miercuri, 25 iunie 2014

mierea medicamentul perfect

Aparent toata lumea stie totul despre miere. Daca citesti cele ce urmeaza, vei avea cateva surprize si o sa descoperi amanunte uimitoare despre miere.
1. O lingurita de miere si un pahar de apa, dimineata, pe stomacul gol, actioneaza ca un excelent tonic cu efecte similare unei cesti de cafea. Aportul caloric este rapid epuizat, pentru ca mierea este energie pura si un combustibil fantastic pentru creier, inima si in general pentru tot organismul. Metoda este folosita in terapiile chinezesti si tibetane si este miraculoasa daca o respecti in fiecare zi. Culmea este ca nu are contraindicatii, nici macar in cazul celor care sufera de diabet!
2. Proprietatile medicinale ale mierii au fost recunoscute din timpuri imemoriale. Mierea trateaza foarte eficient tusea si racelile, amelioreaza si vindeca bolile infectioase si bacteriene ale plamanilor, este tratament excelent pentru durerile in gat, laringite si alte afectiuni respiratorii. Cei care consuma constant miere si au astm resimt o reducere a crizelor si deseori se considera vindecati. Mierea consumata dimineata este leac pentru bolile de stomac si pentru afectiunile metabolice, ajuta la imbunatatirea apetitului, relaxeaza intestinele, stimuleaza peristaltismul si tonifica musculatura.
3. O lingurita de miere de tei dizolvata intr-o ceasca de lapte cald este un veritabil somnifer. Aceeasi combinatie este un stimulent pentru memorie, atunci cand este bauta la culcare si este un tonic fara niciun fel de contraindicatii pentru copiii in crestere.

4. Mierea nu se strica. Depozitata in borcane de sticla, inchise etans se poate pastra ani de zile, fara ca nici una dintre proprietatile ei sa scada. Mierea pastrata in conditii improprii nu se strica, ci se dilueaza sub efectul umezelii.
5. Furnicile nu mananca miere. Daca vezi miere atacata de furnici ai dovada certa ca mierea este combinata cu zahar sau este o miere falsa.
6. Mierea este cel mai bun tratament pentru piele. Previne ridurile, hidrateaza, vindeca acneea, vindeca bolile de piele, este balsam, unguent si antibiotic natural pentru toate leziunile cutanate indiferent de natura lor. Mierea vindeca plagile infectate ale pielii.

7. Diluata cu apa este un adevarat sampon pentru par. Siropul de miere curata, ingrijeste si hidrateaza pielea capului si parul. In plus, vindeca si combate matreata.
8. Despre miere se vorbeste in Biblie si in Coran. Se considera ca este un aliment care vindeca bolile si ca poate asigura supravietuirea omului ca aliment unic.
9. Mierea este considerat a fi singurul aliment care contine toate ingredientele necesare pentru a sustine viata. Acestea includ vitamine, minerale, apa şi enzime. Mierea contine, de asemenea, antioxidanti care ajuta la imbunatatirea functionarii creierului.
Despre calitatile curative pe care le are mierea de albine stie toata lumea. Sunt insa putini cei care aplica acestetratamente naturale cu miere, tratamente care pot vindeca de la durerile in gat pana la cele mai diverse afectiuni, cum ar fi infectiile si bolile de inima.

Mierea nu are contraindicatii.Exceptie fac copiii de pana la un an si cei care sufera de diabet. Acestora din urma mierea nu le este interzisa, dar se recomanda prudenta si un consum rational. In rest mierea poate fi consumata de oricine pentru ca nu are efecte adverse. Interesant este ca mierea nu declanseaza nici un fel de reactii alergice, dar este unul din cele mai bune tratamente in prevenirea alergiilor.
Mierea de albine in combinatie cu scortisoara, trateaza afectiunile de inima, acneea, caderea parului, balonarile si chiar artrita.

Reteta generala in tratamentul cu miere este combinarea unei linguri cu miere cu un pahar de apa calduta in care se adauga o lingurita rasa de scortisoare. Initial mierea se amesteca bine cu pudra de scortisoara apoi se adauga apa si se amesteca pana de dizolva. Bea siropul de doua ori pe zi, dimineata si seara, pentru indepartearea durerilor osteoarticulare. 

Siropul regleaza metabolismul si previne diabetul, stabilizand secretia de insulina si regleaza nivelul colesterolului. Tratamentul se aplica pe parcursul a sapte zile, dupa care se poate relua luna urmatoare.
Mierea mancata la micul dejun imbunatateste ritmul cardiac. Mai mult, specialistii sustin ca un consum constant de miere si unt (o bucatica de unt de dimensiunea unei nuci) poate preveni infarctul.

Pentru barbati, pasta obtinuta din amestecul de miere, ulei de masline si scortisoara poate fi folosita impotriva caderii parului. Se aplica inainte de spalare si se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care se indeparteaza la dus.
  • 3 alimente afrodiziace
  • Mastile cu miere sunt renumite pentru eficienta lor mai ales in combaterea bolilor de piele si in tratarea acneei. Medicii recomanda mierea aplicata direct pe fata de doua-trei ori pe saptamana.

    Mierea este utila si in dieta,valoarea sa calorica fiind mai mica decat cea a zaharului alb sau brun.
    Gargara cu apa cu miere,calmeaza durerile de gat si previne respiratia urat mirositoare. 

    Mierea este eficienta si pentru tratarea infertilitatii, daca se consuma regulat, cate o lingurita, dimineata si seara. Tratamentul este util si pentru femei si pentru barbati. 
sursa : https://ro.stiri.yahoo.com/9-amanunte-uimitoare-despre-miere-120006598.html?cmp=rofb

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu