joi, 29 martie 2018

CONIAC DE CASA


CONIAC DE CASA – RETETA LITUANIANA !
MOD DE PREPARARE
1.     Dizolvați zahărul în prealabil într-o cantitate mică de pălincă, de exemplu, puteți face un sirop de caramel simplu.
2.     Vă recomandăm să înmuiați în prealabil coaja de stejar în apă clocotită timp de 10 minute, s-o uscați, apoi s-o puneți în băutură, în caz contrar va avea un gust astringent.
3.     Puneți toate ingredientele într-un borcan, turnați deasupra pălinca și adăugați siropul, agitați bine amestecul și puneți-l la loc întunecat.
4.     Lăsați coniacul la infuzat timp de 2 săptămâni, dar nu mai mult de o lună, ca să nu aibă un gust astringent.
5.     Dacă veți infuza băutura pe calorifer, atunci reduceți timpul până la o săptămână – 10 zile, dar cel mai bine să infuzați coniacul mai mult timp.
6.     După ce băutura a căpătat o culoare maro și o aromă intensă, trebuie s-o filtrați, s-o turnați în sticle și s-o țineți la loc întunecat timp de cel puțin 6 luni.
7.     Coniacul de casă devine deosebit de plăcut după 2 ani. Cu fiecare lună băutura devine din ce în ce mai bună, cu gust bogat, moale și asemănătoare cu coniacul clasic.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu