luni, 8 aprilie 2013


 TRIST, DAR ADEVARAT! Sa te temi de greci, chiar si atunci cind le faci daruri  
Al Doilea Război a devenit Mondial întru apărarea Poloniei, dar la Ialta, polonezii i-au fost daţi lui Stalin. Bileţelul lui Churchill îi cerea Tătucului 90% din Grecia. Acolo, în Grecia, populaţia era majoritar comunistă, dar Mediterana nu putea fi lăsată la cheremul flotei sovietice.
Grecia a rămas în lumea aşa-zis liberă (liberă, în orice caz, de comunism). Dar cum să o faci să-şi uite poftele de comunizare? Făcându-i daruri. Băncile occidentale au început să cumpere câte bonuri de tezaur au avut chef grecii să vândă. Şi au avut chef să vândă în valoare de multe, multe miliarde de dolari (apoi, euro). Acum, iată, s-au acumulat 320 de miliarde de euro, care figurează, desigur, ca datorie suverană: 30.000 de euroi pe cap de grecotei. Record mondial. Tot trăind din daruri, grecii s-au învăţat cu banul uşor câştigat. Şi-au dat dar din dar: a 13-a şi a 14-a pensie, al 13-lea şi al 14-lea salariu. Trai, nineacă, pe banii occidentalilor, britanici şi nemţeşti, în principal. Aşa era aranjamentul financiar supravegheat de NATO. Ca să moară comunismul din capul grecului, hai să-i dăm un trai aşa cum crede el că l-ar avea dacă ar da ţara pe mâna comuniştilor! Guvernanţii, după ce au plecat coloneii de la conducerea ţării, l-au mituit pe grec în fel şi chip. L-au iertat de taxe. L-au lăsat să facă evaziune fiscală.

Şi bugetul? Cu ce se umplea bugetul dacă taxele erau o glumă? Cu daruri de la occidentali, care continuau să cumpere bunuri greceşti de tezaur. Până când, dom'le? Până la prima mare criză financiară. Şi după aia? Austeritate? Nu merge, căci grecul sărăcit o dă înapoi spre comunism. Iertare de datorii? Nu merge, căci băncile britanice şi nemţeşti ar da faliment. Muncă (investiţii)? Nu merge, căci grecul s-a învăţat cu lenea bine plătită, iar dacă îi aduci muncitori străini iese pe străzi şi dă foc oraşelor.
Aşa a apărut în lume un experiment unic: stat supersocial pe banii altora.
Aceştia, ăia cu banii, nu prea mai au nici ei bani. Pot să-i tipărească!
Da, pot. Dar asta ar însemna inflaţie pe euro.
Să-i dăm pe greci afară din zona euro ca să-şi producă ei propria lor inflaţie, fără să contamineze toată zona! Păi, nu merge nici aşa. Ar fi un precedent care ar scoate tot sudul zonei euro din zonă: Spania, Portugalia, Italia. Căci şi aceste ţări erau pofticioase de comunizare şi au fost şi ele mituite cu daruri otrăvite din aceleaşi bănci occidentale.
Să le cumpere chinezii bonuri! Nu le vor cumpăra, căci nu sunt atât de proşti. Chinezii vor să cumpere euro-bonuri, garantate de Banca Centrală a UE, dar Germania nu vrea astfel de bonuri de tezaur care n-ar face decât să se ducă în dar către aceeaşi gaură neagră din Grecia, în loc să se ducă spre bunăstarea neamţului, de zece ori mai harnic decât grecul.
Să-şi vândă grecul tot ce are: munţi, temple, statui, zei, flota! Acolo se va ajunge. Dar lent, lent. Ca nu cumva grecul, bruscat prea tare, să-i scoată pe comunişti din cimitire şi să-i pună în muzee. Nu vor aduce mai mulţi turişti, dar le vor da o lecţie occidentalilor :
SA TE TEMI DE GRECI SI CAND LE FACI DARURI !
 
 
Valoarea medie a pensiilor în Europa (in Euro).
·                                 Luxemburg (3.000 Euro)
·                                 Norvegia (1760)
·                                 Grecia (1620)
·                                 Danemarca (1411)
·                                 Elvetia (1393)
·                                 Italia (1141)
·                                 Franta (1108)
·                                 Islanda (1046)
·                                 Suedia (1060)
·                                 Finlanda (1050)
·                                 Austria (1026)
·                                 Spania (877)
·                                 Belgia (847)
·                                 Germania (791)
·                                 Malta (615)
·                                 Slovenia (604)
·                                 M. Britanie (460)
·                                 Polonia (437)
·                                 Cehia (390)
·                                 Portugalia (354)
·                                 Ungaria (332)
·                                 Croatia (321)
·                                 Estonia (288)
·                                 Letonia (258)
·                                 Lituania (220)
·                                 ROMANIA (177)
·                                 Bosnia (171)
·                                 Bulgaria (145)
·                                 Albania (55)
Te mai miri ca nemtii sunt suparati pe greci, care au o pensie medie peste cea a elvetienilor, de doua ori mai mare decat a germanilor, sau de peste trei ori mai mare decat a britanicilor, etc?!
 
-

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu