constructii.ro.
„Poti sa modifici orice, dar la structura de rezistenta nu ai de ce sa umbli. Se pot face insa economii daca sari peste intermediari“, spune Lucian Bolcas
Structura de rezistenta poate avea anumite costuri nu numai raportat la materialele folosite, ci chiar la geometria ei. Astfel, cele mai performante structuri sint cele care permit o scurgere fireasca a eforturilor in plan vertical si disiparea lor in sol. Peretii de rezistenta sa fie unul peste celalalt, numarul de console sa fie cit mai mic posibil, geometria axelor sa fie rectangulara. Ca principiu, orice «fantezie» structurala creste costul locuintei“, spune Octavian Ungureanu, arhitect la compania Trilitica SRL.
„Una dintre primele erori comise de multi dintre cei care isi construiesc case este «umflarea» nevoilor reale“, spune Octavian Ungureanu.
Un living cu o suprafata de 30-35 mp este considerat suficient chiar si pentru o familie numeroasa, care doreste in aceasta incapere si amenajarea unui loc pentru a lua micul-dejun. De asemenea, pentru o bucatarie se considera ca o suprafata de 12 mp este mai mult decit decenta

 „Compozitional, finisajele trebuie sa reflecte calitatea si importanta fiecarui spatiu in parte. Poate cel mai bun exemplu sint casele vechi in care, fata de luxul uneori ostentativ al spatiilor reprezentative, cu picturi, profile acoperite cu foite de aur, coloane de marmura, lambriuri din esente scumpe, spatiile anexe erau tratate mai mult decit auster. Uneori un singur perete tratat deosebit decit restul casei poate aduce un aer de o extrema eleganta, numai prin proportii, culoare, textura, calitatea materialului.
Un singur perete tratat cu o piatra frumoasa, costind de zeci de ori mai putin decit un singur finisaj scump folosit excesiv, poate face diferenta dintre un spatiu placut si unul costisitor si avind un impact uneori chiar invers“, spune Octavian Ungureanu.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu