sâmbătă, 24 septembrie 2011

Sfaturi pentru intretinerea si curatarea antichitatilor

Sfaturi pentru intretinerea si curatarea antichitatilor
Pentru a curata cu usurinta obiectele din cupru un truc foarCuratarea arameite simplu este sa le stergeti cu o jumatate de lamaie inmuiata in putina sare. Clatiti cu apa calda si lustruiti cu o carpa curata si moale.
Sticlele vechi si murdare pot fi curatate, mai ales in cazul petelor dificile, cu apa, frecand zona patata cu putin nisip, dar foarte usor, pentru a nu zgaria sticla. Pentru alama folositi o carpa moale si o solutie de otet de vin, sare si faina. Dupa uscare, clatiti cu apa fierbinte. Pentru a reda stralucirea paharelor din sticla sau cristal spalati-le cu grija in apa calda cu un detergent usor pentru vase. Adaugati o picatura de otet in apa de clatire.

In cazul mobilierului ar fi mai bine sa apelati la experti in restaurari, dar si dv puteti face cateva mici operatiuni de intretinere fara nici un risc. Verificarea sertarelor
Verificati intotdeauna sertarele, pentru a nu avea surpriza neplacuta ca acestea sa nu se deschida sau sa fie rupte. Suruburile prea stranse, care au inceput sa crape lemnul, pot fi slabite daca puneti putin peroxid pe ele si asteptati cateva minute. Cele prea libere pot fi scoase, varful va fi acoperit cu o bucatica de sarma si puse din nou.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu