vineri, 14 iunie 2013

5 remedii alimentare pentru 5 probleme medicale

5 remedii alimentare pentru 5 probleme medicale
Cand te simti rau n-ar trebui sa dai fuga la trusa cu medicamente, ci in frigider si camara. Iata 5 alimente care te ajuta sa remediezi 5 probleme medicale.

Cand te simti rau n-ar trebui sa dai fuga la trusa cu medicamente, ci in frigider si camara. Iata 5 alimente care te ajuta sa remediezi 5 probleme medicale.

1. Insomnie: Ovazul
Daca ai probleme cu somnul trebuie sa stii ca un castron de terci de ovaz inainte de culcare poate face minuni. Ovazul este o sursa extraordinara de melatonina, care te ajuta sa dormi mai bine prin abilitatea sa te de regla ceasul biologic intern. Pe deasupra, ovazul contine si triptofan, care ajuta creierul sa produca si mai multa melatonina ca si serotonina.
  2. Durere: Uleiul de peste
Pe cat de bun este pentru creier si pentru sanatatea ochilor, uleiul de peste poate actiona si ca analgezic natural datorita proprietatilor sale antiinflamatorii. Studiile au aratat ca un consum regulat de ulei de peste poate ajuta la reducerea durerii in cazul bolilor inflamatorii precum artritele, iar alte studii au indicat ca acest produs poate ajuta la calmarea durerilor de spate si de gat. In plus, in cazul femeilor, uleiul de peste, poate ajuta la reducerea durerilor si a crampelor menstruale.
3. Alergie: Capere
Caperele sunt remedii excelente cand este vorba despre alergii. Aceste alimente sunt bogate in flavonoide si quercitina (care, de asemenea, se gasesesc in mere, ceapa rosie si ceai) si care au proprietati antihistaminice si anti-inflamatorii. Quercitina este si un remediu antialergic puternic.
 4. Ajutor pentru a renunta la fumat: Laptele
In vreme ce renuntatul la fumat nu este deloc un lucru usor si necesita multa vointa, exista anumite alimente care, adaugate in dieta, te pot ajuta sa-ti atingi acest obiectiv. Cercetatorii de la Universitatea Duke, au condus un studiu in legatura cu alimentele care ii pot ajuta pe fumatori sa renunte la acest obicei si au descoperit ca aceia dintre ei care beau lapte inainte de a aprinde o tigara, gustul acesteia erau diferit, in rau. Desi, doar aceasta abordare de una singura nu te va scapa obiceiul de a fuma, de fiecare data cand tanjesti dupa o tigara bea un pahar de lapte inainte pentru a face experienta mai putin placuta.
 5. Rau de calatorie: Ghimbir
Ghimbirul este un aliment sanatos, bogat in antioxidanti si avand proprietati  antiinflamatorii. Insa, ghimbirul este recunoscut pentru eficicacitatea sa in combaterea raului generat de calatorie. Pentru asta poti consuma biscuit cu ghibir sau ceai de ghimbir.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu