sâmbătă, 4 mai 2013

prosti, dar mulți


Prostia la români:
  • Incapacitatea de a prevedea viitorul, deși au date clare despre prezent. Angajații Oltchim știau ca uzina lor era pe pierdere, dar nu si-au căutat altceva de lucru: acum sunt șomeri. Traian Băsescu știa ca e criza in Europa si SUA, dar a zis ca “pe noi criza nu ne va atinge”: acum e terminat politic. Azi, USL știe ca România cheltuiește mai mult decât produce, dar crede ca va ramane la putere. Ce-i unește pe Băsescu, pe USL si pe simplii bugetari? Prostia.
  • Incapacitatea de a vedea legătura dintre cauza si efect. Sălbaticii din colonii nu înțelegeau legătura intre detunătura puștilor europene si gaura de glonț din piept. Si mureau pe capete. Românii nu înțeleg legătura intre criza de bani a Statului si neplata pensiilor si salariilor. Si vor muri pe capete.
  • Incapacitatea de a invata din experiența: cine da de doua ori cu capul de prag, ala e prost. In 23 de ani, românii au dat de 7 ori, la 7 alegeri: dar mulți tot mai spera sa vina un politician “bun, cinstit, cu drag de popor”. Care sa scoată tara din criza, sa facă rost de 35 de miliarde de euro anual pentru pensii si salarii, sa nu fure nici 1 euro – si totul, pe un salariu de 6000 de lei pe luna. Hahaha…
  • Optimismul nejustificat. Românii plecați in Spania, Italia, Marea Britanie, sunt cei mai optimiști locuitori ai tarilor respective (sondaj Gfk). Cică au lăsat răul in România si acum nu li se mai poate întâmpla nimic. Spaniolii, italienii si englezii nu sunt la fel de zâmbitori. Faptul ca ramai optimist, deși totul se prabuseste in jur si logic ar fi sa fugi la adăpost, arata ca ai o inteligenta inferioara si inadaptata pentru supraviețuire: fericiți cei săraci cu duhul.
  • Simpatia fata de prosti si incompetenți. Mila apare atunci când te imaginezi in locul altcuiva si te gândești ca ti se poate întâmpla ție, ce i se întâmpla lui. Unui om normal nu-i e mila de o piatra, pentru ca isi da seama ca nu poate ajunge niciodată in locul pietrei. Deci mila fata de inadaptații social, arata ca ai fost deja in situația de prost si incompetent: spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine ești.
  • Gândirea de turma in locul gândirii individuale. Cine nu gândește cu capul lui si se ia după alții, arata ca nu-si poate folosi propriul creier si prefera sa lase altora responsabilitatea deciziilor care-i afectează viața. Argumentul autoritatii (“unde-ai mai văzut tu așa ceva?” sau “daca cumpara Udrea apartamente, cumparam si noi; știe ea ce știe“) este cea mai clara dovada a unui creier subdezvoltat.
  • Aderenta la creștinism si socialism. Ambele promovează mila si solidaritatea sociala fata de cei slabi. Si ambele promit un viitor mai bun, daca renunți la gândirea ta personala si le asculți comandamentele.
  • Goana după diplome. 90% dintre români se declara gata sa plătească pentru o diploma de facultate. Însa absolvenții români sunt disprețuiți la angajare, pentru ca sunt analfabeți si incapabilii. Nici măcar Ministerul Educației nu vrea sa mai recunoască diplomele românești. Deci cat de prost sa fii, sa consumi si ani si bani, pe o bucata de carton colorat?
  • 40% dintre români citesc prost sau nu știu sa citească.
  • 42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului. Iar 7% au răspuns ca…nu știu. Total: 49% sălbatici.
  • 32% dintre români sunt absolut convinşi că există oameni posedaţi de diavol. 
Poporul român a demonstrat ca zicala “prosti, dar mulți”, e greșita. In realitate, oricât de mulți ați fi, e ușor sa fiți calcați in picioare, umiliți si furați: cu condiția sa fiți prosti.

sursa : capitalism pe pine

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Daily Calendar