luni, 16 iulie 2012

10 motive pentru a vota demiterea lui Băsescu


10 motive pentru a vota demiterea lui Băsescu


Iată o listă cu 10 motive pentru a vota demiterea lui Traian Băsescu la referendumul din 29 iulie. Acestea sunt, cum ar spune Vanghelie, “pă persoană fizică”, adică exclusiv ale mele, nu și ale AC:
  1. Primul motiv este și cel mai important. A vota pentru demiterea lui Băsescu nu înseamnă neapărat acordarea unei carte blanche celor din USL sau lui Crin Antonescu. E posibil ca, de fapt, votul de la anticipate să fie chiar mai important.
  2. Pentru că a avut două șanse mari, în 2004 și 2009, dar nu a știut să le fructifice.
  3. Pentru că a tolerat figuri mai mult decât bizare, de la Elena Udrea la Adriean Videanu, Radu Berceanu sau Monica Iacob-Ridzi. A susține, corect din punctul meu de vedere, necesitatea unor măsuri de austeritate, dar a nu le cupla cu o intransigență mai mare față de modul în care banul public este cheltuit e, din păcate, o mizerie.
  4. Pentru că a făcut-o pe fii-sa europarlamentar. Fie că a intervenit el direct, fie că a fost vorba de un exces de zel al trepădușilor din PDL, EBA nu are ce să caute la Bruxelles. Iar Băsescu a fost complet orb la costurile de imagine ale unei asemenea mișcări.
  5. Scandalul „țigancă împuțită”. Desigur, se poate argumenta, corect, că apelativul a fost rostit într-o discuție privată cu soția lui și, în plus, că fiecare individ are libertatea de conștiință. O asemenea declarație însă mă face să-l privesc cu un mare scepticism pe președintele suspendat.
  6. Echivalarea dintre „tâmpiți” și „filosofi”. Din nou, președintele suspendat a susținut o poziție în mare măsură corectă, adică aceea că învățământul românesc șchioapătă la capitolul învățământ profesional. Pentru mine însă, filosof de formație și profesie, echivalarea „tâmpiți”-„filosofi” este mai mult decât dovada unui vocabular limitat, e una de nesimțire.
  7. Pentru că ne-a aburit pe toți că are o opțiune de dreapta, pro-piață.
  8. Lobby-ul făcut pentru cei de la Roșia Montană Gold Corporation.
  9. Întreaga tărășenie cu SMURD.
  10. Pentru ca Antena 3 să dea faliment. Vă dați seama cum ar fi o lume în care Dana Grecu, Gâdea, Ciutacu nu mai au la cine să zbiere? 
  11. SURSA : Autor  / http://www.academiacatavencu.info/opinii/10-motive-pentru-a-vota-demiterea-lui-basescu.html

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu