miercuri, 5 septembrie 2018

retete curatenie

retete curatenie

1. Oglinda

Incearca sa faci acest detergent netoxic, in schimb, folosind peroxid de hidrogen si bicarbonat de sodiu. Se amesteca impreuna intr-o sticla de pulverizare si se pulverizeaza pe oglinda.

Poti folosi, de asemenea, crema de ras! Aceasta va face oglinzile stralucitoare si le va impiedica sa se abureasca in timpul dusului.

2. Cada

Se amesteca impreuna ½ ceasca de otet alb, 1 ceasca de spirt, ¼ ceasca de apa si apoi dilueaza cu patru litri de apa calda.

Poti adauga uleiuri esentiale amestecului pentru parfum daca vrei si apoi pulverizezi amestecul in mod egal peste cada inainte de a lasa sa stea timp de 15 minute. Clateste si cada ta va arata complet noua.

3. Toaleta


Apa de gura poate fi folosita pentru curatarea toaletelor!
Listerine a fost comercializata odata ca un remediu pentru curatarea podelei si un remediu pentru gonoree, deci tot ce trebuie sa faci este sa diluezi apa de gura cu apa si sa o pulverizezi pe toaleta inainte de a astepta 30 de minute. Apoi, da-i o curatare buna si o clatire.

4. Gresie

Imbiba dischetele de bumbac in inalbitor si aseaza-le in zonele unde crezi ca este nevoie. Acest lucru te va ajuta sa iti mentii aspectul curat si stralucitor al gresiei. Apa de gura poate fi de asemenea folosita!

5. Rugina

 Tot ce vei avea nevoie este sare grunjoasa si suc de lamaie.
Se toarna sarea peste locul ruginit si apoi se freaca cu suc de lamaie. Acizii din lamaie vor reactiona cu rugina, determinand-o sa se dizolve si sarea functioneaza pentru a absorbi petele. Las-o sa stea peste noapte inainte de a o spala dimineata.

6. Tavan prafuit


Pur si simplu amesteca impreuna otet in parti egale cu apa calda si utilizeaza un mop pentru a curata tavanul. Pentru a-ti proteja ochii de particulele care cad, ai putea dori sa porti o pereche de ochelari. Fa acest pas inainte de a sterge podelele in cazul in care ceva cade.

7. Perdele de dus


Se amesteca 500 ml de inalbitor universal cu doua linguri de detergent pentru spalarea vaselor. Pulverizeaza amestecul peste perdelele de dus si lasa-l sa stea pentru cateva minute. Da-le o clatire buna si vor fi la fel ca noi!

8. Otet

Cand ai dubii, ia otet. Otetul poate fi folosit pentru a curata in mod natural orice suprafata din toaleta sau in casa. Daca nu te simti in stare sa prepari oricare din retetele de mai sus, otetul este calea de urmat.

Umple o sticla de pulverizare cu otet care poate fi utilizata in toate scopurile. Combina doar jumatate cu otet alb si jumatate cu apa calda. Aceasta solutie poate fi utilizata pentru a curata pardoselile, suprafetele si multe altele.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu