marți, 27 septembrie 2011

cum se fac diverse noduri de cravata

 rusinica ca nu sti ....
dar poti invata
diverse noduri decravata









alt nod de cravata



 

Cum se aranjeaza esarfa la camasa

Cum se aranjeaza esarfa la camasa

Esarfa este un inlocuitor al cravatei care prinde foarte bine la tineri. Desi nu va putea inlocui niciodata o cravata, esarfa poate fi folosita in anumite situatii.
In continuare vom invata impreuna cum se aranjeaza esarfa la camasa.

Aranjarea esarfei la camasa, pasul 1Pasul 1: Se descheie nasturele de sus de la camasa si se infasoara esarfa in jurul gatului, pe sub gulerul de la camasa.
Aranjarea esarfei la camasa, pasul 2Pasul 2: Se tine de capatul din dreapta si se trece peste capatul din stanga.
Aranjarea esarfei la camasa, pasul 3Pasul 3: Se trage capatul drept in sus prin ochiul format dedesupt.
Aranjarea esarfei la camasa, pasul 4Pasul 4: Asezati partea care la inceput era in dreapta deasupra partii care la inceput era in stanga si care acum este dedesupt.

Aranjarea esarfei la camasa, pasul 5Pasul 5: Introduceti esarfa sub camasa, lasand nasturele de sus desfacut. Aranjati cu grija cele doua capete ale esarfei.

sursa:http://www.nodlacravata.ro

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Cum pastram si curatam obiectele din argint si aur

 
Cele mai valoroase lucruri pe care le avem in casa sunt cele din argint si aur! Acestea nu se strica, nu se devalorizeaza si raman copiilor nostri. As putea spune ca cel mai frumos cadou pe care poti sa-l primesti la nunta sau la aniversarea unei casatorii, este reprezentat de obiectele din argint sau argintate. Acestea nu se demodeaza, nu se strica si vor ramane o vesnica amintire in casa si in familie.
De aceea reprezinta cea mai buna investitie. Si oricate influiente ar aduce moda, obiectele clasice si de valoare intotdeauna au fost extrem de frumoase si binevenite de sarbatori, sau la primirea oaspetilor. Pacat ca in ultimul timp s-a pierdut traditia de a darui si retransmite mostenitorilor obiecte din argint!
Cum procedam pentru a pastra cat mai bine si a curata astfel de obiecte:
Sfatul Verginiei: Aurul si argintul trebuie mereu sa straluceasca.Tacamurile de argint au un loc de cinste intr-o gospodarie, fiind scoase doar de sarbatori, de aceea necesita o ingrijire deosebita.
1.Tacamurile de argint se pastreaza intr-un sertar capitonat cu catifea sau intr-o cutie speciala, captusita cu catifea sau satin.
2. Argintul innegrit in timp, se poate curata daca obiectele din argint se freaca cu solutie de amoniac, apoi se lustruiesc (cu bumbac moale sau piele fina intoarsa)
3. Foarte eficient se va curata argintul cu urmatoarea solutie:
1l de apa
4 lingurite de sare
4 lingurite bicarbonat de sodiu
Se va tine argintul in solutie 10 min apoi se lustruieste cu o bucata de piele intoarsa.
4.Tacamutile de argint vor straluci daca dupa utilizare se lasa in apa clocotita, in care s-a dizolvat o lingurita de bicarbonat de sodiu.
5.Obiectele din argint si aur isi recapata culoarea daca sunt lustrute cu pasta de dinti.
Sfatul Marianei:
In primul rand este bine de stiut ca obiectele de argint se tem de oxigen, daca stau prea mult afara, ele se vor innegri si-si vor pierde stralucirea. Apoi e bine sa retinem ca acestea nu trebuiesc spalate in apa care contine saruri sau metale, pentru ca se vor depune imediat si vor colora obiectele in galben. Astfel daca locuim in zone cu apa specifica, e bine sa curatim obiectele de argint cu apa adusa de la un izvor curat.
Pentru obiectele deosebite din aur, bijuteriile cu pietre, e recomandata curatarea lor la un bijutier, si mai ales slefuirea obiectelor din aur zgaraiate in timp.
Tacamurile argintate se curata extrem de bine intr-un amestec de solutie amoniacala si praf de creta. Praful de creta trebuie sa se dizolve complet, pentru a nu crea zgaraieturi pe suprafata obiectelor. Apoi se clatesc foarte bine in apa calduta sau rece si se sterg cu o carpa uscata.
La fel de bine se curata si obiectele din aur, cu solutie de amoniac amestecata cu apa oxigenata. Acestea se vor tine 20 min in aceasta solutie dupa care se vor freca cu bumbac moale.
Argintul innegrit se mai poate curata, daca punem obiectele in apa fierbinte in care au fiert cartofii! Se lasa pentru 10-15 minute, se scoate, se clateste si se sterge bine.
Solutie de amoniac si apa oxigenata gasim in farmacii, daca sunt foarte concentrate, e bine sa le dizolvam in apa inainte de utilizare.

Special: Tot de la bunica stim ca obiectele din argint preluau energia negativa a semenilor. De aceea e bine sa fie curatate si energetic, macar o data la 6-12 luni. Procedura este urmatoarea: argintul se inveleste in tifon (pentru a nu se zgaraia) si se acopera integral cu sare grunjoasa de mina sau de mare, pentru 3-7 zile. Dupa aceea obiectele se vor scoate, sarea se va arunca, iar argintaria se va curata in apa calduta cu detergent si se va clati sub apa curgatoare.


sursa:http://www.suntgospodina.ro/?p=83

Curatarea obiectelor din diverse metale

In bucataria sau casa ta si-au gasit loc vesela si obiectele din diverse metale?
Aliminiul, alama, cuprul, fonta, inoxul – toate necesita intretinere deosebita.
Draga gospodina, iti ofer cateva sfaturi:
1.Vesela de aluminiu este practica dar mai putin sanatoasa, de aceea se recomanda evitarea pregatirii hranii in astfel de vase, mai ales daca  ai copii. In caz ca gasesti in bucataria ta astfel de vesela sau diverse obiecte de aluminiu, nu le curata cu un burete de metal! Pentru curatare foloseste burete moale si apa cu otet sau bicarbonat, iar pentru poleirea suprafetei foloseste praful de dinti (sau pasta de dinti). In cazul in care s-a ars ceva intr-o cratita de aluminiu, umple-o cu apa si las-o pe o ora, dupa care varsa apa. Toarna din nou apa si adauga 1 lingurita de sare si o ceapa mare taiata in 8 bucati si o pui 10 min la fiert, astfel se va indeparta  cu usurinta ceea ce s-a ars.

2.Vesela de fonta poate fi spalata cu apa fierbinte si detergenti, aici poti folosi burete aspru. Pastreaza aceas
ta vesela la loc uscat, iar la aparitia ruginii poti prelucra suprafata cu urmatoarea solutie:
-500 ml apa
-1 lingurita de sare de lamie
se freaca bine cu o periuta muiata in solutie, peretele murdar de rugina.
3. Suprafetele din cupru pot fi toxice daca vor capata cocleala, ele se curata usor cu solutie din:
-apa
-sare
-salmiac
-creta
dupa indepartarea coclelii, suprafata se freaca cu creta.
4.Vesela din alama se curata cu un burete muiat in solutie de otet de  80%, apoi se freaca cu creta. Puteti folosi o carpa pe care s-au picurat cateva picaturi de gaz si spirt denaturat. Alama se va curata si cu o pasta formata din otet si sare. Alama terna se tine in zeama de varza murata. Stralucirea alamei se va recapata daca stergi suprafata cu o carpa muiata in ulei de stearina sau cu ceara de parchet. Aceasta vesela e bine daca o  cureti cu o bucata de piele intoarsa in mod regulat.
5.Cositorul astazi se foloseste doar pentru obiectele decorative si poate fi curatat cu o perie moale dupa ce a fost tinut in bere calda sau in solutie de otet si frunze de coada-calului timp de 12 -14 ore.
6. Inoxul este practic si inofensiv, poate fi spalat cu detergenti, apa fierbinte, se poate spala si in masina de spalat vesela, poti folosi si suprafete usor abrazive daca s-a lipit mincarea. Din pacate obiectele din inox capata pete si mici zgaraieturi. Pentru a-l lustrui se foloseste urmatoarea pasta:
-1 lingura de sapun moale de potasiu
-1 lingura de creta flotata
pasta se aplica pe o carpa si se lustruieste bine pina la rezultatul dorit.
7.Masina de tocat carne (partea metalica) se va spala mai usor daca trecem prin ea o bucata  de paine uscata sau un cartof crud. Apoi o spalam cu apa calda si mustar, dupa care stergem cu un buretel muiat in ulei ca sa scapam de mirosul neplacut si pentru a preveni depunerea ruginei. Piesele si cutitele se vor se usca pe servetel de hirtie absorbanta.
8.Robinetele sau clantele se vor curata, daca se sterg cu pasta din otet si sare.
9.Vasele acoperite cu teflon se spala cu burete moale, cu detergent fara substante abrazive (gen tix, creta), pentru a nu zgaraia si deteriora teflonul.
10.Tigaile si formele de copt de care s-a lipit mincarea se vor curata daca torni apa, pui cateva linguri de sare, se inmoaie timp de 2 ore, apoi se da in clocot , apa se varsa si ulterior cureti cu un burete.

Curăţirea sticlelor şi cristalelor

Curăţirea sticlelor şi cristalelor

— Cojile de cartofi curăţă mecanic sticlele şi au avantajul că nu zgîrie. Tot aşa de bine se spală sticlele cu apă în care se adaugă zeamă de lămaie, spirt sau amoniac, după care se limpezeşte cu apă curată.

— Sticlele care au conţinut ulei se curăţă bine cu rumeguş de lemn sau cu detergenţi după care se limpezesc foarte bine.

— Cojile de ou, cenuşa, sticla pisată, boabele de porumb şi nisipul se întrebuinţează numai la sticle de calitate inferioară, pe celelalte le zgarie.

— Drojdia de cafea, introdusă într-o sticlă de cristal, peste care se mai adaugă puţin oţet cu apă (în părţi egale) curăţă şi dă un luciu strălucitor.

— Cristalele mai fine se freacă şi cu scrobeală alb
astră legată într-o carpa udă, după care se limpezesc în apă curată şi se şterg cu piele de căprioară.

— Paharele se spală cu apă caldă, şi se freacă cu o hartie mai poroasă, care le va oferi un luciu frumos.

— Sticlele ochelarilor se curăţă cu o hartie sugativă pe care se varsă cateva picături de alcool, apoi se şterg cu o piele de căprioară.

Curăţirea şi întreţinerea obiectelor din metal

Curăţirea metalelor se face cu dizolvanţii materiilor grase (alcool, terebentină, săpun, carbonat de sodiu) şi prafuri (cretă, pastă de dinţi, praful provenit din reducerea în pudră a cioburilor de farfurii, sticle, coji de ouă, cărămidă, tix, piatra ponce, nisip).

- Cromul poate fi curatat in felul urmator: tăiaţi o lămâie în două jumătăţi. Ştergeţi cromul cu acestea.

- Curatarea alamei se face cu ajutorul pipirigului. Pipirigul este o plantă excelentă pentru curăţarea metalului, deoarece are un conţinut ridicat de silkaţi. Frecaţi metalul cu planta proaspătă sau preparaţi un ceai concentrat din aceasta şi cufundaţi metalul în el. Pentru a prepara ceaiul, adăugaţi 4 căni cu pipirig la 4 căni cu apă şi fierbeţi. Aşteptaţi o noapte, apoi cufundaţi metalul în ceai.

— Arămurile vor fi lucitoare şi răman mai mult timp curate dacă se adaugă puţină terebentină în praful cu care se freacă.

— Obiectele din cupru se spală cu o soluţie din 25 g sare de bucătărie şi 50 ml oţet de 9°, apoi cu praf de cretă. Se lustruiesc cu«o bucată de molton sau flanelă.

— Nichelul se freacă cu o carpa udă presărată cu funingine apoi se şterge bine cu săpun şi se freacă cu hartie pentru a i se da lustru.

Părţile nichelate (sau cromate) se ung de mai multe ori şi cu un amestec compus din 250 ml spirt şi 10 ml acid sulfuric, după care, se spală cu apă, cu spirt şi se şterg cu o carpa moale.

-O placa de semineu patata de muste se curata cu o carpa moale imbibata in apa si sapun, apoi cu alta, inmuiata in alcool concentrat. Se da lustru cu o bucata de flanel. Bronzul aurit se curata cu bere fermentata sau cu vin alb clocotit.

— Lama cuţitului inoxidabil se spală cu apă şi sodă, se limpezeşte şi se şterge imediat.

— Tacâmurile de alpaca se pot freca cu : pastă de dinţi, praf de cretă, scrum de ţigară, tix, praf de nisip fin, după care se spală cu apă curată şi se usucă imediat.

— Tacâmurile de argint se curăţă cu pastă de dinţi.

— patina obiectului trebuie intotdeauna pastrata - aerul "antic" adauga intotdeauna personalitate. Un bronz vechi va fi curatat cu o perie moale si cu apa cu sapun, apoi clatit si uscat la sec (pe un calorifer); obiectul incalzit va fi uns cu ceara de albine fierbinte. Dupa racirea completa, excesul de ceara se inlatura cu peria, iar obiectul se lustruieste cu o carpa de lana. Mobilierul din bronz poate fi "patinat" in mai multe feluri: un pasaj rapid printr-o solutie alcalina ii da un reflex negru-albastrui; carbonatul de amoniu il innegreste complet. "Patina" astfel obtinuta se completeaza cu o ceruire usoara si cu o lustruire superficiala care va face reliefurile sa luceasca discret. Suportii din bronz pentru bustenii din semineu pot fi curatati prin frecare cu o carpa imbibata cu petrol; se lasa sa se usuce si se lustruieste cu piele intoarsa.

— Cuţitele foarte bine ascuţite nu se înmoaie niciodată în apă fierbinte, deoarece nu mai taie bine.

— Petele negre de pe tacamuri se pot scoate cu apă în care s-au fiert coji de cartofi sau în care s-a adăugat amoniac.
Cuţitele ruginite se ţin în petrol timp de 24 ore după care se freacă cu un praf de curăţat. Alt procedeu : — se înmoaie în ulei apoi se freacă cu puţin oţet cald şi se clătesc cu apă.



sursa imaginii freedigitalphotos.net

Sfaturi pentru intretinerea si curatarea antichitatilor

Sfaturi pentru intretinerea si curatarea antichitatilor
Pentru a curata cu usurinta obiectele din cupru un truc foarCuratarea arameite simplu este sa le stergeti cu o jumatate de lamaie inmuiata in putina sare. Clatiti cu apa calda si lustruiti cu o carpa curata si moale.
Sticlele vechi si murdare pot fi curatate, mai ales in cazul petelor dificile, cu apa, frecand zona patata cu putin nisip, dar foarte usor, pentru a nu zgaria sticla. Pentru alama folositi o carpa moale si o solutie de otet de vin, sare si faina. Dupa uscare, clatiti cu apa fierbinte. Pentru a reda stralucirea paharelor din sticla sau cristal spalati-le cu grija in apa calda cu un detergent usor pentru vase. Adaugati o picatura de otet in apa de clatire.

In cazul mobilierului ar fi mai bine sa apelati la experti in restaurari, dar si dv puteti face cateva mici operatiuni de intretinere fara nici un risc. Verificarea sertarelor
Verificati intotdeauna sertarele, pentru a nu avea surpriza neplacuta ca acestea sa nu se deschida sau sa fie rupte. Suruburile prea stranse, care au inceput sa crape lemnul, pot fi slabite daca puneti putin peroxid pe ele si asteptati cateva minute. Cele prea libere pot fi scoase, varful va fi acoperit cu o bucatica de sarma si puse din nou.

curatirea obiectelor metalice decorative

Scoaterea petelor de pe obiectele metalice

Obiectele confectionate din alama se pot curata cu o pasta preparata din otet si faina amestecata cu o cantitate mica de rumegus de lemn. Cu aceasta pasta se acopera suprafata murdara si se lasa sa se usuce. Dupa indepartarea pastei , locul respectiv se lustruieste cu o bucata de flanela sau de lana uscata.

Garniturile de alama sau de bronz de la usi se pot curata foarte bine , frecandu-se cu o carpa moale inmuiata intr-un ameste obtinut din 5 parti amoniac 10 % , doua parti creta si 10 parti apa ( parti in greutate). Dupa curatire , obiectele se sterg cu o bucata de flanela moale. Se poate folosi , de exemplu , un amestec obtinut din : 50 ml amoniac 10 % , 20 gr creta si 100 ml apa.

Ptele de culoare neagra provocate de alcalii sau acizi se curata prin frecarea locului respectiv cu o bucata de vata inmuiata in otet , dupa care se spala cu apa fierbinte.

Obiectele realizate din cupru se sterg la inceput cu o carpa moale inmuiata in petrol lampnt , apoi se curata cu o bucata de flanela si praf de creta . pentru cele foarte murdare se poate folosi acid acetic 3 % , cu care se umezesc , apoi se freaca cu praf de creta.

Obiectele realizate din otel inoxidabil se curata cu o solutie de sapun in apa , apoi se clatesc cu apa rece , acidulata cu otet ( o lingurita de otet la un litru de apa).

Cele de nichel se curata perfect de rugina si capata o stralucire noua daca se freaca cu un tampon inmuiat in amoniac.

Clantele nichelate si alte obiecte de nichel se curata cu apa fierbinte in care se dizolva sapun .

Bijuteriile , statuietele , vasele decorative etc. confectionate din argint , innegrite in timp , se introduc pentru o ora intr-o solutie ce contine 100 parti apa , 5 parti acid boric si 3 parti sare bucatarie ( parti greutate) . Dupa acest tratament , pentru a le reda stralucirea initiala , se freaca cu o panza presarata cu oxid de magneziu.

De asemenea , obiectele de argint se pot curata cu pasta de dinti sau praf de creta umezita cu otet.

Ramele de oglinzi , casetele etc din argint , oxidate , se freaca cu un tampon ( bumbac sau vata ) presarat cu cenusa de lemne, bine cernuta.

Bijuteriile confectionate din argint filigran isi recapata luciul initial , daca sunt introduse in solutie de amoniac 1:1 , dupa care se clatesc cu apa si se asaza in rumegus de lemn pana la uscare.

Petele de mucegai si rugina se scot cu o solutie calda de otet , apoi se spala cu apa curata.

Petele mai rezistente de pe tacamurile argintate dispar dupa ce le frecam cu sare de bucatarie grunjoasa umezita sau cu apa fierbinte si borax.

De asemenea , pentru curatirea tacamurilor argintate se poate prepara o pasta , folosind un cartof. Se curata cartoful , se fierbe pana devine sfarmicios , dupa care se striveste cu o lingura. Cu pasta obtinuta se freaca obiectele respective pana dispar petele , apoi se lustruiesc cu o piele de caprioara sau cu o bucata de flanela.

Pentru lustruirea obiectelor de argint curatate , se poate folosi o pasta obtinuta din cantitati egale de sapun de toaleta si praf de creta. Se dizolva sapunul in apa , la cald , se adauga creta si se amesteca pana se obtine o pasta consistenta si omogena.

Aurul mat se curata repede cu ajutorul unei solutii preparate din : 6 parti clorura de var , 7 parti bicarbonat de sodiu , 2 parti sare de bucatarie si 60 parti apa ( parti in greutate). Obiectele respective se introduc intr-un vas in care se toarna solutia preparata , incalzita si se lasa doua ore. Se scot din solutie , se clatesc bine in apa si se usuca in rumegus de lemn , apoi se sterg cu o bucata de flanela sau piele de caprioara.

Solutia preparata se pastreaza in sticle bine inchise ; inainte de folosire se agita bine.

Bijuteriile de aur se curata introducandu-le intr-un vas cu apa calda in care se toarna o lingurita de amoniac.

Lanturile de aur se curata foarte bine daca sunt agitate intr-o solutie de apa si sapun , in care se adauga si putin praf fin de creta. la sfarsit , lantul se spala cu apa multa si se usuca.

Pentru curatirea obiectelor aurite se poate folosi albusul ; cu ajutorul unei bucati de flanela inmuiata in albus , se freaca usor obiectul respectiv. Pentru obiectele aurite oxidate se foloseste albusul ( 2-3 albusuri). de asemnea , aceste obiecte pot fi curatate cu otet , stergandu-le cu o carpa umeda. Dupa cinci minute se spala cu apa si se lasa sa se usuce.

Obiectele de zinc se curata prin frecare cu un tampon inmuiat in otet sau cu creta fina pana la obtinerea luciului.

baile de zinc se curata bine cu un amestec de amoniac si nisip fin.

sursa:
www.mesterucasei.com

Scoaterea petelor de pe obiecte decorative

Statuietele , obiectele de arta etc , executate din os se sterg in prealabil de praf , apoi se curata cu un tampon inmuiat in lapte crud , rece.

Evantaiele , statuietele , piesele de sah , piesele de table , mingile de biliard confectionate din fildes se curata cu o solutie alcoolica , o parte alcool etilic si 3 parti apa distilata , sau de ploaie ( parti in greutate) , dupa care se ung cu un strat subtire de ceara de albine.

De asemenea , petele de pe aceste obiecte se pot inlatura cu ajutorul unui amestec format din o parte terebentina si 3 parti alcool sanitar ( parti in greutate). De exemplu , un amestec obtinut din 25 ml terebentina si 75 ml alcool sanitar. Dupa tratament , fara sa se spele cu apa , se expun la lumina.

Clapele de pian , acordeon etc . din fildes , initial se degreseaza cu o carpa inmuiata intr-o solutie de carbonat de sodiu ( 50 gr soda de rufe la un litru de apa ) , apoi se umecteaza cu un amestec obtinut din 10 parti de apa oxigenata 30 % , 3 parti de amoniac 10 % si 10 parti apa ( parti in greutate) dupa care se sterg cu o carpa umeda , moale. Se poate folosi de exemplu , un amestec obtinut din 45 ml apa oxigenata 30 % , 15 ml amoniac 10 % si 50 ml apa.

Dupa degresarea cu soda , clapele de pian se pot curata , de asemenea , cu o pasta obtinuta din clorura de var si apa. Cu aceasta pasta se acopera clapele , se lasa circa 10-12 ore , dupa care se sterg cu o carpa moale , uscata.

Obiectele decorative , pieptenii , ramele de ochelari etc. realizate din baga se curata prin frecare usoara cu un tampon de vata inmuiat intr-un amestec de glicerina ( 15 ml ) , ulei de floarea-soarelui (10-15 ml) si piatra ponce pulbere ( 25 gr). Dupa curatire se lustruiesc cu o flanela curata sau cu o bucata de piele de caprioara. Obiectele de celuloid se spala cu apa si sapun sau cu o solutie diluata de soda si apoi cu apa curata , dupa care se lasa sa se usuce bine.

Statuietele de ipsos se curata cu amidon . Se fierbe amidonul in apa de var , pana cand lichidul capata consistenta smantanii groase. Cu acest lichid se unge obiectul respectiv si se lasa sa se usuce la soare. prin uscare , scrobeala se deprinde singura. Daca mai raman urme de scrbeala , acestea se indeparteaza cu o perie aspra.

sursa: www.mesterucasei.com

curatirea obiectelor de cupru si alama

1. sare si lamaie
- trebuie sa tai o felie de lamaie, sa pui pe ea sare cat mai fina, freci usor si apoi stergi cu o carpa moale din bumbac.
- poti folosi solutia asta la bijuteriile inegrite bine de tot (sau rau de tot).
2. sare si otet
- cu o carpa din bumbac inmuiata in otet si apoi in sare freci usor obiectul si apoi stergeti urmele cu o alta carpa din bumbac.
- functioneaza foarte bine in cazul obiectelor mai putin oxidate.

3. sare, otet si faina
- trebuie sa amesteci ingredientele in parti egale si sa cureti metalul cu pasta rezultata.
- functioneaza foarte bine in cazul obiectelor mai putin oxidate.

4. pasta de rosii sau ketchup
- puse pe o carpa moale pot face minuni pe obiectele ce se zgarie usor. Se lasa sa actioneze putin mai mult inainte de a fi sterse jos.

vineri, 23 septembrie 2011

2012 sfirsitul lumii

In anul 2012 vine Dumnezeu la Noe , care traia linistit in ........, si-i zice :
- Noe, pamantul s-a umplut de rautate si oamenii M-au uitat. Vreau sa-mi construiesti o noua Arca, pentru ca Potopul va veni iar. Sa iei din fiecare specie cate un exemplar mascul si femela. Ai la dispozitie 6 luni de zile!
Dupa 6 luni se uita Dumnezeu pe pamant si-l vede pe Noe plangand in gradita
- Noe !!! Sunt pe cale sa incep Potopul, unde este Arca ???
- Iarta-ma Doamne, dar lucrurile s-au mai schimbat intre timp ..... Am nevoie de autorizatie de constructie. Ma tot cert cu un inspector, pentru un sistem antiincendiu, vecinii m-au dat in judecata pentru ca am incalcat planul de urbanism construind Arca in gradina mea si nu am respectat normele de inaltime.
Apoi compan ia de electricitate a cerut sa pun ipoteca pe Arca in vederea acoperirii costurilor de transport si de mutare a liniilor de inalta tensiune ce trebuie date la o parte din calea Arcei pentru a fi lansata la apa. Degeaba le-am spus eu ca va veni marea la mine, ca nu m-au crezut.Sa fac rost de lemn, a fost o alta problema. Este interzis sa tai lemn din padurile invecinate deoarece acolo traieste bufnita cu pete care-i o specie protejata. Am incercat sa-i conving pe ecologisti ca tai lemnul tocmai pentru a salva bufnita, dar nici n-au vrut sa stea de vorba cu mine.
Cand am inceput sa adun an imalele, am fost dat in judecata de un grup de activisti pentru protectia animalelor. Ei sustineau ca tin animale salbatice sechestrate impotriva vointei lor si de asemenea, au sustinut ca sa pun atatea animale intr-un spatiu atat de mic, inseamna cruzime asupra lor.
Apoi Ministerul Mediului, au spus ca nu am voie sa construiesc Arca pana cand reprezentantii lor nu fac un studiu de mediu si implicatiile pe care Potopul Tau le poate avea asupra mediului..
Inca am un proces in derulare cu Ministerul Muncii deoarce nu m-am hotarat cate minoritati ale grupurilor etnice sa angajez pe santier. Blocul Sindical nu ma lasa sa fiu ajutat de proprii copiii la constructie deoarece acestia nu fac parte din Sindicat si nu au certificare ISCIR pentru constructia de Arce.
Ca sa fie totul si mai rau, Fiscul mi-a confiscat toate posesiile deoarece ei sustin ca vreau sa parasesc tara cu specii de animale pe cale de disparitie.
Deci Doamne iarta-ma dar, imi trebuie pe putin 10 ani ca sa fac tot ce mi-ai zis!!
Dintr-o data cerul se lumina, norii disparura, iar soarele aparu din nou stralucitor pe cer.
- Doamne, sa inteleg ca nu ne mai distrugi lumea ?
- Nu, Noe, se pare ca mi-a luat-o guvernul inainte...
 sursa : necunoscuta

joi, 22 septembrie 2011

Romania ar putea avea in 2012 soarta Titanicului

Daca in 2011, economia si-a gasit “colacul de salvare” in exporturi, in 2012, s-ar putea ca “naufragiul” sa fie la ordinea zilei.
Potrivit analistilor, daca “icebergul” datoriilor suverane va lovi marele “Titanic european”, pasagerul de clasa a III-a Romania ar fi printre primii care se va ineca.

SURSA :http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/cosmarul-guvernantilor-romania-ar-putea-avea-in-2012-soarta-titanicului-68404/
2012 se anunta a fi anul iesirii din criza a Romaniei. Presedintele Basescu, premierul Boc si pedelistii sai isi frecau mainile de bucurie, nu demult, uitandu-se la prognozele FMI si ale altor institutii financiare straine care ne vedeau printre tarile cu cel mai mare potential de crestere economica in 2012.
Dupa trei ani de criza profunda, Romania urma sa iasa la liman, coincidenta sau nu, intr-un an in care sunt programate atat alegeri locale cat si parlamentare.
Numai ca intre timp, pe scenariile pozitive a inceput sa se aseze praful. Privind cu ingrijorare la situatia Greciei si, in general, a crizei din zona euro, economistii incep sa ia in calcul si un posibil scenariu negativ, in care economia ar reintra in recesiune.
Iar autoritatile par sa se fi trezit din “betia” prognozelor pozitive.  Presedintele Basescu le-a spus ministrilor, luni seara, ca trebuie sa fie constienti ca in 2012 s-ar putea ca economia sa creasca cu 2,2-2,5% fata de 3,7% in prognozele FMI.
In aceeasi zi, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor, afirma, intrebat fiind despre scenariul majorarii salariilor si pensiilor in 2012, ca “Romania va trebui sa isi revizuiasca prognoza de crestere economica si atunci sigur ca vom vedea care este spatiul fiscal pentru cheltuielile din 2012."
Marti, Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, venea cu date concrete. “Prognoza de crestere economica pentru 2012 va fi revizuita in jos, de la 3,5-4% la 2,5-3,2%”,  declara acesta intr-o conferinta de presa.
Premierul Emil Boc a declarat, marti seara, la TVR, ca Romania isi va revizui prognoza de crestere economica pentru 2012 dupa vizita delegatiei FMI din octombrie.  
Fondul Monetar International a anuntat, tot marti, ca isi mentine, pe moment, estimarile privind cresterea economica a Romaniei de 3,5% in 2012. Expertii FMI atrag insa atentia ca avansul economic incetineste la nivel global, iar riscurile sunt tot mai importante. 

De ce scade economia?

De ce s-a trecut de la optimism la pesimism atat de repede? Sunt mai multe motive. Unul dintre acestea este dat de scaderea exporturilor.
"Avem tot mai putine contracte pentru piata europeana. Ce mai sunt acum sunt comenzi realizate inca de anul trecut sau in prima parte a anului", spune Mihai Ionescu, presedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR).
Exporturile scad pentru ca occidentalii, speriati de revenirea crizei, consuma tot mai putin. Fie ca vorbim de consumatori, firme si state, mai toata lumea vorbeste, in prezent, de austeritate. Asta se traduce, cel mai simplu, prin reducerea cheltuielilor.
Cristian Ionescu, country manager al agentiei de rating Coface Romania, estimeaza ca daca exporturile vor scadea in perioada urmatoare, Romania nu va mai avea niciun motor de crestere. "Vor avea de suferit toate ramurile economice, de la productia auto si echipamente, la cea de electronice de la Nokia si agricultura", a spus Ionescu.
“Exporturile scad, BNR vrea sa blocheze consumul prin inasprirea accesului la credite, iar la capitolul bani europeni, ne-am dovedit incapabili sa ii atragem. In aceste conditii, din ce sa mai creasca economia?”, se intreaba analistul economic Cristian Dinulescu.
“Investitiile publice raman la nivel teoretic, pentru ca statul s-a dovedit incapabil sa stranga mai multi bani in economie, altfel decat sa creasca impozitele. Abia daca are bani sa traiasca de pe o zi pe alta», a explicat acesta.
Potrivit analistilor de la Capital Economics, daca economiile vest-europene vor pune frana, industria romaneasca va avea de suferit. Iar daca Grecia va da faliment, Romania va fi printre tarile cele mai grav afectate.
Potrivit analistilor de la Nomura, in cel mai rau scenariu, Guvernul de la Bucuresti ar urma sa nationalizeze bancile elene din Romania, pentru a evita falimentul acestora. De unde bani? Bineinteles din acordul de tip preventiv cu FMI, CE si Banca Mondiala.
In aceste conditii, dincolo de scaderea puternica a productiei industriale, ca urmare a reducerii exporturilor, de sugrumarea consumului intern prin inasprirea creditarii, Romania ar putea fi nevoita, in 2012, daca nu mai devreme, sa plateasca “oalele sparte” pentru criza din Grecia. Iar daca criza bancara s-ar extinde, de exemplu, si in Germania, Franta si Austria, sistemul bancar romanesc ar avea nevoie de perfuzii. Asta ar insemna un nou acord de imprumut extern?

Ce ne-ar putea salva?

 “In primul rand, ar trebui ca Bruxelles-ul si BCE sa gaseasca o solutie pentru criza datoriilor suverane, pentru sustinerea monedei euro”, spune analistul Ilie Serbanescu.
“Ma indoiesc insa ca se va ajunge la un consens. Cu cat se amana falimentul Greciei, cu atat consecintele sunt mai grave”, a mai spus acesta.
O alta solutie pentru a rezista in fata vicisitudinilor crizei este sa absorbim mai multi bani europeni si sa ii investim in economie. Autoritatile par sa fi inteles macar acest aspect, dovada ca au infiintat un minister al Afacerilor Europene care va gestiona acest domeniu. Va reusi Leonard Orban sa atraga banii europeni? Ramane de vazut. Pana una alta, nivelul absorbtiei nu depaseste 3%.
In al treilea rand, autoritatile spera ca, pe fondul mentinerii fiscalitatii la acelasi nivel ca in 2011, sa atraga noi investitii straine. In plus, se asteapta la o performanta agricola cel putin similara celei din 2011.
In acest an, pe fondul productiei bune din agricultura, Comisia Nationala de Prognoza tocmai a modificat estimarile de crestere economica in sus, de la 1,5 la 1,7%. Guvernul si FMI spera un avans de 1,9%.

marți, 20 septembrie 2011

cum sa fac avioane de hirtie


no coment






o scirba uriasa



De citeva zile simt o scirba uriasa .
M-a intreb de la ce o fi...
De la mincare nu e .
De la bila nu e .
De la stomac nu e .
Hmmm cred ca este de la baseboc .
Mai sa fie , ce sa iau ca sa-mi treaca ....
Cu ranitidina am incercat, cu lamiie asistderea .
Cred ca numai cu ciocanu mai merge sau cu paru....
Da io poate oi scapa cunva da ceilalti....nu cred ...
Hai sa traiti bine mai fratilor .
Fiti cuminti asa cum vi s-a implementat pe scoarta neuronica , vara violenta , si multa liniste .
" Noi muncim nu gindim " sa va calauzeasca pasi ... si sucesurile...
Zirconiu .

luni, 19 septembrie 2011

Cercul - o organizatie secreta

O dezvaluire incendiara a cotidianului britanic "The Independent":
Cercul - o organizatie secreta care dirijeaza lumea.
Segiu Celac este singurul membru estic acceptat.
Prestigiosul ziar britanic Independent publica, in numarul sau din 29 iunie a.c., un socant articol despre clubul occidental ultrasecret si exclusiv al politicienilor si personalitatilor exponentiale, al eminentelor cenusii din arena politica mondiala. Este pentru prima oara când se discuta public despre acest Cerc in care se decideau destinele politice personale, nationale si internationale in perioada razboiului rece. Cortina tacerii a fost distrusa de scandalul provocat in presa si in justitie de presedintele Jonathan Aitken. Articoul din Independent prezinta evenimentul ca pe un adevarat cutremur in zona inalta a politicii mondiale. Despre Cerc se spune ca este finantat de CIA, iar printre scopurile acestei asociatii se numara campaniile internationale menite sa acrediteze sau sa discrediteze persoane si evenimente, sa influenteze politica unor guverne sau hotarârile unor sefi de guverne. Intorcându-ne la articolul publicat in ziarul britanic retinem momentele principale ale celor relatate.
Numele presedintelui nu a fost divulgat niciodata
In urma procesului de calomnie pierdut cu puternicul ziar Guardian si acuzatiei de sperjur, Jonathan Aitken trebuie sa-si depuna demisia din functia de presedinte pentru ca altfel i se va cere sa o faca. In ultimul timp, Aitken si-a ruinat pozitia, primul pas in acest sens fiind demisia din Consiliul Privat al fostului cabinet ministerial al Partidului Conservator. Prin apropiata demisie, Aitken pierde o functie la fel de importanta. Cercul a fost infiintat in perioada razboiului rece, ca una dintre cele mai restrictive si secrete asociatii de politicieni de dreapta cu influenta puternica, de agenti de informatii si oameni de afaceri din cele mai selecte cluburi din Vest. Restrictia era atât de totala incât niciodata nu a fost divulgat numele presedintelui, iar despre existenta Cercului stiau doar câtiva. Un apropiat al lui Aitken a descris in jurnalul sau Cercul drept o adunare de demnitari de dreapta initial si apoi de gânditori, fondata de CIA si care vehicula conceptele razboiului rece. Presedinte inainte de Aitken a fost ministrul conservator Julian Amery, dar el nu este mentionat in evidentele Cercului. Primul sef al grupului a fost Antoine Pinay, fostul premier francez, iar grupul se numea The Pinay Circle. Nici acesta nu a fost consemnat in acte. Unul dintre membrii Cercului contactat de Independent a declarat ca nu poate vorbi despre aceasta problema nici cu gura inchisa. Fondat in anii '50, Cercul intentiona sa intareasca relatiile franco-germane pentru a amortiza agresiunea sovietica din timpului razboiului rece. Cu trecerea anilor, el a propagat din ce in ce mai mult ideile de dreapta, marind si numarul membrilor la 70. Toti erau oameni de afaceri, diplomati, membri ai serviciilor secrete, virtuozi ai polemicii. Membrii erau invitati sa asiste la intâlniri, dar nu aveau dreptul sa solicite acest lucru. De altfel, toata lumea a fost de acord sa pastreze un secret total.
O conferinta a Cercului s-a desfasurat la Bucuresti
Intâlnirile aveau loc de doua ori pe an, toamna la Washington si undeva dincoace de ocean, la o alta data. Obiceiul s-a pastrat si azi. Conferinta din anul acesta a avut loc la Berlin. Printre vorbitori au figurat Sir Percy Cradock, fostul ambasador al U. K. in China si consilierul in probleme de politica externa al lui Margaret Thatcher. Conferintele anterioare s-au tinut la Bucuresti, Frankfurt si Oman. Prezenta in capitala României a Cercului poate fi motivata de apartenenta la grup a ambasadorului Sergiu Celac, singurul reprezentant din Europa Centrala si de Est. Secretarul grupului britanic este Geoffrey Tantum, un fost ofiter de securitate care traieste in Surrey. In Anglia sunt doar 15 membri, majoritatea conservatori, gânditori de dreapta. Liderii sunt Paul Channon si Alan Duncan. David Burnside, fostul sef al relatiior publice din British Airways este si el membru al clubului datorita pasiunii cu care sustine unionismul cu Ulsterul. Vicontele Cranborne, fostul consilier al lui John Major, a participat si el la sedinta. Brian Crozier, autorul binecunoscutului "Razboinicul rece" si foarte apropiat de M.I. 6 si CIA, este si el un vechi membru. Anthony Cavedish, fost ofiter M.I. 5, este un alt vechi membru. Obisnuia sa asiste la adunari si Nicholas Elliot, fost ofiter M.I. 6. Obisnuitii americani i-au inclus pe Bill Casey si William Colby, sefi CIA. Henry Kissinger si Edwin Feulner de la Heritage Fondation erau binecunoscuti. Marele erou adus de Aitken la Cerc a fost Richard Nixon dupa ce acesta a parasit Casa Alba. Din Europa, membri ai Cercului au fost Joseph Bach, fostul sef de cabinet al cancelarului Adenaeur si Jean Violet, un avocat parizian, consilier al serviciilor secrete si de informatii. In 1979, Crozier a prezentat un plan de actiune al Cercului.
Sursele fondului ramân necunoscute
Printre scopuri era si acela de a asigura schimbarea guvernelor din Anglia si Germania, se spune in articolul din Independent. Crozier a notat ca s-a ocupat si de ascensiunea doamnei Thatcher in Anglia. Alte obiective erau: tranzactii financiare acoperite, un serviciu privat de selectare si dirijare a informatiilor, alte servicii sub acoperire condusa de la un post central etc. Planurile priveau Londra, Washington, Paris, München si Madrid. In ciuda terminarii razboiului rece, grupul este mai puternic ca oricând, iar sursele fondurilor ramân necunoscute. Clark si Robin Ramsay, editorii revistei Lobster, magazin ce a incercat sa monitorizeze serviciile secrete, spun ca fondurile sunt asigurate de CIA. Un membru al Cercului a declarat ca fiecare dintre ei, care asista la adunari, este rugat sa plateasca 500 de dolari si ca intregul grup se autofinanteaza. Despre Aitken se spune ca-i placea sa fie in centrul atentiei, adora sa prezideze si era incântat de inaltele intrigi politice. {edintele cercului nu aveau loc in sali obscure sau in spatii deosebite. Ele se petreceau in jurul unor mese somptuoase, cu meniuri sofisticate si bauturi fine. Se pare ca ambasadorul Sergiu Celac a fost admis in Cerc in perioada sa londoneza.

diverse instantanee

straja 2010

fericire pe zapada

salt

criza tratata cu lamiie

domoclet muntii

valea cernei

de sus

Tismana

motorul meu

la balta la Geormani

capra mea

nebuna

cu prietene ei

be he he

macii

doar Alpii


luna

luna plina