sâmbătă, 17 septembrie 2011

LUŢI-VĂ BANDA ÎNAPOI

LUŢI-VĂ BANDA ÎNAPOI

Un inconvenient  al Windows XP Professional este cel legat de rezervarea implicită a 20% din lăţimea de bandă a conexiunii (LAN sau Internet) pentru propriile `nevoi` (update-uri de exmpl.).Dacă insă rulaţi un sistem care sa nu aibă nevoie de atâta lăţime de bandă ptr. propriile nevoi, este bine să schimbaţi setarea acesta.
   Mai întâi verificaţi dacă QoS Packet Scheduler este folosit de conexiunea dvs. Pentru aceasta, în casuţa Properties a conexiunii folosite, verificaţi dacă opţiunea QoS Packet Scheduler este selectată. Dacă este, atunci este posibil ca sistemul să-şi fi rezervat banda.
   Rulaţi gpedit.msc. în Start-Run. În Computer Configuration – Administrative Templates – Network – Qos Packet Scheduler, veţi găsi opţiunea Limit reservable bandwith.
   Implicit, această opţiune se află în starea Not Configured (în realitate e configurată la 20%). Pentru a o reconfigura după cum doriţi, faceţi click dreapta pe Limit reservable bandwith şi alegeţi Enable. Pune-ţi procentajul care va avantajează ! În mod normal, 5% ar trebui să fie arhisuficient, dar puteţi încerca şi cu 0%. Creşterea de performanţă este perceptibilă în cazul conexiunilor LAN.
   Succes !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu