duminică, 22 septembrie 2013

Iata 6 plante aromatice vindecatoare ce trebuie sa fie in orice bucatarie.


Iata 6 plante aromatice vindecatoare ce trebuie sa fie in orice bucatarie.

1. Rozmarin

Este una dintre ierburile aromatice recomandate de mai toti nutritionistii. Rozmarinul are proprietati antiinflamatorii, antifungic, antiseptic, antialergic si previne intoxicatia alimentara.

In plus, rozmarinul era recomandat chiar si de Hipocrate, parintele medicinei, pentru curatarea ficatului.


2. Nucsoara

Nucsoara este un condiment destul de cunoscut, in general folosit in timpul Sarbatorilor. Este bine sa fie folosit cand este proaspat intrucat isi pierde rapid savoarea. Nucsoara ajuta la scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului si imbunatateste circulatia sangelui. In plus, este o sursa excelenta de antioxidanti, bogata in vitaminele B, regleaza digestia si imbunatateste calitatea somnului.


3. Cuisoare

Cuisoarele sunt fructele uscate ale arborelui de cuisoare. Uleiul de cuisoare este un panaceu pentru dureri in general si pentru durerile de dinti in special. De asemenea poate stimula caldura in organism si cresterea productiei de acid hidrocloric in organism – care este folosit pentru digestie.

4. Cimbru

Este un condiment mediteranean, folosit din cele mai vechi timpuri, fiind disponibil in peste 60 de soiuri, fiecare dintre ele avand propriile beneficii pentru sanatate.
Cimbrul este antiseptic si antibacterian, dar si o sursa buna de fier, magneziu si calciu. In plus, cimbrul este excelent pentru imbunatatirea respiratiei, pe masura ce usureaza durerile din piept si rezolva problemele respiratorii.

5. Salvie

Unul dintre cele mai folosite condimente in sud-estul Europei, salvia se bucura de apreciere din cele mai vechi timpuri. Este un antioxidant foarte puternic care imbunatateste functiile creierului si memoria. Totodata, salvia ajuta digestia prin calmarea stomacului. Condimentul contine vitaminele A, B, C si alte minerale necesare precum potasiu, zinc, calciu, fier si magneziu.

6. Piper negru

Piperul a fost folosit atat ca medicament cat si pe post de condiment si este apreciat pentru beneficiile sale pentru sanatate.
Piperul negru poate ajuta la pierderea kilogramelor in plus prin stimularea descompunerii grasimii si imbunatatirea metabolismului. In acelasi timp, piperul stimuleaza apetitul. De asemenea, condimentul ajuta la oprirea sangerarii in vreme ce dezinfecteaza zona afectata.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu