marți, 17 iulie 2012

cum se curata ecranul lcd


Dupa ce ati cheltuit o mare parte din banii munciti din greu pe televizorul cu ecran plat mult visat, ultimul lucru pe care il doriti este sa il avariati sau ii anulati garantia. Exista o metoda corecta pentru curatarea de praf, a amprentelor si murdariei de pe televizor. Evitati cele mai comune prduse de curatat (produse de curat geamuri si altele), deoarece acestea pot deteriora ecranul.
Scoateti televizorul din priza de fiecare data inainte sa il curatati. Este mult mai sigur si va va permite sa vedeti petele si murdaria mai bine.
Alegeti fie apa calduta, fie o solutie de curatat televizoare. Exista chituri speciale care includ atat o carpa cat si solutie de curatat. Aceste solutii de curatare sunt special concepute pentru curatarea in siguranta a televizoarelor cu ecran plat si a monitoarelor, iar pe eticheta acestoara ar trebui sa scrie ca se pot folosi in siguranta pentru ecran LCD sau monitorul laptop-ului.
Umeziti o carpa moale (preferabil piele de caprioara sau bumbac 100 %), cu apa calduta sau solutie de curatat. Doar o usoara stergere a ecranului este de ajuns. Frecarea, racairea si apasarea pot deteriora ecranul.
Nu pulverizati produsul de curat direct pe ecran, acesta se poate scurge in televizorul dumneavoastra si poate avaria circuitele. Intodeauna aplicati produsul de curat pe carpa in cantitati mici.
Nu folositi servetele de hartie sau ziare cand stergeti ecranul. Aceste sunt produse facute din lemn si vor zgaria ecranul televizorului.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu