sâmbătă, 5 februarie 2011

10 ponturi rapide pentru imbunatirea unei afaceri



1. Tine-ti socoteala: E uimitor cum multe firme mici habar n-au cat castiga sau pierd intr-o zi, intr-o saptamana, intr-o luna. Rezerva-ti timp pentru a tine evidenta castigurilor si cheltuielilor. Daca nu esti un contabil performant, angajeaza part time/full time un profesionist.

2. Stabileste-ti o serie de obiective: Ca si evidenta banilor, stabilirea unor obiective este esentiala in succesul afacerii tale. Vei fi cu un pas inainte celorlalti intreprinzatori daca reusesti sa anticipezi macar o zi din viitorul afacerii tale.

3.Foloseste o promovare ieftina si de efect: E usor sa arunci banii pe geam pe o promovare defectuoasa. Wake Up! In zilele noastre ai la indemana internetul, care ofera felurite cai gratuite de promovare si afirmare. Intra pe Facebook, Twitter, da anunturi, arata-te online! Promovarea pe buget mic poate avea un impact neasteptat.

4. Aprofundeaza prezentarile de business:
Trebuie sa stii sa prezinti ceea ce oferi. Prezinta-ti afacerea in fata investitorilor. Invata sa devii persuasiv si sa te impui.

5.Fii cu ochii pe concurenta: Nicio afacere nu e singura pe piata. Iti aduci aminte de pestii mici si mari? Fii cu ochii pe acvariu. Evenimentele si schimbarile din jur au un impact direct asupra afacerii tale. Trebuie sa fii la curent cu tot ce misca.

6.Aprofundeaza tehnicile de vanzare: Vanzarile reprezinta motorul afacerii tale. Fie ca vinzi unor companii mici sau mari, regulile sunt aceleasi, nu uita sa iti imbunatatesti in mod constant tehnicile de vanzare.

7.Gaseste cele mai bune practici: Fiecare industrie beneficiaza de un ghid de bune practici, mai mult sau mai putin popular. Exista acea cale prin care poti realiza lucrurile asa cum se cuvine. Exista metode verificate. Nu-ti consuma timpul si banii pentru a reinventa industria. N-o sa construiesti urmatorul Google sau cine stie? Pana atunci insa ramai cu picioarele pe pamant. Nu-i o rusine sa devii repetitiv, folosind unele tehnici si reguli care dau roade in upgradarea business-ului tau.

8.Motiveaza-ti echipa: Oamenii talentati si motivati din echipa iti pot salta afacerea pe culmi nesperate. Invata sa-i apreciezi, sa-i motivezi, sa le oferi un mediu de lucru familiar, pentru a spori nivelul de performanta. De asemenea, atrage-le atentia, ori de cate ori gresesc, deoarece greseala este omeneasca prima oara, apoi e prostie, nestiinta sau chiar reavointa.

9.Invata sa-ti cunosti limitele: Chiar si cei mai de succes oameni, cum ar fi Bill Gates sau Mark Zuckerberg isi cunosc limitele. Cunoscandu-ti limitele, poti sa iti dezvolti abilitatile si sa compensezi zonele in care ai lipsuri. Nimeni nu e perfect.

10.Ia o pauza: Administrarea unei afaceri mici nu e lucru usor. Uneori, cea mai buna metoda prin care poti sa iti imbunatatesti afacerea si sa reaprinzi acea ambitie necesara, este sa pleci intr-o vacanta.

Imbunatatirea afacerii tale face parte din viata, nu e o alegere, ci o obligatie. Adaptand aceste zece ponturi rapide, scurte si la obiect in realitate, vei putea sa anticipezi ceea ce va urma si sa actionezi in consecinta. Good luck! Silviu Marian Banila


 

Autor:


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu