vineri, 30 decembrie 2011

Caci de n-ar fi

Caci de n-ar fi, nu s-ar povesti...
"Timpul va ajunge la zero, clima se va schimba dramatic, iar ADN-ul uman va fi reprogramat. Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima si vor duce la anarhie", se arata într-un raport al Pentagonului. Teoria este sustinuta de mayasi, care prevad ca "sfârsitul timpului" va avea loc pe 21 decembrie 2012. Calendarul Maya se încheie brusc la aceasta data, cu toate ca, în trecut mayasii, care erau foarte avansati în astronomie, calculasera date cosmice pâna la milioane de ani.
Schimbari planetare escatologie
Este cel putin interesant (daca nu chiar uimitor) faptul ca multe culturi au profetii si calendare care se focalizeaza pe epoca actuala. Profetiile ne anunta ca aceste timpuri în care traim exceleaza în schimbari spectaculoase si transformari majore. Mai mult, se prezice chiar o scurta perioada de haos ce va preceda instalarea lumii noi.

Subiecte ca transformarea rapida a biosferei, existenta noosferei - un strat sferic compus din gândurile colective ce înconjoara planeta, sunt din ce în ce mai prezente în multe grupuri de discutie, think-tank-uri si forum-uri.
De ce anul 2012 este legat de sfârsitul timpului? Exista câteva mari linii de gândire care subliniaza momentul de transformare radicala al anului 2012.
Mai întâi, este faptul ca celebrul calendar maya indica al 13-lea baktun (unitate de masura a timpului) ca sfârsit al unei ere; mai precis, solstitiul de iarna din 21 decembrie 2012. Acest baktun a început în 12 august 3114 i.C. iar durata lui este de o cincime din precesia echinoctiilor (o perioada de 26.000 de ani). John Major Jenkins a descoperit ca acest moment de sfârsit coincide cu alinierea cu centrul galactic. Planeta Terra si întreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si întregul Univers. Deci, încheiem un ciclu de 26.000 de ani si ne aliniem cu centrul galactic: este exact chemarea de desteptare a umanitatii.
Apoi, avem descoperirea lui Terrence McKenna, numita "Unda timpului zero" (TimeWave Zero) care se bazeaza pe sistemul chinezesc I-Ching si descrie grafic fluctuatia dintre obisnuit si noutate, care ne conduce tot spre aceasta data. Unda timpului zero are un maxim de noutate ce tinde spre infinit exact în momentul solstitiului de iarna din 2012. Cu alte cuvinte, complexitatea vietii moderne apune în acel moment, iar umanitatea intra într-o noua perioada de existenta. Dar acestea nu sunt decât cele mai importante coincidente.
Avem confirmarea stiintifica a faptului ca anul 2012 va fi un an cu o foarte bogata activitate solara, unele previziuni afirmând chiar ca soarele va trece si el printr-o inversare a polilor magnetici (solari) tocmai din aceasta cauza. Ca urmare, situatia de pe Pamânt va fi devastatoare. Gânditi-va ce ar însemna ruperea echilibrului dintre câmpul magnetic terestru (care acum da semnele unei inversari magnetice evidente) si cel solar! Un lucru e sigur, anume acela ca toata aceasta bulversare a climatului terestru la care asistam acum nu este numai rezultatul încalzirii globale (asa cum nu mai osteneste sa strige mass-media oficiala), ci si al dezechilibrului magnetic planetar la care se adauga cel al soarelui.
2012. Punctul Zero
Exceptionali matematicieni si astronomi, mayasii au conceput unul dintre cele mai precise calendare cunoscute de om, mai exact chiar si decît cel gregorian utilizat azi. Calendarul lor a fost alcatuit în urma observarii minutioase a soarelui, a planetelor si a stelelor din Calea Lactee. Astronomii maya cunosteau locatia exacta a centrului galaxiei, dând o importanta deosebita nasterii si disparitiei stelelor.
Bazându-se pe o combinatie între divinatii si calcule matematice, indienii Maya au aflat, înca de acum 4.000 de ani, ca pe 21 octombrie 2012 va începe alinierea soarelui nostru cu Ecuatorul Galactic si cu stelele din centrul Caii Lactee. Astronomii moderni au confirmat ca, la data solstitiului de iarna, în 21 decembrie 2012, soarele se va afla în aliniament galactic, pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care împarte în doua Calea Lactee, divizînd-o în doua emisfere), calendarul Maya terminându-se la aceasta data.
Chiar daca nu au trecut testul anului 2000, teoriile sfârsitului lumii cunosc acum un reviriment legat de anul 2012. Se pare ca tot mai multe argumente converg spre concluzia ca în acel an ceva cu totul surprinzator si inimaginabil se va petrece cu planeta noastra si implicit cu noi, locuitorii ei. Înainte de a accepta sau respinge aceste teorii, e bine sa le cunoastem.
24, 16, 0  -  Rezonanta Schumann, pulsul Terrei
Elementul de sprijin pentru aceste prognoze îl constituie asa-numita rezonanta Schumann.
Planeta Terra se comporta ca un imens circuit electrico-magnetic. Între suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 de km distanta de suprafata, exista un fel de cavitate electro-magnetica. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W. O. Schumann, între 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra.  Rezonanta Schumann - sau pulsul Terrei - a fost, vreme de milenii, stabil, la valoarea de 7,83 de cicli pe secunda. Incepand cu anul 1980, aceasta valoare a crescut mereu, avand astazi 12 cicli pe secunda. Paradoxal, dar acest fapt duce la schimbarea calitatii timpului, ziua, in acest plan, nemaiavand 24 de ore, ci 16 (pare o explicatie destul de plauzibila pentru criza acuta de timp cu care ne confruntam!)
Nu de un proces cronologic vorbim, ci de unul infra-material, din intimitatea profunda a materiei vii. Procesul continua, ajungând în decembrie 2012 la zero, practic, la un re-start temporal-energetic. Cresterea frecventei vibratorii a planetei noastre face ca 24 de ore de viata pe Terra sa corespunda de fapt cu numai 16 ore reale, în termenii timpului terestru. Curgerea timpului terestru se va mai accelera, pe masura ce ne apropiem de "Punctul Zero", momentul în care planul Sistemului Solar, se va suprapune pe planul Galaxiei. Deci daca 24 de ore ale zilei reprezinta acum 16 ore efective, diferenta dintre acestea se va mari exponential, astfel încât la trecerea prin "Punctul Zero" 24 de ore din anul 1980 vor corespunde la 0 ore efective. Altfel spus, timpul terestru nu va mai exista! Consecintele acestui fenomen sfideaza orice putere de imaginatie: întreaga planeta si toti locuitorii ei vor trece într-o alta dimensiune!
Tocmai acest fenomen este descris de vechii mayasi în Popol Vuh, astronomii lor localizând cu precizie trecerea "de la a cincea Lume la cea de-a sasea", in 21 decembrie 2012. Tot atunci, planul Sistemului nostru solar se va alinia cu planul galactic al Caii Lactee. Polii se schimba de doua ori într-un ciclu de 26.000 de ani, fapt observat si de cunoscatorii indieni în urma cu 2500 de ani: "un Univers dureaza cat o inspiratie si o expiratie a lui Brahma".
Inversarea polilor magnetici ai Pamântului
La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori într-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. Polul nord magnetic terestru este într-o constanta deplasare. La ora actuala, tinde sa se apropie de polul nord geografic. Unii oameni de stiinta considera ca aceasta inversare a polilor magnetici ai Terrei va avea loc în curând. Polii magnetici sunt parte a campului magnetic generat de miezul de fier lichid al Pamantului. În ultimii 150 de ani, polul Nord magnetic a migrat cca 685 de mile în zona arctica.
Din punct de vedere stiintific, lucrurile par simple: spre sfârsitul anului 2012, polaritatea actuala a Pamântului urmeaza sa se schimbe. Procesul de mutare al polilor a fost deja pus în evidenta de satelitii de observatie meteo. Consecintele constau în încalzirea regiunii arctice prin cresterea temperaturii medii anuale cu cinci grade fata de media generala a secolului trecut (UPI, febr. 2006). Urmarea directa este topirea glaciara si cresterea nivelului Oceanului planetar. În Australia, cercetatorii au constatat o crestere cu 19,5 cm între 1870 si 2004, pâna la sfârsitul secolului 21, cresterea atingând 30 de cm. Pare putin, dar daca aflam ca nu este nevoie ca nivelul Oceanului planetar sa creasca cu un metru ca marile porturi ale lumii sa fie inundate, vom vedea ca nu e vorba de glume. Associated Press publica la 9 decembrie 2005 articolul "Polul Nord se misca spre Siberia", dar, în mod simetric, nici cel sudic nu sta pe loc.
Catastroficele anomalii climatice din ultimii ani, tsunami, cutremure, tornade - confirma relatia cauza-efect în contextul fenomenelor geo-magnetice aflate în curs. Activitatea seismico-vulcanica a crescut cu 500% din 1875 încoace si continua sa creasca.
Extras din revista "Sciences et Avenir" (stiinta si viitorul) din Iunie 2002: "Analizând datele culese de doi sateliti: Oersted, lansat în 1999, si Magsat, lansat cu 20 de ani mai devreme, o echipa de specialisti de la Institutul de Fizica a Pamântului din Paris a remarcat variatii importante ale câmpului magnetic terestru. Sa fie acesta semnul inversarii polilor magnetici ai Pamântului? Nu putem afirma aceasta cu certitudine. Mai degraba putem banui ca intensitatea câmpului magnetic fluctueaza, scazând si apoi revenind, fara a se modifica polaritatea câmpului magnetic terestru. Astfel de fluctuatii au mai avut loc în trecut. Inversiune sau fluctuatie, nucleul terestru pare a fi agitat însa de furtuni intense."
Schimbare radicala de clima în Europa
Previziunile sunt sumbre pentru perioada premergatoare anului 2012. Dupa 2010, Europa va suporta o schimbare radicala de clima. Pâna în 2007, se anunta furtuni violente care vor distruge bariera de coasta a Olandei, determinand pierderea unor vaste teritorii. India, Africa de Sud si Indonezia vor fi distruse de revolte si conflicte interne, iar granarele lumii vor fi golite de seceta.
Un climat siberian va pune stapanire pe Marea Britanie si tarile vecine, se arata în raportul Pentagonului, care prezice faptul ca schimbarea climei va fi o amenintare chiar mai mare decât cea terorista: verile vor fi din ce în ce mai calde, provocând o si mai rapida topire a ghetarilor, cu consecinte grave asupra climei; la extrem, se poate ajunge la ierni cu temperaturi foarte scazute, similare Siberiei, în tarile limitrofe Atlanticului de Nord.
Începând cu 2012, procesul de racire globala va cuprinde Pamântul, iar la mijlocul secolului 21, întreaga planeta va fi cuprinsa de temperaturi scazute, aprecia un expert al Observatorului Academic al Rusiei. Cauza acestei scaderi a temperaturii este micsorarea fluxului de radiatii solare, aprecia Habibulo Absudamatov, citat de NewsRu.
"Am fost martorii unei asemenea raciri în Europa, America de Nord si Groenlanda în 1645-1705, cu canale înghetate în Olanda si oameni care si-au abandonat casele din cauza ghetarilor. Aceasta este ceea ce ne asteapta în câteva decenii", afirma specialistul.
Analize ale fluctuatiilor radiatiilor solare care influenteaza climatul pe Terra arata ca planeta se afla acum la vârful procesului de încalzire globala. Acum, odata cu scaderea radiatiei solare, temperaturile globale vor scadea si ele, crede Absudamatov. "În secolul 20, activitatea solara putea fi caracterizata de o crestere generala a cantitatii de energie radiata, de aici încalzirea globala. Aceasta nu este nicidecum o anomalie ci un fenomen normal. Încalziri globale, ca si raciri globale, au mai avut loc". Potrivit lui Absudamatov, racirea va începe în 2012-2013. Pâna în anul 2035, nivelul radiatiilor solare va atinge minimul, iar 15 ani mai târziu se asteapta o racire accentuata a climei (Agentia "Rusia la zi" - 7 februarie 2006).
Schimbari fundamentale ale fiintei umane
Potrivit mayasilor, anul 2012 nu va fi sfârsitul lumii, ci momentul cand adevarul ne va fi revelat.
Odata cu cresterea Rezonantei Schumann, creste si nivelul vibrational al oricarei fiinte vii de pe Pamânt. Consecintele directe deriva din schimbari fundamentale de comportament. Mai ales tinerii nu vor mai accepta vechile institutii, care vor disparea cu timpul. Oamenii vor depasi tehnologia, asa cum e cunoscuta azi si va avea loc o trecere rapida prin dimensiunea a patra si intrarea în cea de-a cincea. Cunostintele actuale despre Timp si Spatiu vor suferi modificari majore. Va fi depasita necesitatea Banului ca valoare de referinta.
Omul este supus, ca toate creaturile Terrei, efectelor acestei schimbari: simptome fizice cum ar fi migrenele, oboseala cronica, crampele musculare, simptome ale gripei, cresterea sensibilitatii corpului (supus la tot mai multe vibratii), vise intense mai degraba fanteziste decât minunate. Modificarea cea mai spectaculoasa are loc însa la nivelul ADN-ului uman, care pare a fi acum reprogramat de Inteligenta Cosmica, trecand la 12 spirale în loc de 2. Ca urmare, intuitia se dezvolta mai repede, ca si toate capacitatile paranormale ce deriva din ea. Schimbarea va afecta ciclul veghe-somn, relatiile cu ceilalti si reglarea imunitara a organismelor. Vor creste abilitatile intuitive si capacitatile de regenerare, se activeaza capacitati latente, nou-nascutii fiind mai dotati, iar ochiul uman se va transforma în functie de noua atmosfera si de cresterea luminozitatii (al treilea ochi începe sa se deschida iar ochii fizici se transforma pentru a se adapta Luminii si frecventelor ei mult mai elevate).
Alte efecte ale marilor transformari cosmice la care asistam sunt atmosferele planetelor Sistemului Solar:
-          Atmosfera lui Marte creste rapid;
-          Luna îsi "fabrica" atmosfera proprie compusa din compusi ai sodiului;
-          Atmosfera Terrei se schimba si ea, în straturile superioare formându-se un nou gaz, care pâna acum nu exista;
-          Venus ne arata o crestere marcanta de intensitate luminoasa;
-          Jupiter sufera o modificare atât de puternica, încât s-a format un tub de radiatie ionizata, între el si satelitul sau Io. De asemenea câmpul lui magnetic a crescut în intensitate de 2 ori;
-          Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli si acum îsi intensifica câmpul magnetic si devin tot mai stralucitoare.
Vremurile biblice din urma?
Aceste concluzii nu sunt ale unui singur om, nici ale unui mitoman clarvazator, ci ele converg dintr-o multitudine de surse grupând fizicieni, medici, astronomi, psihologi, preoti, o parte dintre ei ocupându-se serios de ceea ce se numeste viitorologie. Informatiile disparate nu spun aproape nimic, dar ele trebuie in permanenta corelate. De exemplu, geofizicianul Gauthier Hulot a constatat ca in Atlanticul de Sud campul magnetic stabil este cu aproape 30% mai slab. Ornitologi din nordul Europei si din Canada constata tot mai des ca intregi carduri de pasari migratoare "gresesc" tintele de migratie, "radarul" lor infailibil fiind, de milenii, campul magnetic. Columbofilii din Arad au trimis la Atena, la deschiderea Jocurilor Olimpice, 850 de porumbei dintre care s-au intors doar 50, iar Ungaria a trimis 1.500 dintre care s-au intors 40. Satelitii de la limita stratosferei se defecteaza cand trec prin zone de campuri magnetice mai slabe.
Grupuri de cercetatori efectueaza in secret serii intregi de experimente legate de viitor si de studiul Timpului, un astfel de experiment recent fiind Proiectul Montauk. Putini au vorbit despre el, dar cei care au facut-o au spus ca "n-au vazut nimic dincolo de decembrie 2012". Religiile exploateaza in mod copios toate aceste informatii si semnale, de pe acum filosofii crestini numind anul esoteric 2012 "Revenirea la Glorie".
Din motive cu totul deosebite, foarte multi oameni si-au dat seama de accelerarea timpului si se plang ca ziua nu le mai ajunge sa faca tot ce au de facut. Poate ca aceste interpretari explica intreaga nebunie accelerata in care se desfasoara actualele relatii internationale, goana dupa energie, cu tot cortegiul de razboaie, tranzienta accelerata a relatiilor dintre oameni, cresterea deliranta a consumismului si excesul fara precedent al productiei de "obiecte non-necesare vietii decente", cum le numesc recentele analize ale ONU.
Desi toate acestea sunt realitati, tot ceea ce se promite nu iese din tiparele deznadejdii apocaliptice. În ciuda acestui curent general, exista si cercetatori care afirma ca soarele emite de acum si o energie care duce la accelerarea evolutiei spirituale pe aceasta planeta, la pregatirea noastra psiho-fiziologica pentru noile conditii de viata. Evident, cercetatorii reductionisti nu sunt de acord cu asta si încearca din rasputeri sa ne convinga ca apocalipsa e pe drum.
Majoritatea dintre noi nu ne dam prea bine seama ce se întâmpla, iar toate aceste evenimente extraordinare nu fac decât sa confirme si sa accentueze starea noastra de ne-întelegere si de ne-cunoastere în care ne aflam. Una dintre optiunile care ne apar ca evidente, în acest caz, este teama cauzata de un posibil sfârsit apocaliptic. Într-adevar, omul a fost învatat sa se teama de ceea ce nu poate întelege. Pe de alta parte, exista acel curent de opinie care ne spune ca "totul e sub control" si "va fi bine". Aceste doua extreme sunt raspunsul tipic la o astfel de situatie pe care îl poate adopta umanitatea în stadiul actual, si evidentiaza simplismul gândirii umane actuale care se dovedeste, si de aceasta data, inutil sau poate chiar contra-productiv.
Oricare ar fi faptele si premisele de la care plecam, oricât de extreme ar parea ele, trebuie sa le analizam detasat si "la rece", sadind în noi acea atitudine activa, de speranta si încredere, de optimism si responsabilitate. Renuntând la cliseele noastre comportamentale stravechi care ne obligau sa ramânem pasivi si sa "asteptam", vom adopta deschis modalitatea de a ne construi chiar noi destinul.
Sa ne creem idealuri spirituale bazate pe încredere si respect, pe iertare si iubire. Sa-i tratam pe ceilalti cu bunatatea pe care am vrea sa o primim, pentru a crea astfel un câmp energetic pozitiv care sa influenteze benefic cursul evenimentelor. În acest mod, ne asiguram ca suntem pregatiti ca si umanitate pentru orice evenimente care ar putea sa apara.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu