luni, 12 august 2013

Aveţi DRUM prin BUCEGI? MISTERUL crestelor acestor MUNŢI

Se spune că Bucegii ar ascunde ceva care poate fi asimilat cu legendara “Gură de Rai”. E vorba despre o pantă cu o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat, unde se manifestă o anomalie magnetică atipică, după cum o definesc specialiştii, zonă care ar avea efecte benefice uluitoare asupra organismului uman...

De-a lungul vremii s-a descoperit că pe crestele Bucegilor se înregistrează un nivel foarte mare de radiaţii. Nu se ştie cu exactitate de unde provin aceste radiaţii sau ce le provoacă iar cercetările sporadice de până acum nu au reuşit să demonstreze nimic.

Venea pentru a bea apă

Primele cercetări cu privire la Munţii Bucegi s-au efectuat abia în anul 1927, în partea estică a masivului, pe Valea Ialomiţei, într-o zonă cunoscută sub numele de “şapte izvoare”. Aici s-a făcut o analiză a apei şi spre stupoarea cercetătorilor s-a constatat că apa din acest izvor are zero bacterii, iar acest fapt este unic în lume. Specialiştii au constatat că izvorul se “alimentează” dintr-un lac subteran imens. Se spune că, din această zonă, a “celor şapte izvoare”, venea în fiecare zi măreţul Zamolxe pentru a bea apă...

Energii impresionant de mari

Se vorbeşte şi despre faptul că pe Vârful Omu ar fi fost un sanctuar dacic, aşa cum au mai fost şi pe alte creştete ale munţilor, în Retezat şi Ceahlău. Acesta este supranumit “triunghiul de aur” al Daciei datorită energiilor impresionat de mari care se presupune că se regăsesc în cele trei puncte. Singura explicaţie pe care au dat-o unii dintre specialiştii care s-au încumetat să dea „un înţeles” legendelelor şi misterelor legate de Bucegi este aceea că nivelul radiaţiilor foarte mari de pe crestele Bucegilor s-ar datora faptului că aici a fost marele sanctuar dacic, piatra de temelie a poporului român.
Legendele locale vorbesc despre existenţa unui tezaur sfânt, pe care fiecare domnitor era obligat să îl sporească pe timpul domniei sale, neavând voie să folosească nimic din acest tezaur. După cum menţionează cei care au studiat îndeaproape ”fenomenul”, misterul în ceea ce priveşte Munţii Bucegi rămâne nedezlegat.

Sursa: www.evz.ro – 09.08.2013

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu