joi, 19 mai 2011

MASACRU A LA ROMANIA

MASACRU LEGAL! 71 de cai salbatici din Padurea Letea vor fi ucisi astazi pentru 100 de lei!

Zeci de cai salbatici din Delta Dunarii vor fi pur si simplu ucisi pentru bani astazi, dupa ce au fost capturati de localnicii din zona Padurii Letea, la presiunea Directiei Silvice Tulcea si a Administratiei Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii, pentru ca ar distruge padurea protejata.

Este vorba despre 51 de cai adulti si 20 de manji pe care, initial, localnicii i-au prins din padure iar autoritatile din comuna C.A. Rossetti, de care apartine satul Letea,  i-au tinut in tarcuri in conditii infernale: fara mancare, in grupuri amestecate, armasarii batandu-se intre ei, provocandu-si rani grave si calcand in picioare manjii.
Gandul.info scria ieri despre conditiile groaznice in care sunt tinute animalele, citand un reprezentant al Vier Pfoten.
"Se bat intre ei, unii au plagi multiple, exista si cai schiopi. Din punctul de vedere al protectiei animalelor, aceste lucruri reprezinta provocare de suferinte psihice, fizice, maltratare si schingiuire, infractiuni care se pedepsesc cu amenda intre 1.000 si 10.000 de lei si inchisoare intre sase luni si trei ani", a spus Kuki Barbuceanu.
Pe de alta parte, Aurel Carlan, agent agricol din cadrul Primariei C.A. Rosetti, sustine ca, intr-adevar, caii au fost prinsi, dar ca acestia nu sunt maltratati. "Tarcul este prevazut cu adapatori (n.r. cazi din care beau animalele) si li se da si mancare. Dar ei nu prea mananca paie, deoarece sunt obisnuiti sa consume altceva in salbaticie. Ei consuma plopi si distrug padurea", a declarat agentul.
barbatul a povestit ca animalele apar din ce in ce mai des in localitate, provocand pagube, si ca ideal ar fi ca, din cei "aproape 2.000 de cai" care se afla acum in rezervatie, sa ramana o suta. "Sunt foarte frumosi, dar... Noi nu ii omoram pe plan local. Am vrut, prin actiunile astea, sa-i dam la carne", spune Carlan.
Potrivit organizatiei non guvernamentale de protectie a animalelor Vier Pfoten, localnicii au aflat ca pot obtine bani daca dau animalele la abator si brusc au aparut proprietari pentru toate animalele, unii avand documente, altii avand niste declaratii. Asta desi caii sunt de fapt salbatici, iar padurea Letea este ultimul refugiu din Europa pentru aceste animale.
Toti localnicii au vandut animalele unui singur proprietar, iar acesta a decis sa ii duca la abator, desi analizele de sange cerute Directia Sanitar Veterinara Tulcea, care ar fi trebuit sa soseasca ieri, nu erau gata nici in aceasta dimineata. In cazul in care analizele ar arata ca animalele sufera de anemie infectioasa (cunoscuta si ca SIDA cailor) ei ar trebui eutanasiati, potrivit prevederilor legii.
Fiecare cal valoreaza 100 de lei. Atat primeste fiecare localnic pentru animalul salbatic pe care l-a vandut pentru taiere in abator.
"Politia se pare ca nu poate face inca nimic. Inertia proverbiala isi va spune din nou cuvantul. Sansele ca ei sa scape sunt extrem de mici", a declarat,  pentru REALITATEA.NET, Kuki Barbuceanu, coordonator de proiecte al asociatiei Vier Pfoten."Localnicii sunt proprietarii cailor salbatici, iar proprietarii vor sa ii vanda la abator. Este legal ce se intampla", a precizat Barbuceanu.
O parte din caii capturati vor fi dusi la un abator din judetul Brasov, iar ceilalti la abatorul Agrocompany aflat in Hunedoara, informeaza jurnalul.ro.
Conform legii pentru protectia animalelor, relele tratamente si cruzimile - provocarea de suferinte fizice si psihice, mutilarea si schinguirea animalelor, prezinta infractiune si se pedepseste cu o amenda penala de la 1.000 la 10.000 de lei sau cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani si confiscarea animalelor.
Padurea Letea, din Delta Dunarii, gazduieste circa 2.500 de cai salbatici, ultimii din Europa si o adevarata comoara naturala pentru Romania.

Internautii au creat pe facebook o pagina speciala dedicata masacrului de la Letea, sub titlul "SI CAII SE IMPUSCA, NU-I ASA?
Cit de nenorociti pot fi oameni uneori.......
Ce se intimpla acuma la Letea frizeaza dementa si inconstienta unor oameni de doi bani
Ma simt profund indignat
Voi ce parere aveti ?????
SURSA:http://scacuncristina.blogspot.com/2011/05/masacru-legal-71-de-cai-salbatici-din.html

Un comentariu :

  1. luavar dracu de nenorociti. nu caii ar trebui impuscati ci animalele(oamenii) cu 2 picioare din Letea. nu pot suporta oamenii care maltrateaza in halul asta animalele. daca as avea o putere pe toti iasi omora

    RăspundețiȘtergere