duminică, 13 noiembrie 2011

Cum să faci bani din imobiliare pe timp de criză

Răspunsul e simplu: Dacă tu eşti cel care rezolvă problema, oamenii te vor plăti pentru acest lucru. Aprecierea îi aparţine lui Richard Robbins co-fondator al organizaţiei Richard Robbins International, companie internaţională de vânzări şi business coaching, ce a generat venituri de 50 milioane dolari în ultimii zece ani.
Robbins a publicat nenumărate studii de specialitate, ideile sale fiind un reper pentru domeniul afacerilor. La nivel mondial, a pregătit şi a ţinut prelegeri pentru zeci de mii de consultanţi imobiliari, ajutându-i să-şi îmbunătăţească performanţele profesionale. Despre cheia succesului în afaceri şi nu numai, am discutat cu Richard Robbins într-un interviu acordat în exclusivitate pentru IMOPEDIA.ro
Mulţi vor să reuşească în afaceri, dar nu toţi reuşesc. Cum se ajunge la succes?
Nu mulţi reuşesc, deoarece nu sunt dispuşi să plătească preţul. Multă muncă, şi mai mult studiu. Ceea ce stă în calea îndeplinirii visurilor multor oameni sunt plăcerile, pe care nu sunt dispuşi să le sacrifice pentru viaţa personală. Cei mai mulţi oameni vor să se distreze, iar plăcerea momentului stă în calea construcţiei unui viitor strălucit. Cel mai adesea, dorinţele pe termen scurt sunt cele care ne împiedică să ne realizăm dorinţele pe termen lung. Dacă frica joacă un rol? Bineînţeles. Dar important este cum reacţionăm la frică.
Toată lumea are impresia că oamenii care au ajuns la un anumit statut şi avere, au reuşit acest lucru deoarece nu au avut nicio temere. Adevărul este că şi lor le-a fost la fel de frică ca şi altora, dar au continuat, nu s-au oprit să se lamenteze, au profitat de şansa pe care au avut-o, fără a sta pe gânduri. Şi, de fiecare dată când mai avansezi puţin, îţi mai creşte şi nivelul de încredere.
Cu ce se poate veni nou în 2011?
Pe o piaţă foarte competitivă, cum este cea de real estate în momentul acesta, există ceva ce te poate diferenţia de restul, ca şi consultant imobiliar: să vinzi locuinţe, să găseşti clienţi pe care să îi convingi să cumpere. Am un exemplu foarte bun, pe una dintre cele mai rele pieţe la momentul actual: piaţa imobiliară din California. Ştiu pe cineva care a făcut peste un milion de dolari din intermediere, numai anul acesta, în condiţii vitrege, când ceilalţi suferă. De ce? Pentru că munceşte incredibil de mult şi face tot ceea ce este nevoie pentru a vinde o proprietate. Morala: afacerile sunt bazate pe probleme. Dacă tu eşti cel care rezolvă problema, oamenii te vor plăti pentru asta.
Se aplică această teorie la fel de bine şi în perioadele de Piaţa imobiliară din România, privită cu optimism de specialiştii internaţionali „Piaţa românească are o perspectivă interesantă în momentul de faţă", o spune Christian Nowotny, unul dintre cei mai titraţi ... boom imobiliar?
În condiţii favorabile, într-o piaţă care merge din inerţie, devenim cu toţii mai leneşi. Când piaţa merge numai în sus, când oferta este mai mică decât cererea, sunt din ce în ce mai mulţi oameni care se angajează în industrie. Când se schimbă macazul, când scade drastic numărul de tranzacţii, rămân în branşă numai cei mai buni.
Şi cine sunt aceia?
Cei cu o atitudine incredibilă, cei care sunt cei mai pregătiţi, cei care îşi fac treaba cum trebuie, cei care ştiu că trebuie să lucreze toată ziua pentru aceeaşi bani pentru care înainte lucrau o oră, cei care ştiu să se adapteze la noile condiţii. Partea benefică este că, în vremuri grele, primii care dispar sunt cei care nu ar fi trebuit să fie niciodată în domeniul acesta.
Cum se vede piaţa imobiliară europeană din Canada?
În Europa, unele ţări se confruntă cu dificultăţi majore, altele au o situaţie mai bună. Rata şomajului este un factor foarte important. Dacă luam ca exemplu Austria, care are o rată a şomajului de 4-5%, putem observa că oamenii lucrează şi îşi cheltuiesc banii. Dacă ne uităm la Grecii se distrează pe banii primiţi din Europa. Elenii se gândesc să cumpere sute de tancuri cu banii meniţi să le salveze economia. Pieţele internaţionale vuiesc: Grecia ar fi bătut deja palma cu Statele Unite să cumpere 400 de tancuri Abrams, second-hand. Un plan puţin cam ... Grecia, oamenii nu au de lucru, aşa că nici nu au cum să se ajute singuri.
Ce se va întâmpla cu piaţa imobiliară?
Nu cred că putem discuta despre acest subiect din punct de vedere internaţional, ci numai despre câteva ţări şi de viitorul acestora. Dacă analizăm istoria pieţei imobiliare, putem observa cu uşurinţă că întotdeauna au fost suişuri şi coborâşuri.
Cred că oamenii acordă mult prea multă atenţie unor astfel de lucruri, când de fapt ar trebui să se concentreze la altceva. De exemplu, în Marea Recesiune din anii '30, au existat foarte mulţi oameni care s-au îmbogăţit, dar şi mai mulţi sunt cei care nu au făcut nicio afacere.
Şi care este diferenţa?

 
Se pot face bani oriunde, în orice condiţii, trebuie să te adaptezi cerinţelor pieţei. Atât timp cât consumatorii au nevoi pe care nu le pot îndeplini, vor fi dispuşi să plătească pentru ele. Aşa funcţionează afacerile.
sursa :IMOPEDIA.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu