vineri, 14 iulie 2017

curatire ustensile bucatarie

Tacâmurile, tăvile, vasele de gătit, bateriile de lavoar, chiuvetele, hotele de aragaz sau suprafeţele unor aparate electrocasnice din inox au nevoie de îngrijire atentă pentru un aspect impecabil. Iată cum se curăţă obiectele din inox din locuinţa ta în funcţie de petele cu care s-au murdărit.
Curăţă hota de aragaz cu soluţie pentru geamuri
 Amprentele de pe suprafeţele din inox ne dau mari bătăi de cap. Şterge urmele de degete de pe hota de aragaz cu soluţie specială pentru curăţarea geamurilor.
Aceasta degresează şi lasă un aspect uniform şi lucios. Dacă nu ai la îndemână soluţie pentru geamuri, foloseşte spirt sau alcool.
Şterge cuptorul cu microunde cu pastă de dinţi
Dacă cuptorul cu microunde este din inox, pentru petele puternice, care nu pot fi curăţate cu apă şi săpun, încearcă pasta de dinţi. Aplică un strat de pastă de dinţi clasică şi aşteaptă câteva minute.
Îndepărtează apoi surplusul şi clăteşte cu apă călduţă. Dacă pata este foarte rezistentă, foloseşte suc de lămâie.
Resturile lipite şi arse se duc cu bicarbonat
Vasele de gătit arse se curăţă uşor dacă adaugi pe pată apă fierbinte, puţin detergent de vase sau săpun lichid. Poţi pune vasul pe foc mic pentru 10 minute şi curăţă resturile lipite pe vas cu un burete.
Dacă nu se duc, aplică peste arsură bicarbonat şi apă fierbinte sau prepară o pastă din bicarbonat şi apă. Las-o să acţioneze o oră, iar apoi clăteşte vasul.
Pentru strălucire foloseşte suc de roşii
În cazul în care oala sub presiune pe care o foloseşti la gătit şi-a pierdut aspectul strălucitor, fierbe în vasul respectiv câteva cubuleţe de roşii peste care adaugă puţină apă.
Lasă oala pe foc 30 de minute, varsă conţinutul şi clăteşte cu apă călduţă. Roşiile sau sosul de roşii natural curăţă în profunzime cu ajutorul substanţelor acide conţinute de această legumă.
Depunerile de piatră se curăţă cu oţet
 Robineţii şi bateriile din baie şi bucătărie, chiuveta sau capul de la duş se pot păta cu calcar şi rugină. Pentru asta foloseşte cu încredere oţetul. Pentru rugină, foloseşte oţet alb, concentrat, direct din sticla lui originală. Pentru pete mai uşoare poţi pulveriza o soluţie din oţet şi apă.
Prepară singur soluţia de curăţare!
 Pentru curăţarea obiectelor din inox din casa ta poţi prepara singur soluţia de curăţare. Nu ai nevoie decât de o lingură de praf de cretă şi săpun de casă.
Ambele ingrediente se găsesc în comerţ în magazine pentru produse casnice. Amestecă cele două ingrediente într-un vas până când devin o pastă omogenă.
Curăţă cu aceasta obiectele din inox, clăteşte-le apoi cu apă călduţă şi usucă-le cu un prosop curat.
Chiuveta metalică se curăţă cu ulei de măsline
Chiuvetele de inox sunt în general „păcătoase" în sensul că se pătează rapid, în special din cauza calcarului din apă, dar şi a unor alimente mai acide.
Din fericire, petele de pe chiuveta de inox pot fi îndepărtate şi menţinute la distanţă cu ingredientele potrivite:
 Spală chiuveta cu apă de gură. Aceasta conţine substanţe care îndepărtează petele şi care, în acelaşi timp, dezinfectează.
Suc de lămâie. Stoarce o lămâie, iar zeama rezultată împrăşti-o pe toată suprafaţa chiuvetei şi freacă apoi cu un burete. Clăteşte după câteva minute.
Pentru un plus de strălucire, adaugă puţin ulei de măsline (sau de floarea soarelui) pe o cârpă uscată şi freacă chiuveta cu aceasta. Luciul rămas în urma acestui tratament va fi uimitor. În plus, petele vor dispărea ca prin minune.
sursa :http://www.click.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu