marți, 4 iunie 2013

Cum distrugi o tara

Un cititor,  a zis-o perfect:
  1. Bagă-le în cap idioţilor că oricare dintre ei GARANTAT va da lovitura – va rupe fâşu’ pe Forex sau va face vreun rahat de blog cu trăirile lui, iar din publicitate or să-i curgă bani căcălău. Aşa ajunge băiat dăştept, care stă acasă cu cracii în sus şi râde de fraierii care muncesc în timp ce el îi face din tastatură. E imposibil să nu reuşească!
  2. Desfiinţează şcolile profesionale – ce dracu’, doar n-avem nevoie de pălmaşi, de tehnicieni, instalatori, strungari, zidari, ingineri etc., noi facem numai ‘telectualii păcii, cu zece diplome şi campioni la stat pe Feisbuc.
  3. Românul fără diplomă intră în pământ de ruşine, aşa că protejează fabricile de cartoane colorate. Scoate pe bandă rulantă absolvenţi de Drept, Jurnalism, ASE, Studii Europene, Asistenţă Socială şi alte minuni pe care să le ţii apoi în şomaj, nu cumva să se ducă să vândă în piaţă, că “ei are studii superioare”. Dacă, din greşeală, vreun examen se dă pe bune, pune imediat la zid ministrul Educaţiei, e un criminal care ne distruge tineretul şi-i aruncă pe bieţii copii în braţele etnobotanicelor.
  4. Lasă “poporul” să-şi dezlănţuie furia “îndreptăţită” pe toate resturile comunismului (nu şi pe comunişti, fireşte), să facă praf instalaţiile de irigaţii, să fure tot ce se poate şi să distrugă ce nu poate căra. Dacă, din întâmplare, s-a nimerit ca vechiul regim să lase în urma sa ceva ce ar putea fi folosit, vinde-l cât mai repede.
  5. Nu uita să faci praf agricultura. În loc să investeşti în infrastructură şi să-i ajuţi pe ţărani la început, cât să pornească, apoi să-i laşi să se ajute singuri, ţine-i în subvenţii, că doar munca la câmp e grea, iar statul în birt frumos. După aia taie-le brusc subvenţiile când nu mai au bani şi zi-le să vândă pământul la străini, pe sume de tot rahatul. Dacă nu vor să-l vândă, arde-le un impozit.
  6. Dacă vine vreun străin cu o idee bună, urlă-i în faţă că noi nu ne vindem ţara şi să meargă la el acasă să dea ordine. Dacă vine cu o idee cretină, îmbrăţişeaz-o şi ridică din umeri că n-ai ce-i face, el ştie mai bine, doar e străin.
  7. Dacă se trezeşte vreo firmă să facă o investiţie serioasă şi locuri de muncă, dă-i la şuturi în gură până fuge văzând cu ochii. Primeşte-i cu braţele deschise pe ăia care pe un miliard şi jumătate de euro îţi vând 52 de km de autostradă/drum comunal sau pe ăia care vor să facă o frumuseţe de lac de cianuri cum n-a mai văzut lumea.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu