joi, 14 iulie 2011

PETROM , OMV NISTE NESIMTITI - statul tace

Petrom Omv scumpesc benzina au scumpit benzina - niste nesimtiti . Salariatii sunt platiti mizerabil si ei scumpesc ...
Statul si politicieni romani ca de obicei tac chitic,partasi cu toti tradatori .
Plinai tara de tradatori , escroci si derbedei
Hua...
Benzina 5.45 -1,27 euro/litru la fel ca in Austria
Si totusi se poate - Benzina la pompele Rafo - 5.29 ron
Iata ca mai exista compani cit de cit oneste....
A uitasem de rompetrol alti escrociii
Itelegere tip cartel clar intre OMV, PETROM SI ROMPETROL - Ce face ANRE ????
Cumparati fratilor numai de la Lukoil ( pret 5.28 )sau Rafo sa-i invatam minte si veti vedea cum dupa 30 - 45 zile vor lasa pretul.
Cele spuse mai sus le voi explicita in cele ce urmeaza :

Cate plinuri de benzina putem face cu un salariu mediu
de Cristian Orgonas HotNews.ro
In mai 2007, un litru de benzina OMV Carrera 95 costa in medie 3,27 lei, iar salariu mediu net pe economie era de 1.030 lei, cantitatea de benzina ce putea fi cumparata cu acest salariu fiind de 315 litri, respectiv echivalentul a 6,3 plinuri (un plin egal 50 litri).
In mai 2011, un litru de benzina costa 5,35 lei, iar salariul mediu net a urcat la 1.458 lei, cantitatea de benzina ce putea fi achizitionata scazand la 272 litri, sau echivalentul a 5,5 plinuri, cu 12% mai putin decat in urma cu 4 ani.
Dupa cum se poate observa in graficul alaturat (click pe imagine pentru marire), raportat la salariul mediu pe economie, in ultimii 4 ani, benzina nu a fost niciodata mai scumpa.
Tot in ultimii 4 ani, cea mai buna luna pentru soferi a fost decembrie 2008, cantitatea de benzina ce putea fi achizitionata cu salariul mediu lunar fiind de 522 litri. De atunci, puterea de cumparare calculata in litri de benzina a scazut cu aproape 50%.
Acum, sa vedem cum a evoluat pretul benzinei in primele sase luni din acest an. In ianuarie, un litru de benzina se vindea cu 5,04 lei. In prezent costa 5,35 lei, respectiv cu 6,1% mai mult.
In ce priveste pretul barilului de petrol calculat in lei, acesta a scazut cu aproape 3%, detalii alaturat.
Cu alte cuvinte, rezulta o diferenta semnificativa intre evolutia pretului benzinei si cea a pretului barilului de petrol, astfel incat ne putem astepta ca profitul Petrom sa fie foarte bun si in T2.
Asta e jaful companiilor straine in romania - i-si permit sa faca orice si apoi sa-si transfere profiturile uriase cit mai departe de tara asta , rezultatul - ei din ce in ce mai bogati , noi din ce in ce mai saraci....
Cumparati fratilor numai de la Lukoil ( pret 5.28 )sau Rafo sa-i invatam minte si veti vedea cum dupa 30 - 45 zile vor lasa pretul.
Cu drag
Zirconiu

Un comentariu :

  1. Hai sa fim seriosi ca doar nu-s ingeri Rafo sau LukOil. Si de-ar fi cartel, s-ar rezolva mai usor treaba. Dar sunt totusi preturi in toata lumea care depind de pretul barilului. Deci degeaba te oftici pe astia de la OMV Petrom, ca se supun si ei masurilor globale.

    RăspundețiȘtergere