luni, 19 noiembrie 2012

Exista motorul cu apa - tehnologia care poate revolutiona viata planetei


Senzational! Exista motorul cu apa - tehnologia care poate revolutiona viata planetei

REUTERS, 13 Iunie 2008
Compania Japoneza Genepax a prezentat automobilul ecologic care functioneaza doar cu apa.

Masina are un generator de energie care extrage hidrogenul din apa aflata in rezervor si produce energia electrica necesara deplasarii. "Masina continua sa mearga atat timp cat ai o sticla de apa cu care sa o alimentezi din cand in cand, chiar din interior", a afirmat Kiyoshi Hirasawa, CEO-ul Genepax. Acesta a tinut sa precizeze ca nu conteaza ce fel de apa se afla in rezervor, apa de ploaie, de rau sau de mare, si ca inca nu se stie cand automobilul se va afla in showroom-uri.

Genepax compania care a inventat aceasta tehnologie doreste sa colaboreze cu fabricantii japonezi de automobile pentru a trece la productia de serie.



Iata o stire senzationala! De ce oare este prezentat ca un fapt aproape banal? Presupunand ca intradevar exista o criza de petrol cum se face ca in gasirea solutiei o mica companie japoneza reuseste ca surclaseze marile companii auto? Realitatea este ca desi exista solutii ieftine si accesibile de energie de mai multi ani acestea nu sunt promovate sau sunt pur si simplu ingropate de catre corporatiile care urmaresc profituri nelimitate si de catre conducatorii ocultii care folosesc aceasta aviditate a industriasilor pentru a mentine controlul si dependenta energetica a tuturor oamenilor de pe aceasta planeta.

Care va fi destinul acestei tehnologii ce ar rezolva atat criza energetica cat si cea ecologica? Probabil va fi achizitionata de vreo companie auto si nu vom mai auzi de ea pentru multi ani. In acest timp pretul petrolului va continua sa creasca la fel ca toate preturile produselor dependente de petrol ori de transport.

Cum ar arata insa o lume in care motorul cu apa ar fi folosit pe scara larga inclusiv in casele oamenilor? Cel mai probabil treptat ar dispare benzinariile, companiile petroliere, termocentralele mari si centralele termice pe gaz, lemn sau motorina, si nici companiile furnizoare de energie electrica nu s-ar simti prea bine. O alta consecinta ar putea fi ca avand mai multa independenta energetica oamenii n-ar mai fi nevoiti sa munceasca 8-10 ore pe zi. Implicatiile la nivel politic si financiar ar fi majore pentru ca aceste schimbari energetice ar insemna ca "cei puternici" sa-si piarda puterea, am putea asista la colapsul economic al marilor imperii. In schimb pentru oamenii de rand trecerea catre o tehnologie ieftina si curata ar fi destul de usor de realizat si fara prea multe complicatii. Insa cine doreste asa ceva la nivel politic?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu