luni, 30 iunie 2014

Masina care merge cu aer

Masina care merge cu aer. Se incarca in 90 de secunde, consuma de 1 euro/200 km si se conduce fara permis.

De la gluma la posibilitate mare: Tata Motors este foarte aproape sa produca masina minune.
Masina care merge cu aer. Se incarca in 90 de secunde, consuma de 1 euro/200 km si se conduce fara permis. GALERIE FOTO
Indienii vor sa cumpere licenta de productie pentru AirPod, cea mai desteapta tehnologie a unei companii din Luxemburg (MDI – Motor Development International).
Conceptul, dupa care se va construI si modelul de serie, a fost prezentat acum 4 ani la Geneva. Nimeni nu a crezut in el pana cand Tata Motors a inceput sa vorbeasca despre o masina de serie.
AirPod are 4 locuri, trei pentru adulti si unul pentru copil. Spatiul dinauntru poate fi gandit si pentru o masina de livrare diverse lucruri (mancare, flori sau alta forma de curierat rapid).
Are sub 500 de kg si un sistem de tractiune ireal: aerul comprimat. Se incarca in 90 de secunde si un rezervor cu aer tine 220 de km la o viteza medie de 60 de km/h.
Masina poate fi condusa si de catre cei fara permis. Ei pot circula cu maximum 45 de km/h. Cei care au carnet pot merge cu viteza maxima de 70 de km/h. Puterea este de 6 cai, iar rezevorul de aer are 175 de litri sub presiune la 350 de bari.
Masina are navigatie, bluetooth, muzica si airbag-uri. Totul este gandit sa incapa la fix, dar sa nu incomodeze soferul. Pentru mai mult spatiu, in loc de volan exista un joystick. Pretul discutat la targuri este intre 7.000 si 9.000 de euro.
Instalatia poate fi alimentata cu aer si de la un motor electric sau in timpul franarii, printr-un sistem de recuperare a energiei.
Desi are patru locuri, este de aproape 2 ori mai mica decat o masina normala de oras. Are 2 metri lungime. Un Smart, cea mai mica masina cu motor normal, are 2,7 metri. Si greutea este foarte mica: numai 220 de kg, iar sarcina maxima este de 300 de kg (3 pasageri + bagaje). Materialele folosite sunt foarte usoare. Caroseria este dintr-un aliaj carbon-spuma.
Sursa:

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu