sâmbătă, 26 mai 2012

AOLEO INCEPE CIRCUL....

IATA UN ARTICOL CARE ZICE MISTO 
" Vin din nou alegerile. Incepe iar circul, asa cum se intampla la fiecare patru ani. Partide si politicieni, cu mic cu mare, vin iar cu promisiuni care mai de care mai atragatoare. Incearca iar sa se vanda cat mai bine. Dar tot noi platim pentru incompetenta, coruptia si prostia celor care ajung la putere. 

In 1989 a fost o schimbare si s-a murit pentru ideea unei vieti mai bune. Cu totii am crezut ca lucrurile vor merge mai bine. Dar a aparut FSN-ul cu elanul sau "revolutionar" si multi au crezut in el. Si cu ce ne-am ales de la FSN, mai apoi FDSN, ulterior PDSR si acum PSD? 

E normal sa trecem printr-o perioada de tranzitie dar incompetenta si coruptia nu sunt normale. Traiul de pe azi pe maine, furtul la toate nivelele, mizeria umana, mitocania - toate astea nu sunt normale. Acum acelasi partid cu ideile, personalitatile si "realizarile" sale de atunci sau de acum vine si ne promite cate in luna si in stele. Si ne cere voturile. 

Apoi a aparut opozitia "democratica" cu idei, platforme si programe complet diferite de cele pe care le-am avut pana atunci. CDR a aparut ca un bloc compact format din toate fortele politice "democratice" din Romania, care era pregatit sa preia puterea si sa ne indrepte in directia cea buna. 

In 96 multa lume a sperat si a votat. Si la ce ne-a folosit? A fost nevoie doar de cateva luni sa vedem ca am nimerit din lac in put. Ca toate promisiunile de reforma si schimbare au fost doar vorbe goale. Ca singura preocupare a noilor guvernanti a fost sa se certe pe pozitii si functii in ministere si in diverse comitete si comitii. Nu s-a schimbat nimic si nu s-a realizat nimic. Dar acum aceleasi persoane si partide s-au mutat putin de colo, colo si vin iar cu promisiuni de schimbare si ne cer voturile. 

Si in rest, ce mai ramane? PRM care nu are un program economic, nu are o echipa si in afara de vorbe sforaitoare nu are nimic? PUR aflat in vesnica alianta cu PSD si care exista numai la televizor? Partidulete de buzunar care stau si dorm, si o data la patru ani isi pun ceasul sa se trezeasca ca sa se agite putin poate prind un loc caldut in parlament? Sa fim seriosi. 

Si atunci pe cine punem la putere? Chiar daca unii par mai de soi, toti sunt la fel, doar am constatat chestia asta pe pielea noastra in 15 ani de zile. Oare daca iese partidul X sau candidatul Y vom avea in cativa ani salarii medii de 400-500 de Euro, cat de cat normale pentru o viata decenta, si nu o suta si ceva cat avem acum? 

Ce sa facem la alegeri? Sa ii mai rotim putin ca sa ii mai lasam si pe altii sa fure? Sa ii lasam tot pe cei de acum sa fure si ce a mai ramas si sa se indoape si mai mult? Sa ii lasam pe diversi mitocani si papagali sa ne demonstreze incompetenta si nesimtirea lor? O stim de la guvernarile anterioare, nu e nevoie. Doar fiecare noua guvernare nu este decat o "grea mostenire" pentru urmatoarea. 

Orice promisiuni ar face politicienii nostri salariul mediu ramane tot o suta si ceva de dolari pe luna. 

Poate la alegerile viitoare o sa avem ce alege, nu ca acum. Asa ca pana una alta votati Asociatia Romana de Frecat Menta. Macar noi o frecam si ne laudam cu asta, nu ca altii care o freaca si se lauda cu realizari inchipuite." 

SURSA : ASOCIATIA ROMANA DE FRECAT MENTA

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu