duminică, 3 februarie 2013

alesi neamului....


Alesii neamului sunt..."alesii nostri" !
 
Macar la unii stii ca nu au studii.Dar sunt si din cei cu 2-3 facultati (!!!),care nu stiu nici sa vorbeasca romaneste corect....
 
 
„Liceenii” din Parlament, cu BAC-ul luat la bătrânețe. Nu au şcoală, dar Gigi, Costică şi Verginel hotărăsc soarta României
Camera Deputaţilor s-a pricopsit cu câţiva aleşi care nu au trecut de 12 clase. Deşi nu au o specializare într-un anumit domeniu, ei au fost desemnaţi în comisii foarte importante.
ALEŞI
Dumitru Verginel Gireadă (PNL), Gigi Becali (PNL) şi Costică Canacheu (PDL) 
Liceul ne ajută să avem un anumit nivel de cultură generală, fără să ne facă specialişti într- un domeniu. Facultatea este cea care, după ce o absolvi, îţi dă dreptul să spui că eşti specialist: agricultură, drept, medicină, construcţii, litere, filosofie etc. Fără să pună mare preţ pe aceste lucruri, conducerea actualului Parlament a pus un lăcătuş mecanic în Comisia pentru cercetarea abuzurilor şi corupţiei, un mecanic agricol - la Comisia pentru Agricultură, un tehnician electroenergetic - la Comisia pentru Apărare şi Ordine Publică, iar un cioban care a terminat un liceu în Capitală - la Comisia Juridică.
CANACHEU E TEHNICIAN ELECTROENERGETIC
Costică Canacheu (54 ani) e deputat PDL. Ca studii, el şi-a trecut doar Liceul Industrial Electroenergetic, din Capitală. Prin urmare, la bază este tehnician electroenergetic, meserie pe care a practicat-o înainte de Revoluţie. Fără să aibă altă pregătire profesională, Canacheu a fost numit vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

El a intrat în politică după ce a participat la Revoluţia din Decembrie 1989. Este membru fondator al FSN şi, ulterior, al PD. În ultimii 23 de ani, meseria de bază a lui Canacheu a fost cea de politician. El a avut mai multe mandate de deputat.
JOBUL LUI COMAN: „PLECAT DIN ŢARĂ”
Deputatul Gheorghe Coman (44 ani) de la PP-DD are cel mai subţire CV. La activitate profesională, el nu specifică nicio şcoală pe care ar fi absolvit- o. Coman menţionează doar că în perioada 1988 – 1991 a fost lăcătuş mecanic la MECON SA. Prin aceasta, deputatul ne lasă să ghicim că ar fi absolvit o şcoală profesională.
Pentru perioada imediat următoare, deputatul PP-DD menţionează sec: „1992 – 1997 plecat din ţară”. Asta a fost activitatea lui profesională. Din 1998, Coman a mai lucrat la două firme. Cu o astfel de pregătire, deputatul PP-DD a fost numit în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii.
CIOCAN ŞI-A LUAT BAC-UL LA 50 DE ANI
Dan Ciocan (52 ani), deputat PSD, menţionează în CV-ul său că şi-a luat Bacalaureatul în 2010, adică la vârsta de 50 de ani. El susţine pe site-ulcdep.ro că în 1985 a absolvit Şcoala de subofiţeri de la Câmpina şi că, până în 2001, a fost subofiţer de poliţie la IPJ Olt. Din 2002, a intrat în afaceri şi, apoi, în politică, unde a ocupat funcţii de conducere în cadrul organizaţiei judeţene Olt a PSD.
EVZ a vrut să afle de la Ciocan cum a ajuns subofiţer de poliţie în 1985, în contextul în care şi-a luat Bacalaureatul abia în 2010, dar nu a reuşit să-l contacteze. De la biroul grupului PSD din Camera Deputaţilor ni s-a transmis că deputatul nu şi-a lăsat datele de contact.
El este în prezent student al Facultăţii de Agronomie din Craiova. Un astfel de învăţăcel tomnatic a fost desemnat în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare.
DINU GIURESCU: „NU COMENTEZ”
Academicianul Dinu Giurescu (86 ani), unul dintre cei mai titraţi intelectuali din Parlament, a declarat pentru EVZ că nu doreşte să comenteze valoarea intelectuală a colegilor săi din Camera Deputaţilor.
„Valoarea mea nu depinde de ceilalţi. Din moment ce au fost selectaţi de partid şi votaţi de alegători, nu pot eu comenta nivelul lor intelectual şi pregătirea lor profesională. Nu vreau să fac luptă de clasă, să ne asmuţim unii împotriva celoralţi”, ne-a explicat academicianul Giurescu.
În comparaţie cu colegii săi, Dinu Giurescu este doctor în istorie, membru titular al Academiei Române, autor a 18 volume şi co-autor la alte 15. El a scris numeroase articole, manuale didactice şi chiar un atlas istoric.
VERGINEL GIREADĂ, BAC ŞI STUDENT LA 42 DE ANI
Deputatului PNL Dumitru Verginel Gireadă (45 ani) i s-a deschis apetitul pentru şcoală mult mai târziu. Abia la 42 de ani, el a reuşit să-şi ia Bacalaureatul, la Liceul Ştefan cel Mare din Botoşani, după ce s-a chinuit vreo doi ani. Apoi s-a înscris la Facultatea de Administraţie şi Ştiinţe Politice, din cadrul Universităţii Petre Andrei din Iaşi, unde este student şi în prezent. Până la 42 de ani, Verginel a fost, la bază, mecanic agricol. El a terminat Liceul Agroindustrial în 1987.
După ce a intrat în PNL, în 2001, Verginel a avut o ascensiune fulminantă. Dintr-un simplu mecanic agricol a ajuns administrator aprovizionare la un Centru de Transfuzii, apoi primar al localităţii Mihai Eminescu din Botoşani. Acum, ca deputat, a fost numit membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.
BECALI E SPECIALIST ÎN DREPT ŞI IMUNITĂŢI
Gigi Becali (55 ani), deputat PNL, ocupă un loc în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi. El şi-a trecut în CV, la capitolul „Studii şi specializări”, doar absolvirea Liceului „Iuliu Maniu” din Bucureşti.Ca activitate profesională, deputatul din Pipera se laudă că a fost investitor imobiliar, patron la Steaua Bucureşti şi deputat în Parlamentul European, din 2010. Aceasta este toată pregătirea şi activitatea lui de până acum.
Cu o asemenea experienţă profesională, colegii săi din PNL au considerat că e îndeajuns de bun pentru Comisia juridică. Prin urmare, un om fără nicio calificare în domeniul juridic va fi cel care îşi va da avizul asupra tuturor legilor ce vor fi votate de actualul Parlament. Becali e cel care l-a audiat pe ministrul Justiţiei. El va trebui să se pronunţe asupra solicitărilor Parchetului de percheziţionare sau arestare a colegilor săi din Parlament

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu