CONIAC DE CASA –
RETETA LITUANIANA !
MOD DE PREPARARE
1. Dizolvați
zahărul în prealabil într-o cantitate mică de pălincă, de exemplu, puteți face
un sirop de caramel simplu.
2. Vă
recomandăm să înmuiați în prealabil coaja de stejar în apă clocotită timp de 10
minute, s-o uscați, apoi s-o puneți în băutură, în caz contrar va avea un gust
astringent.
3. Puneți toate
ingredientele într-un borcan, turnați deasupra pălinca și adăugați siropul,
agitați bine amestecul și puneți-l la loc întunecat.
4. Lăsați
coniacul la infuzat timp de 2 săptămâni, dar nu mai mult de o lună, ca să nu
aibă un gust astringent.
5. Dacă veți
infuza băutura pe calorifer, atunci reduceți timpul până la o săptămână – 10
zile, dar cel mai bine să infuzați coniacul mai mult timp.
6. După ce
băutura a căpătat o culoare maro și o aromă intensă, trebuie s-o filtrați, s-o
turnați în sticle și s-o țineți la loc întunecat timp de cel puțin 6 luni.
7. Coniacul de
casă devine deosebit de plăcut după 2 ani. Cu fiecare lună băutura devine din
ce în ce mai bună, cu gust bogat, moale și asemănătoare cu coniacul clasic.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu