marți, 17 iulie 2012

Cum se indeparteaza petele de pe mobila


Lemnul trebuie protejat de contactul cu unele produse care l-ar putea strica/ pata, tocmai din acest motiv ar trebui sa eviti sa pui pe mobilier sticle de alcool, inalbitor, amoniac sau parfum. Incearca, de asemenea, sa nu pui nici pahare de lichior, alcool si vin direct pe suprafata mobilei ci foloseste intotdeauna suporturi pentru pahare.
In cazul in care ti s-a patat mobila, echipa eCumSa iti vine in ajutor cu acest mic ghid virtual in care te sfatuieste cum se indeparteaza petele de pe mobila. 
   Daca pe mobila a ramas clasicul cerculet lipicios de la pahar incearca sa-l indepartezi cat mai repede posibil: daca este prea tarziu si a ramas pata incearca sa freci partea deteriorata cu terebentina sau, daca pata este deosebit de "incapatanata", incearca sa folosesti un amestec de ulei si alcool metilic. 
   Un alt remediu, un pic mai complicat, este acela de a sterge pata cu alcool metilic; pozitioneaza pe verticala piesa de mobilier de tratat si aprinde alcoolul lasandu-l sa arda de jos in sus: astfel vei obtine o buna transparenta a suprafetei pe care va trebui, mai apoi, sa o slefuiesti si sa o lustruiesti cu o carpa imbibata in ceara pentru lemn. 
   Petele de apa se pot indeparta cu aceleasi proceduri folosite pentru indepartarea petelor de alcool sau se pot elimina prin stergere cu o carpa umezita in terebentina si se lustruieste cu ceara pentru lemn. 
   Indepartarea petelor de cerneala de pe mobila este mai dificila deoarece rezultatele nu sunt intotdeauna satisfacatoare; poti incerca sa absorbi cerneala cu hartie absorbanta ( servetel sau sugativa), picuri putin lapte pe zona patata cu cerneala si absorbi din nou cu hartie absorbanta. In cazul in care nu vezi nici un rezultat incearca sa tratezi pata cu inalbitor lichid din comert. O alta modalitate de a indeparta petele de cerneala este aceea de a unge cu unt suprafata interesata pana ce se patrunde pata, aplica pe unt cenusa fina si amesteca, cu rabdare, cele doua ingrediente cu un deget apoi, cu grija, indeparteaza amestecul format cu o lama de ras, fara a afecta suprafata mobilei. 
   Daca mobila ta este patata cu ulei indeparteaza petele frecand de mai multe ori cu o carpa inmuiata in terebentina; daca pata persista, presar-o cu pudra de talc si, odata uscata, foloseste o perie pentru a o indeparta. 
   Dupa indepartarea petelor de pe mobila aminteste-ti sa aplici intotdeauna, pe toata sufrafata mobilei tratate, un lac protector.
EcumSa tips: Fii foarte atenta sa nu pui pe  mobila ( masa, blat de bucatarie) farfurii, oale sau boluri fierbinti deoarece caldura produce o grava avarie lemnului ( mobilei in general).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu