sâmbătă, 25 august 2012

Alegerea mobilierului de bucatarie


Alegerea mobilierului de bucatarie


Ce trebuie sa luam in considerare cand alegem mobilierul de bucatarie? Cum il putem identifica pe cel care, dincolo de faptul ca ne place, este cel mai porivit pentru locuinta noastra? Raspunsul nu este usor de dat. Tocmai de aceea va propunem in acest articol cat mai multe aspecte de care este bine sa tineti cont atunci cand achizitionati mobilier de bucatarie.
mobilier bucatarie
Analizati cu atentie care sunt nevoile reale de depozitare din spatial de bucatarie. Realizati o selectie a obiectelor de aici (vesela, accesori pentru gatit, etc.) si grupati-le pe categorii, in functie de cat de frecvent le utilizati.
Astfel, va va fi mai usor sa decideti care dintre acestea raman la indemna si care pot fi depozitate in alt loc din afara bucatariei sau in debra. Evaluarea corecta a nevoilor de depozitare va contura marimea dulapurilor de care aveti nevoie.
Masurati dimensiunile spatului in care vor fi amplaste dulapurile. Verificati inca o data notitele, deoarece este foarte important ca acestea sa fie corecte.
Daca doriti sa inlocuiti dulapurile vechi, este nevoie sa le masurati si pe acestea, pentru a aparecia corect cat de mari doriti sa fie cele noi .
Consultati reviste de specialitate si cataloage si vizitati cat mai multe magazine de mobila.
Nu luati decizii pripite, chiar daca promotiile sunt tentante .
Analizati cu rabdare oferta si alegeti stilul si culorile care se potrivesc cel mai bine, in raport cu finisajele si restul accesoriilor din bucatarie.
In comert veti descoperi o varietate de modele, dimensiuni, materiale si accesorii.
Informati-va cat mai bine in privinta calitatii si rezistentei materialelor folosite la fabricarea mobilierului. Verificati intodeauna interiorul sertarelor – unele au furnir doar la suprafata, iar structura interna este din placaj.
Atentie in felul in care se inchid si se deschid sertarele! Urmariti detaliile de imbinare, colturile, marginile, calitatea furnirului etc. Puneti cat mai multe intrebari si verficati toate aspectele: ce spatiu are fiecare sertar, cat de facil poate fi accesul la fiecare raft, configuratia corpurilor poate fi schimbata? Atentie la inaltimea reala a dulapurilor!
Adesea, pentru a fi mai bine expuse in magazine, acestea sunt instalate pe un suport, motiv pentru care par mult mai inalte.
Verfificati intotdeauna cursa sertarelor culisante. Se deschid pana la capat? Se inchid usor? Sertarele culisante (pe role) pot fi realizate din accesorii de slaba calitate, rolele de cauciuc care se uzeaza usor, astfel incat sertarul va deveni dificil de manevrat. Controlati apoi usile, modul de deschidere, materialul din care sunt fabricate balamalele, pana la detalii percum grosimea holtzuruburilor folosite la prinderea corpurilor in perete.
Daca prin design mobilierul de bucatarie nu permite o instalare obisnuita, atunci vor fi necesare modificari ulterioare. In aceste cazuri, puteti cere producatorului parti de material din aceeasi esenta si intr-o nuanta similara fie pentru a prelua golul dintre dulapuri si pereti sau alte corpuri din apropiere (aragaz, masina de spalat etc), fie pentru a masca discret imbinarile dintre acestea.
Tot ce pare mai putin important poate deveni o problema dupa cateva luni de la achizitionarea mobilierului.
Mai multa atentie acordata detaliilor va poate scuti de griji pentru o perioada buna de timp.
SURSA: REVISTA DOMUS UTIL, APRILIE 2006.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu