vineri, 30 decembrie 2011

feriti-va de zona euro f.m.i. un mincinos

Banca de investitii Goldman Sachs si-a facut publice predictiile financiare pentru anul 2012. Primele sase luni vor fi cruciale, totul depinzand de ceea ce se va intampla in zona euro. PIB-ul tarilor din zona euro este de asteptat sa se contracte cu 0,8% iar Germania si Franta sa intre intr-o usoara recesiune, informeaza EurActiv.ro.
Grecia, Italia, Portugalia si Spania vor avea mai mult de suferit din acest punct de vedere. Marea Britanie nu va fi nici ea ocolita, economia se va contracta cu 0,2% in 2012, potrivit Expat Times.
Somajul in randul tinerilor la nivelul zonei euro va ajunge la un record de 22%.
Pretul petrolului va ajunge la 120$ barilul, desi la inceputul lui 2011 acesta costa 95$.
Goldman Sachs avertizeaza investitorii sa ocoleasca bancile din zona euro, care in 2012 se vor chinui sa isi reduca deficitul care ajunge la 1 trilion de euro si trebuie sa refinanteze o datorie de 750 de miliarde de euro, scadenta anul care urmeaza.
Sursa articol: EurActiv.ro


p.s.


Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat miercuri că previziunile instituţiei referitoare la creşterea economiei mondiale în 2012 vor fi aproape sigur revizuite în scădere, în special din cauza crizei datoriilor din zona euro.
Sunt aproape sigură că estimările din septembrie ale FMI, referitoare la creşterea economiei mondiale, de 4%, vor fi revizuite în scădere în ianuarie", a spus Lagarde în faţa Adunării Naţionale din Niger.
Ea a explicat că "norii care se adună, în special deasupra Europei, atrag după ei perspective reduse".
Ameninţarea imediată este un cerc vicios marcat de înrăutăţirea încrederii, agravarea instabilităţii de pe pieţele financiare şi acumularea de datorii publice nesustenabile, a adăugat şefa FMI.
Lagarde a arătat că ţările dezvoltate din zona euro se află în centrul crizei şi tot ele trebuie să se găsească în centrul soluţiei, care trebuie să includă nu doar măsuri de ajustare bugetară ci şi de susţinere a creşterii şi de reducere a şomajului.
"Dacă nu se va face nimic, criza de încredere se va agrava în toate ţările, astfel încât economiile mondiale, fără excepţie, vor suporta consecinţele", a avertizat ea.
Lagarde a sosit marţi în Niger, una dintre cele mai sărace ţări ale lumii, iar miercusi s-a întâlnit cu preşedintele Mahamadou Issoufou.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu