Vă prezentăm mai jos o listă de alimente benefice pentru creier:
1. Fructele de pădure conţin antioxidanţi care îmbunătăţesc atât memoria, cât şi coordonarea motorie. James A. Joseph, specialist în neuroştiinţe susţine că antioxidanţii din fructele de pădure contraatacă stresul oxidativ funcţionând ca un agent antiinflamator.
2. Fructele de pădure consumate în combinaţie cu nuci sau avocado pot preveni apariţia bolilor neurodegenerative.
3. O singură babană conţine cantitatea zilnică de glucoză necesară pentru creier.
Potrivit specialistului Leigh Gibson, creierul funcţionează cel mai bine atunci când prin fluxul sanguin circulă 25 de grame de glucoză (cantitatea aproximativă pe care o conţine o banană).
4. Ouăle conţin o grăsime asemănătoare cu vitamina B, numită colină. Aceasta îmbunătăţeşte atât memoria, cât şi timpul de reacţie al minţii. În plus, studiile au mai demonstrat şi că această grăsime poate diminua efectele oboselii.
5. Somonul conţine omega-3, proteine, fier şi vitaminele B, motiv pentru care acest aliment susţine buna funcţionare a memoriei, ajutând la concentrare şi raţionalizare.
6. Consumul de vinete va avea grijă de creierul tău îmbunătăţind comunicarea dintre celulele cerebrale şi moleculele mesagere.
7. Cofeina, substanţa care se găseşte în cafea, are grijă, printre altele, să contribuie la îmbunătăţirea memoriei, protejându-ne totodată împotriva spasmelor pleoapei. În plus, şi ea este bogată în antioxidanţi şi amino acizi.
8. Ciocolata amăruie conţine proteine antioxidante care măresc producţia de endorfine şi îmbunătăţesc puterea de concentrare. În acelaşi timp, ciocolata cu lapte este bună pentru mărirea vitezei de reacţie şi îmbunătăţirea memoriei verbale şi vizuale.
9. Ceaiul verde este foarte cunoscut pentru beneficiile sale aduse sănătăţii. Printre altele, studiile au arătat că el are efecte neuroprotectoare, ajutând sistemul nervos să se dezvolte.
10. Şi iaurtul face minuni. El conţine proteine, multe minerale şi probiotice care ajută sistemul digestiv, dar şi vitaminele B care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos.
11. Legumele cu frunze verzi reprezintă, probabil, cele mai bune alimente pe care le putem consuma pentru a avea grijă de creier. Ele abundă de vitamine, minerale şi fitonutrienţi. Fierul, de exemplu, ne ajută să aducem mai mult oxigen în corp şi creier, îmbunătăţind controlul cognitiv.
12. Morcovii cruzi, spun specialiştii, ne asigură un nivel echilibrat de zahăr în sânge, suficient cât să asigure funcţionarea optimă a creierului.
13. Vinul roşu aduce şi el o serie de beneficii sănătăţii. Consumul moderat de vin sau mai bine, de suc de struguri îmbunătăţeşte semnificativ memoria pe termen scurt şi aptitudinile motorii.
14. Cerealele integrale, precum orezul brun, sunt bogate în vitamine şi magneziu, motiv pentru care ajută la buna funcţionare a capacităţilor cognitive.
15. Antioxidanţii din cacao fierbinte, spune profesorul Chang Young Lee, de la Universitatea Cornell, protejează celulele cerebrale de stresul oxidativ. De fapt, profesorul a constatat că antioxidanţii din două linguriţe de cacao sunt aproape de două ori mai puternici decât vinul roşu, de 2-3 ori mai puternici decât ceaiul verde şi de 3 ori mai eficienţi decât ceaiul negru.
16. Usturoiul conţine compuşi puternici antibacterieni şi antivirali care ajută la prevenirea infecţiilor, dar şi antioxidanţi care contribuie la menţinerea sănătăţii creierului
sursa :http://www.doctorulzilei.ro .
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu