miercuri, 25 aprilie 2012

Case mici si ieftine


Case mici si ieftine


    Deoarece densitatea populatiei globului creste, iar orasele devin din ce in ce mai aglomerate, devine necesar sa se construiasca si mai multe case pentru a face fata cererii mari de locuinte. Chiar si in spatiile in care aglomeratia nu este o problema, cumparatorii de case cauta constructii ecologice, care sa foloseasca putine resurse, iar spatiul sa fie folosit la maxim. Aceste preocupari au dus la constructia unor arhitecturi ale caselor foarte surprinzatoare: case extrem de mici, prin urmare si foarte ieftine.
   
     In 1997, Jay Shafer a decis ca vrea sa faca ceva tangibil pentru a reduce spatiul, dar in acelasi timp sa locuiasca intr-o casa confortabila si ieftina. Aceasta dorinta a avut ca rezultat casa din imagine. Casa este prefabricata, insa exista planuri de vanzare ale casei, astfel incat fiecare sa-si construiasca singur o asemenea locuinta. Casa are doar 14 metri patrati si este construita cu roti atasabile pentru a fi mutata oriunde ii convine proprietarului. Prin urmare cu aceasta casa nu te vei plictisi niciodata. Bineinteles, un alt avantaj al acestei case sta in rotile sale, si anume faptul ca aceasta casa este clasificata ca si rulota, prin urmare ea va scapa de  multe reguli ce li se impun caselor spatioase.


 Aceste case sunt create pentru a fi accesibile oricui si se pot ansambla intr-o singura zi. Acestea sunt deopotriva mici si ieftine, iar tavanele inalte, curtile prevazute cu spatii verzi fac din aceste locuinte un mediu primitor si confortabil.


    Aceste case exista de secole, ele fiind construite din pamant, nisip, pietre, paie si apa pentru a crea pereti fermi. Acestea sunt construite, de obicei, de cei care vor locui in ele, spre deosebire de casele moderne care sunt realizate de constructori profesionisti. Constructia lor poate deveni o experienta artistica, deoarece in interior ai posibilitatea de a sculpta ceea ce-ti doresti din peretii casei, asa cum ar fi diferite cotloane si rafturi. Rezultatul va fi o casa frumoasa ce te lasa sa iti afisezi personalitatea.


  



Daca esti in cautarea unei case ieftine, mici si vine la pachet cu schimbari de decor, nu vei gasi o solutie mai buna decat un autobuz convertit in locuinta. Ca sa transformi un autobuz in casa trebuie sa fii constient ca ai mult de munca, insa si odata ce l-ai terminat vei avea o locuinta unica, asa cum vrei tu, pe care o poti lua oriunde cu tine in calatorii.



    Desi casa Micro-Compacta nu este chiar ieftina la pretul de 50.000 Euro, aceasta poate fi mutata oriunde. Are dimensiuni foarte mici si a fost creata  ca o solutie temporara de a avea o locuinta. Casa poate fi utilizata doar cinci ani, insa ea poate fi reciclata.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu