marți, 12 noiembrie 2013

George Friedman: nici NATO si nici UE nu vor avea grija de România

George Friedman, Stratfor: nici NATO si nici UE nu vor avea grija de România

a declarat joi Friedman în cadrul unei conferinte sustinute la BNR unde de fata erau premierul Victor Ponta si guvernatorul BNR Mugur Isarescu

România trebuie sa aiba grija de ea singura, pentru ca NATO si Uniunea Europeana nu vor face asta, a declarat la Bucuresti George Friedman, unul dintre cei mai influenti politologi americani si presedinte Stratfor. Seful celei mai importante agen?ii private de analiza geopolitica este de parere ca statul român ar trebui sa lupte pentru mentinerea suveranitatii, pe fondul unui trend european de diminuare pâna la extinctie a suveranitatii nationale.
"Trebuie sa faceti o initiativa regionala. Este o iluzie optica impresia ca UE sau NATO vor avea grija de România, care este un stat suveran si trebuie sa îsi asume raspunderea pentru viitorul politic.
Trebuie sa va asumati problema suveranitatii si sa o platiti", a declarat Friedman într-un discurs sustinut la BNR, în fata unor lideri politici români, a unor bancheri si a unor manageri de mari companii. În privinta relatiei cu SUA, problema se pune ca România are nevoie în special de o relatie, nu Statele Unite. "Întrebarea este ce aveti de oferit", a mentionat politologul american.
Europa este într-o criza profunda, structurala, care va dura. "Problema în Europa este ca nu exista un lider, sunt opinii divergente între principalele state precum Germania si Franta, si nu exista o solutie comuna. Prima contradictie a Europei este ca este o uniune între state care nu sunt la fel".
Friedman spune ca timpul trece pentru Europa, iar problemele în loc sa se rezolve, se acutizeaza, mai ales în ceea ce priveste somajul. "Problema este ca s-au creat anumite sperante în special pentru clasa de mijloc, iar acum acest lucru a disparut. Acest lucru nu tine de o criza scurta, ci de ceva mult mai profund", a adaugat el. Friedman a mentionat ca din cauza opiniilor diferite, Europa nu a putut sa faca ceea ce au facut SUA în 2008 când au stopat extinderea crizei.
În Europa s-a trecut de la o criza bancara, la o criza sociala, a unei întregi generatii care nu are o rezolvare imediata, a mentionat Friedman.
Adoptarea euro, problematica pentru România
România nu ar trebui sa adopte euro pentru ca nu ar avea de ce, a mai spus presedintele Stratfor. "Bine ca nu sunteti în zona euro. Nu intrati acolo", a declarat joi Friedman în cadrul unei conferinte sustinute la BNR unde de fata erau premierul Victor Ponta si guvernatorul BNR Mugur Isarescu. Friedman a dat ca exemplu Turcia în privinta faptului ca nu face parte din zona euro. "Le-am spus si turcilor ca cel mai bun lucru care li s-a întâmplat a fost ca au fost respinsi de la intrarea în UE", a mentionat politologul american de origine ungara.Odata cu intrarea in Uniunea Europeana în 2007, România si-a stabilit ca tinta adoptarea monedei unice europene în 2015, data care nu va mai fi respectata din cauza aparitiei crizei economice. Guvernul Ponta, care s-a declarat adeptul adoptarii euro, nu a stabilit o noua data de aderare. Presedintele României, Traian Basescu a declarat recent ca guvernul ar trebui sa stabilieasca 2017 drept data de aderare la euro.
Motto: „Îmi pare rau ca trebuie sa v-o spun, dar acest pamânt e prea frumos si prea bogat ca sa-l puteti pastra fara lupta. Vi-l vor lua!” (Jean-Marie Le Pen, om politic francez, în atentia poporului român)
Specialistii serviciilor inteligente din tarile foarte dezvoltate din Vest au tras urmatoarea concluzie: mai eficient de distrus o tara este faptul de a-i infiltra guvernul cu zeci de neispraviti, sau nespecialisti, decât cu armate de spioni super-performanti.

De la cultura la medicina pâna la agricultura, neispravitii ministeriabili vor lua deciziile cele mai aberante, automanipulându-se prin prostie.

Odata plasat în functia-cheie, adversarul din afara granitelor va surâde satisfacut. Asta îsi va distruge tara mai puternic decât un bombardament cu arme din ultima generatie. Ceea ce se întâmpla de fapt si acum cu România. Daca nu am simti pe propria piele, si am putea privi din exterior acest jalnic spectacol, poate am râde pe saturate de aceste marionete numite „ministri”.

Diferenta dintre realitatea cotidiana si nepriceperea lor devine pe zi ce trece catastrofala. Si sa trecem acum la exemple concrete:
1. Guvernarea trecuta si prezenta
Electoratul naiv a vazut în aceasta aglomeratie USL-ista salvarea de ultim moment. Salvarea nu va fi niciodata, atât timp cât interesele de clan si mafiote transcend naivitatea electoratului amagit.
De un amuzament grotesc este si declaratia lui Varujan Vosganian ca doreste o remodernizare a industriei românesti. Probabil ca el se referea la noile mall-uri, care au luat locul vechilor fabrici, pentru ca din vechea industrie s-a cam ales praful.
Tot astfel, o minciuna sfruntata a fost si aceea care privea repornirea unei întreprinderi strategice - Oltchim. Crudul adevar este ca Oltchim este falimentara si falimentata de baietii destepti, care s-au pierdut prin offshore-urile din Oceania .
În acest haos declarativ, omul de bun-simt constanta ca se prabuseste totul: autoritatea statului, cursul leu-euro, productia de marfuri, lichiditatile care încep, curios, sa dispara.
2. Unde sunt banii românilor?!
Dupa renumita taiere Boc-Basescu, lumea se astepta la o minima revigorare a nivelului de trai.
Din nefericire, cosul zilnic al cetateanului scade.
În paralel asistam la mariri exorbitante ale pretului kilowatului, ale pretului întretinerii. Foarte multi dintre cetatenii oraselor, care nu au fost executati silit de catre banci, au trebuit sa-si schimbe locuintele de trei sau doua camere, pentru a se muta în conditii improprii, salvându-se astfel, pentru o vreme, de întretinerea galopanta. Mai mult, multe dintre asociatiile de locatari s-au debransat de la serviciile publice de întretinere.
Intrebare, pe buna dreptate, unde sunt banii lichizi ai românilor? Sumele provenite din taierea salariilor, pensiilor si ajutoarelor sociale unde s-au dus, dar creditele de la FMI si UE? În ce cont au intrat, ce destinatie au avut si, mai ales, cine a încasat dobânda uriasa?
În paralel cu aceasta saracie galopanta si umilitoare, bisnitarii ideologici aserviti mafiilor inter-partinice cheltuiesc în localuri de lux, plimbându-si amantele în limuzine elegante. Iata un paradox pe care l-a observat un jurnalist britanic: interlopii români nu se prea tem nici de politie, nici de justitie. Ei au solutia extraordinara: primesc un an sau doi de puscarie dupa care tot ce au furat le revine de drept si adesea îi auzi spunând: „Am fost baiat destept!”.
În Marea Britanie si SUA, prima grija a justitiei este confiscarea averilor ilegal dobândite si arestarea infractorului este etapa a doua. La noi, situatia este inversa. Nu se urmareste confiscarea averii ilegal dobândite, se da de ochii prostilor un an sau doi de închisoare iar mafiotul dispare în câteva luni din puscarie pe motive medicale.
Reîntors din puscarie, devine un demn „investitor”. Deci moralitate nu avem fiindca legea lustratiei nu e atât de necesara. Confiscarea averilor nu este trecuta în Constitutie! Dar pe multi patrioti ridicoli, de-a dreptul semidocti, îi preocupa regionalizarea României!
3. Cum se distruge o tara !?
Ar fi foarte curios sa raspunda un demnitar si sa explice astfel cum, printr-o simpla împartire geografica a unei tari, economia se revigoreaza brusc?! Iar nivelul de trai sa ajunga la niveluri astronomice!
Explicatia logica a împartirii pe regiuni este mult mai simpa si mai paguboasa. Vechii baroni de partid si de stat vor o halca si mai mare din trupul tarii. Cu nici un gând de eficienta, decât personala! În nici un caz, nationala!
Al doilea aspect al regionalizarii îl reprezinta slabirea statului national unitar român, deci un atentat important la integralitatea României.
Serviile de informatii si armata tarii nu au nimic de spus în acest sens?
Sa se faca cunoscute opiniile unor adevarati specialisti, si nu ale unor functionari burtosi, încasând salarii ametitoare, în comparatie cu un medic sau un profesor univerisiar.
Nici contextul politic international nu este favorabil României acum. Priviti atenti ce se întâmpla azi în Grecia si Spania, unde numarul sinuciderilor si omuciderile au crescut spectaculos din cauza saraciei si a somajului; tari altfel considerate superioare României ca nivel de trai.Va dati seama la ce final ne va împinge aceasta clasa politica corupta si stupida, suflete moarte care vor o tara înca vie la fel de moarta!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu