luni, 1 august 2011

FURIA SI QIGONG-UL

FURIA SI QIGONG-UL
Motto:
Pentru a rezolva problemele e mai bine sa folosesti intelepciunea decat emotiile!

In Qigong furia este privita ca unul dintre cei mai inversunati inamici ai practicantului. Se spune chiar ca daca ai acumulat virtute cat o padure o poti arde pe toata doar cu focul furiei! Tocmai de aceea:

Incearca sa nu te infurii niciodata. Aminteste-ti in fiecare moment ca esti practicant de Qigong.

Chiar daca ai toate motivele sa te infurii, nu lasa furia sa te stapaneasca mai mult de 3 minute!

Cand simti ca nu ai incotro si trebuie sa te infurii, incearca sa nu te infurii si in sufletul tau!

Daca nu iti poti controla furia, inceteaza practica Qigong pentru o vreme.

De ce este furia atat de periculoasa? Pentru ca polueaza corpul. Cand suntem furiosi, bataile inimii se accelereaza, respiratia devine sacadata iar corpul, incordat (se stie ca atunci cand cineva se enerveaza foarte tare se inroseste sau se inverzeste la fata). Furia polueaza intregul corp si are efecte daunatoare asupra acestuia, efecte de pe urma carora corpul se reface foarte greu.
Furia produce daune si la nivelul meridianelor energetice. Atunci cand practicam in mod regulat, ne deschidem anumite canale energetice in corp si mai ales in creier. Furia inchide aceste meridiane.
Furia orbeste mintea. Furia nu permite o gandire clara, rationala. Dupa ce ne-am enervat foarte tare e nevoie de mult timp si efort pentru a reveni la starea de calm a mintii necesare practicii.
Furia isi poate pune amprenta negativa si asupra relatiilor cu ceilalti. Furia ne face sa ne pierdem controlul si sa facem lucruri pe care mai tarziu le vom regreta. Daunele emotionale sunt greu de uitat! Orice rau vom face celorlalti acesta se va intoarce in cele din urma asupra noastra!
Prin practica Qigong ne dezvoltam felul de a gandi, de a simti, ne dezvoltam constiinta. Atunci cand suntem furiosi riscam sa ne folosim de puterea pe care ne-am dezvoltat-o prin antrenament pentru a rani pe altii in mod intentionat sau nu. Un practicant de Qigong nu trebuie sa astepte ceva de la ceilalti sau sa impuna anumite standarde celorlalti.
Pentru a practica Qigong la un nivel inalt trebuie sa iertam orice, sa intelegem totul si sa privim toate fiintele ca fiind inrudite cu noi. Cand vom reusi aceste lucruri nu ne vom mai putea infuria!
Unii practicanti pot intra in rezonanta cu emotiile celorlalti, inclusiv furia, datorita sensibilitatii dobandite prin intermediul practicii. In acest caz, nu uitati ca aceste emotii nu va apartin iar ele vor disparea de la sine.
Sa presupunem ca cineva va loveste sau va jigneste fara nici un motiv sau vrea sa platiti inca o data pentru cumparaturile pe care tocmai le-ati platit. Stiti ca ati fost nedreptatit dar totusi nu va infuriati! Acest lucru inseamna ca practica dumneavoastra a ajuns la un nivel de stabilitate. Deseori astfel de intamplari care par foarte ciudate pot fi puse la cale de catre Maestru pentru a testa elevul. Nu se stie niciodata cand veti fi testat!
Cultivarea si transformarea personalitatii unui om sunt cele mai dificile procese de realizat. Nu e chiar atat de usor sa scapi de orgoliu. Cand veti intalni un practicant care se irita cu usurinta puteti fi siguri ca e inca incepator. Si pentru ca mai toti suntem incepatori poate ca ne mai enervam din cand in cand. Cum “controlam” insa furia atunci cand aceasta apare? A controla furia nu inseamna a o innabusi. Cand innabusim ceva, acel ceva se acumuleaza si se poate manifesta cu violenta mai tarziu. Controlul este un fel de transformare si sublimare. Folosirea intelepciunii pentru a controla emotiile este o cale mai buna de urmat. Trebuie sa recunoastem ca furia apare in mintea noastra, trebuie sa incercam sa intelegem ce a cauzat-o si sa observam schimbarile produse in mintea noastra.
Incercand sa ne punem in pielea celorlalti vom reusi sa intelegem ratiunea actiunilor lor. Chiar daca ne-au facut un rau, putem descoperi ca au probleme ascunse in interiorul lor pe care trebuie sa le infrunte si sa le rezolve. Cand vom avea motive pentru a ne infuria, sufletul nostru nu va mai fi tulburat, ne vom directiona emotiile catre probleme, catre modalitatile prin care putem rezolva acele probleme si nu catre oameni. Acest lucru va diminua pagubele produse in corpul si in mintea noastra si a celorlalti. De ajutor va pot fi si discutiile cu prietenii care va inteleg cu adevarat emotiile.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu