luni, 29 iulie 2013

Ce este energia liberă?

Ce este energia liberă?
Energia liberă de tip Helmholtz este de fapt o funcţie de stare a unui sistem termodinamic, a nu se confunda cu energia liberă din termodinamică, noua forma de energie non-conventionala este energia care se poate obţine din mediul înconjurător, în cantitatea dorită, fără costuri prea mari, în mod ecologic.
Sursele de energie liberă pot fi împărţite în două categorii: surse convenţionale şi surse non-convenţionale. Energia liberă ce se obţine cu ajutorul tehnologiilor convenţionale, numite şi tehnologii ale energiilor regenerabile, poate fi spre exemplu de natură solară sau eoliană. Energia liberă neconvenţională se obţine, spre exemplu, cu următoarele tehnologii: fuziunea la rece şi electrogravitaţie.
ENERGIA punctului ZERO - Este suma tuturor energiilor intr-un punct zero a unui spaţiu fără particule denumită ( energia vacuumului ), putand fi dovedită în mod experimental cu ajutorului efectului "Casimir" prin sisteme mecanico-cuantice functionale la temperatura de zero absolut, care nu au schimb de energie cu mediul inconjurator.

Energia liberă regenerabilă

Energia solară
Energia eoliană
Energia hidraulică
Energia mareelor
Energia potenţială osmotică
Energia geotermică
Energia din biomasă
Tehnologiile Energiei Libere Neconvenţionale(TELN)

Fuziunea la rece
Eletrogravitaţie
Forţe centrifugale
Electroliză
Implozie
Magnetism / Unde scalare
Energia punctului zero


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu