miercuri, 16 mai 2018

trucuri de curatare a cratițelor, tigăile, tăvile de copt și grătarul aragazului

Nu aveti nevoie decat de sucul de la o lamaie, aproximativ o jumatate de cana de apa oxigenata si un sfert de cana de bicarbonat de sodiu.
Amestecati foarte bine toate aceste ingrediente intr-un recipient pana cand obtineti o pasta omogena. Acum, tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati pasta pe tigaie, in zonele in care murdaria se curata foarte greu, si sa o lasati sa actioneze timp de 10-15 minute.
La finalul acestei perioade veti observa ca murdaria se desprinde efectiv singura. Curatarea va deveni astfel o joaca de copii.
Ce faci cand tigaia ta preferata prinde o pelicula fina de rugina?
Nu trebuie sa o arunci, problema se poate rezolva extrem de usor. Ia un burete mai abraziv si freaca suprafata afectata cu sare de masa grunjoasa, vei observa cum rugina se va curata complet. La final spala tigaia normal, cu detergent de vase.
Sterge-o foarte bine cu o carpa. Pasul final, pentru a preveni aparitia ruginii: pune cateva picaturi de ulei vegetal pe un servetel de hartie si unge cu el suprafata tigaii.
4 moduri în care poți curăța o tigaie arsă:
1. Prin încălzire
Dacă este vorba despre o oală din oțel inoxidabil sau email, se pune oala goală pe aragaz și se dă drumul la foc. Imediat ce se încinge, se închide focul și se toarnă o ceașcă de apă la temperatura camerei. Se rade mizeria cu o lingură de lemn sau cu o spatulă.
2. Prin înmuiere
Se umple tigaia cu apă caldă cu detergent de vase și se lasă la înmuiat pentru câteva ore. Folosește partea abrazivă a buretelui de vase pentru a îndepărta resturile de mâncare arsă.
3. Prin încălzire și înmuiere
Se umple tigaia cu apă, se adaugă detergent de vase și se fierbe apa timp de 10-20 de minute. Se lasă să se răcească tigaia timp de 30 de minute, după care poți folosi o spatulă de lemn pentru a îndepărta reziduurile arse.
4.Cu o soluție de oțet și bicarbonat de sodiu
Pentru a prepara această soluție, vei avea nevoie de o cană cu oțet, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o cană cu apă (mai puțină sau mai multă apă în funcție de mărimea tigăii), un burete de vase.
Sursa: Bensana

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu