joi, 3 octombrie 2013

20 de detalii inedite din istoria lumii

Trăim în era vitezei şi tehnologiei. Toate lucrurile de care avem nevoie sunt disponibile în cărţi sau pe internet. Cu toate acestea, din cauza volumului mare de informaţii, multe lucruri interesante ajung să ne scape. Mai jos, găsiţi 20 de detalii inedite din istoria lumii de care nu veţi avea niciodată nevoie, poate doar în cadrul unui concurs de cultură generală, dar care merită să fie ştiute potrivit Oddity.

1. Cel mai scurt război din istoria lumii a avut loc în anul 1896 între Zanzibar şi Marea Britanie. Astfel, lupta a durat doar 38 de minute, după ce ţara africană s-a predat.

2. Într-un studiu efectuat în Londra în anul 2000 s-a descoperit că 99% din bancnotele puse în circulaţie aveau urme de cocaină pe ele.

3. Până în secolul al XIX-lea, pacheţelele de ceai verde erau folosite ca monedă de schimb în Siberia.

4. Prima bombă care a căzut deasupra Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial a omorât singurul elefant al grădinii zoologice din Berlin.

5. Ierihon este un oraș din Palestina. El este considerat cea mai veche așezare urbană din lume, precum și așezarea cu primele fortificații din lume, fiind populat din anul 9000 î.Hr.

6. În Roma Antică oamenii care se năşteau cu nasul strâmb erau consideraţi a fi lideri predestinaţi.

7. După ce construcţia Taj Mahal-ului a fost terminată, Shah Jahan a ordonat ca mâinile constructorilor să fie tăiate, astfel încât să nu mai poată face o construcţie asemănătoare.

8. Ceasurile construite înainte de 1660 aveau o singură limbă care arăta doar ora.

9. În timpul Goanei după aur din America, în anul 1849, oamenii plăteau şi 1000 de dolari pentru un singur pahar de apă.

10. Luna februarie a anului 1865 este singura lună înregistrată în istorie care nu a avut o lună plină.


11. În Egiptul Antic inima era considerată organul cu care omul gândea, în timp ce creierul avea un singur scop, acela de a umple capul.

12. În loc să folosească perne, egiptenii foloseau blocuri de piatră.

13. Pisicile erau sacre pentru egipteni. Atunci când le mureau felinele, oamenii îşi rădeau sprâncelene în semn de doliu.

14. Obiceiul strângerii de mână a fost iniţial creat pentru ca cei doi parteneri să dovedească că nu sunt înarmaţi.

15. În America, Crăciunul nu a fost declarat sărbătoare naţională până în anul 1890.


16. În anii 1830, ketchup-ul era vândut în farmacii, ca medicament.

17. Atunci când Albert Einstein a murit, ultimele sale cuvinte au murit cu el. Asistenta care l-a asistat nu înţelegea limba germană.

18. O maimuţă din Africa de Sud a primit o medalie în timpul Primului Război Mondial, fiind ridicată la rangul de caporal.

19. Cuvântul "Abracadabra" a fost folosit iniţial pentru a trata rinita alergică, numită şi febra fânului.

20. Iulius Cezar, cunoscutul împărat roman, purta o cunună de lauri pentru a-şi acoperi chelia.

21. Tot în Roma Antică, baliga uscată a porcilor masculi era folosită drep steroizi.

22. În Evul Mediu, pânza de păianjen era folosită pentru a trata negii.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu