miercuri, 17 august 2011

o noua criza economica

Datele arata cam nasol
Oare ai nostri le vad ?
Ce fac ?
Nimic
Taie pina ...... raminea nimic
Bravos neica - ce programe misto - adica de loc.......
Scăderi de rating, monede depreciate, populaţie care sărăceşte pe zi ce trece, sute de mii de disponibilizări din mediul public, dar şi din cel privat, aşa arată, pe scurt, tabloul din ultimii doi ani a unei crize care pare să fi răbufnit din nou în ultimele luni, pe seama problemelor datoriilor suverane.


Deşi, aparent, lumea întreagă suferă, în spatele acestui spectacol există o serie de inteligenţe malefice care nu fac altceva decât să îşi umfle conturile pe seama necazurilor celorlalţi. Mai precis, criza datoriilor suverane nu ar fi decât o inginerie a marilor corporaţii financiare. Asta susţine analistul economic Max Keiser care are o teorie care a pus pe gânduri mulţi dintre analiştii financiari.

"Băncile americane de investiţii, împreună cu agenţiile de rating, cu fondurile de hedging, atacă acum bănci franceze.“ MAX KEISER, economist


"Cu cât scad preţurile mai mult, cu atât cumpăr mai mult. Activez în industria cumpărăturilor", a afirmat acesta.
Warren Buffett
Din păcate pentru investitori, Buffett nu a spus exact ce acţiuni a ales pentru cumpărături. Şi alţi miliardari au afirmat recent că au ieşit la cumpărături, Donald Trump fiind unul dintre ei.

"Pieţele emergente nu mai pot fi privite ca nişte pete luminoase", spune economistul Nouriel Roubini.


Acţiunile listate pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au atins cel mai jos nivel din ultimul an şi jumătate, iar leul s-a depreciat puternic faţă de francul elveţian, care a atins maximul istoric cu o cotaţie de 3,9130 lei pentru un franc elveţian.


Specialiştii explică, într-o analiză publicată de BBC, că fenomenele care au loc în prezent sunt determinate de încercarea de acum trei-patru ani a guvernelor de a salva instituţiile financiare cu probleme folosind banii publici. Din păcate, statele nu au făcut decât să amâne rezolvarea problemelor, trecând datoriile şi activele toxice de pe umerii băncilor private pe umerii statului.
Doar atit
Nasoala treaba.......

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu