duminică, 26 februarie 2012

catre mizantropescu 2

Pai da acum , da .
Asa este subscriu , mintea omului nu e prea sanatoasa .
Si da ai dreptate tot alergam bezmetici prin diverse sisteme , dar alta solutie nu avem .
Incercarile , esecurile fac sa ne creasca experienta si numai experimentind putem progresa .
Nu cred sub nici o forma in anarhie si nici in miscarea browniană in societate .
Progresul nu poate veni decit prin ordine , disciplina si unirea de forte atit intelectuale cit si fizice ale membrilor unei comunitati ......
Stima draga domnule mizantropescu
Zirconiu

vineri, 24 februarie 2012

raspuns catre mizantropesc @mircea prodan referitor la ultimul comentariu

Dragul meu ,
Da ma cred destept .
1. Si am si motive intemeiate sa fac asta fara sa dezvolt aici ( lucru pe care-l sti si tu ....)
2. Nu poti fi de acord cu "capitalismul" desantat practicat in lume in ultima perioada circa 10 ani care a dus la dezastrul inevitabil de azui si de miine ( nu eu l-am produs )
3. Capitalismul apune o noua forma de relatii , guvernare si munca va fi cu siguranta gasita .
Aceasta nu va fi nicidecum comunista dar cu siguranta nici capitalista .
Om trai si om vedea .......cum va fi
4. Nu pot sta cu ochi in tavan si sufletul inpacat cind vad ce se intimpla ( genocid in sensul real al cuvintului , sanatatea in colaps , armata asisderea , economia ....invatamintul - disolutia statului , lacomia si imartelile de seara ale avutiei nationale prin taverne ...)
Nu pot stima finte ca Voiculescu , Patriciu , Tiriac etc ( motive intemeiate )
suficient
Stima
Zirconiu

duminică, 19 februarie 2012

Atentatul din SUA asupra Pentagonului

Atentatul din SUA asupra Pentagonului

84 casete confiscate si nedezvaluite de FBI ref. la prabusirea presupusului avion al zobrului 77 in Pentagon.
O imagine cat o mie de cuvinte.
Un "avion" ce a ales sa zboare la 1 metru deasupra solului, sa se implante in cladire ca intr-o bucata de unt, si sa nu ramana nici urma din el, nici sa lase in urma pic de combustibil, valize, ramasite omenesti, bijuterii, macar dantura vreunui disparut sau vreun telefon mobil.


sursa :0riginar.blogspot.com

CIUDAT NU ?.......

biogaz

1--bazin din tabla
2--capacul fix al bazinului,tot din tabla groasa,bine etansat cu garnitura de cauciuc
3--conducta metalica de 2 toli,din teava anticoroziva
4--reductie de la 2 toli la 3/4 sau 1/2 tol
5--conducta metalica anticoroziva de 3/4 sau 1/2 tol
6--robinet
7--stut pentru atasarea furtunului de cauciuc
8--furtun (pe distanta mica)
9--arzator
10--zidul cladirii
11--material biologic in fermentare
12--sol
img


1--strat de gunoi ce fermenteaza in aer liber
2--bazin din tabla sau din beton armat
3--gazometrul sau clopotul mobil(tot din tabla groasa) de colectare a biogazului,prevazut cu robinetul R
4--garnitura de apa (iarna se inlocuieste eventual cu antigel)
5--camera de umplere a bazinului
6--material biologic in fermentare
img

1--solul
2--strat de balast(pietris inalt de 100 mm
3--placa orizontala din beton armat,cu grosimea de 100 mm
4--cilindrul(bazinul) interior din beton armat
5--al doilea cilindru (tot din beton armat) unit cu cel interior astfel incat formeaza un dispozitiv in forma de U
6--garnitura de apa
7--gazometru din tabla groasa
8--conducta de iesire a biogazului
9--robinet de siguranta
10--robinet de lucru,in incapere
11--arzator
img

Cateva mici detalii:din 5 metri cubi de resturi si materii organice diverse se obtin,prin fermentare,circa 225 metri cubi de biogaz,ceea ce reprezinta echivalentul a 125 litri de motorina.Astfel,1 kg de materie uscata din urmatoarele materii organice produce(in metri cubi):pleava de grau-0,90,coceni de porumb-0,81,frunze diverse-0,81,dejectii de porc-0,39-0,54,dejectii de pasari-0,21-0,31,gunoi divers-0,24.Pentru a usura calculul se va sti ca 1 kg de resturi vegetale(coceni,frunze de toamna,pleava de grau)contine 0,8-0,9 kg materie uscata.In stare verde,1kg asemenea materiale contine doar 0,25 kg materie uscata.Dejectiile animaliere rezultate zilnic de la un animal(echivalente in materie solida uscata)sunt:vaca de lapte-7,5 kg,porc mare-4,1 kg,cal-3,1 kg,oaie-0,45 kg,rata-0,067 kg,gasca-0,07 kg,gaina-0,031 kg.
La temperaturi ale procesului de fermentare care variaza intre 25-50 grade C,o sarja(incarcatura) a bazinului dureaza aproximativ 60 de zile.Ea elibereaza zilnic biogaz (pe metrul cub din volumul bazinului)astfel:dupa 9 zile de fermentare-1,4metri cubi,dupa 15 zile-1,22 metri cubi,dupa 30 de zile-0,87 metri cubi,dupa 45 de zile-0,67 metri cubi,dupa 60 de zile -0,53 metri cubi,apoi sarja trebuie folosita ca ingrasamant agricol,iar cuva reancarcata.Daca insa temperatura de fermentare este mai mica,productia de biogaz dureaza pana la 3 luni,dar este in cantitate zilnica mai mica.
Indiferent de modelul instalatiei de biogaz pe care o veti construi si folosi,e necesar sa tineti neaparat seama de urm.recomandari:
1:bazinul instalatiei trebuie sa fie bine etansat spre a se evita scurgerile de biogaz.Pentru confectionarea bazinului este indicat fie tabla groasa de 2-3 mm (protejata impotriva coroziunii) fie beton armt.Rezultate bune veti obtine numai daca bazinul este ingropat in pamant.In sezonul rece ,cuva trebuie inconjurata cu gunoi aflat in fermentare.
2:materialul biologic colectat(balegar,etc) va fi mai intai lasat timp de 10–15 zile la fermentare in aer liber si numai dupa aceea va fi introdus in bazinul instalatiei.La inceput(pt amorsare)se adauga un amestec alcatuit din 1/3 lichid de balegar si 2/3 apa.
3:la umplerea bazinului tineti seama ca (in primele 2 saptamani) materilul se ,,umfla” sporindu-si volumul cu aproximativ 15%.Inceperea fermentarii (si deci producerea biogazului) dureaza 3–5 zile in timpul verii si aproximativ 20 zile in sezonul rece.Retineti ca in primele zile se degaja NU biogaz , ci bioxib de carbon,care trebuie evacuat in aer!
4:biogazul va fi adus in locuinta prin tevi de fier zincat de 1/2 tol, iar pentru legatura dintre aceste conducte metalice si arzatoare va fi folosit furtun din cauciuc gros ,rezistent.
5:arzatoarele vor fi din cele obisnuite pentru aragaz, dar cu diametrul dublu de deschiderea duzelor, din cauza presiunii mai scazute.

alternative la scumpirile ce vor veni .....

Platim chirii mai mari decat in Suedia. O garsoniera de 45 de metri patrati cu un living spatios si o bucatarie pe masura in luxoasa cladire Turning Torso, din orasul suedez Malmö, se inchiriaza la aceleasi preturi ca in cartierul Drumul Taberei din Bucuresti. Chiar si comparatia intre apartamentele din doua cladiri rezidentiale proaspat construite arata ca este mai ieftin sa locuiesti in Suedia

O locuinţă care să nu mai depindă deloc de reţelele de distribuţie a gazelor naturale, electricitate şi apă caldă, dar nici de aprovizionarea cu păcură, cărbuni sau lemne era privită drept „visul unor excentrici”, înaintea actualei crize economice.
Acum, când preţul energiei electrice distribuite în SUA este aşteptat să crească cu 30-50%, în 2009, chiar şi americanii – care au beneficiat, vreme de decenii, de energie mai ieftină decât în alte părţi ale lumii –  iau în considerare tot mai mult ideea „debranşărilor”. Dar nu ca să sufle în calorifere, ci ca să-şi producă propria energie, după cum îi îndeamnă Richard Perez, profesor la Universitatea de Stat din Albany, statul New York, în revista New Scientist.
 „N-am mai plătit o factură la electricitate din 1970”, declară Perez, care se numără între câteva sute de mii de americani care s-au deconectat nu doar de la serviciile de furnizare de gaze, apă, electricitate, dar şi de la sistemele de canalizare, pentru că îşi reciclează singuri deşeurile. În funcţie de locul unde este amplasată o casă, este aproape imposibil să nu fie suficiente condiţii necesare care să asigure autonomia energetică.
Casa care se întreţine singură
De pildă, New Scientist a identificat o asemenea locuinţă independentă energetic în Loughborough (centrul Angliei), care dispune de o pompă dintr-un lac termal, de două turbine eoliene de 25 kilowaţi, un sistem de panouri solare care se deplasează în funcţie de soare, de un rezervor de hidrogen şi unul de apă de ploaie.
Proprietarul casei deţine şi o firmă de tehnologie pentru energie regenerabilă, astfel că şi-a permis o investiţie de 2,1 milioane euro. Locuinţa produce 50.000 kilowaţi/oră (kwh) pe an, din care consumă numai 30.000. Restul este folosit pentru o instalaţie de electroliză a apei, care produce hidrogen. Cu toată energia produsă, proprietarul are în funcţiune cinci computere, două scannere cu laser, un cuptor cu microunde, aspiratoare şi o sumedenie de alte aparate electrocasnice. În orice clipă, casa dispune de 70 kwh de electricitate stocată în baterii, care pot asigura autonomia energetică pentru cinci zile.
O variantă „ieftină” a acestei case funcţionează în Aberdeenshire (nord-estul Scoţiei), graţie unei mori de apă, a cărei instalare a costat numai 20.000 euro. Pe lângă economia la electricitate, aceste case din Marea Britanie (UK) reuşesc să reducă consumul de apă pentru un cetăţean britanic de la 150 litri la numai 80 litri pe zi. Instalarea unui jet de intensitate diferită la toaletă, amestecarea apei de la duş cu aer (care oferă senzaţia unui jet puternic), colectarea apei de ploaie, udarea grădinii cu apa de după duş sunt câteva mijloace de economisire.
Energia solară – cea mai promiţătoare
Dacă nu oricine locuieşte lângă un curs de apă sau în zone cu vânt puternic, oricine, din orice colţ al planetei, ar putea profita de energia solară. Celulele fotovoltaice din ziua de azi, care transferă căldura solară în electricitate sunt atât de performante, încât pot profita şi de puţine ore cu soare. Doi metri pătraţi de panouri solare pot  produce 1.500 kilowaţi/oră pe an chiar şi într-o ţară înnorată ca UK. Într-o zonă însorită precum Texasul, panourile solare pot produce 2.000 kilowaţi/oră pe an.

Biocombustibili - cum se produc, avantaje si dezavantaje


Biocombustibilii (sau biocarburanții) sunt combustibili creați prin transformarea biomasei (resturi vegetale, uleiuri vegetale uzate, resturi celulozice, organice etc) prin diferite procese tehnologice(fermentare, conversie termo-chimică, distilare, deshidratare etc).

Pot fi împărițiți în trei categorii: Bioetanol(înlocuitor pentru benzină), Biodiesel(inlocuitor pentru motorină) și Biogaz(combustibil “eco” sub formă gazoasă).

Bioetanol – se obține prin procese de distilare, fermentare a materiei organice - grâu șisecară (în special în Europa), cherestea, resturi lemnoase, hârtie reciclată, porumb(în special în SUA), trestie de zahăr, sfeclă de zahăr(în special în Brazilia), manioc, Jatropha, cartofi, sorg, alge etc.


Combustibilul rezultat este amestecat în diferite proporții cu benzina (de exemplu, bioetanolul E85 are 85% etanol și 15% benzina). În Brazilia se comercializează și bioetanol în stare pura(E100). SUA și Brazilia erau în 2009 responsabile pentru 86% din producția globală de bioetanol.



Cea mai mare fabrică de bioetanol din România se află la Zimnicea. Investiția a fost de aproximativ 80 milioane euro, iar capacitatea de producție este de aproximativ 80.000 de tone de etanol pe an. Fabrica utilizează în special grâu, porumb și cartofi.



















































































































Biodiesel – este obținut din uleiuri vegetale(semințe de rapiță, soia, floarea soarelui, ulei de palmier etc) sau din chiar grăsimi animale. De regula biodieselul poate fi folosit pe orice motor diesel, fără a-l modifica în vreun fel. Performanța și consumul de biodiesel sunt la fel ca în cazul motorinei. Poate fi folosit de unul singur, sau în combinație cu motorina atunci când temperatura de afară este scăzută, sau negativă.






 




Conform O.G 78/2000,  persoanele juridice sunt obligate să asigure eliminarea sau valorificarea întregii cantități de deseuri produse, fie pe cont propriu, fie prin predarea lor către persoane autorizate. Astfel, se poate colecta în vederea producerii de biodiesel uleiul vegetal uzat din restaurante, fast-fooduri etc.

Biodieselul are avantajul că poate fi produs și pe cont propriu, de către fermieri, cu o instalație de biodiesel de dimensiuni reduse, putând fi folosit în agricultură ca și combustibil pentru tractoare, camioane etc.

Biogazul – e un gaz compus în special din metan și dioxid de carbon în proporții variabile, care rezultă din fermentarea anaerobă(fără aer, fără oxigen) a materiei organice.  Biogazul se emană din substrat, din deseuri, resturi organice, vegetale, animale, menajere, sub acțiunea bacteriilor metanogene.
Materialele folosite în producerea biogazului pot fi: deșeuri vegetale, deșeuri menajere, gunoi de grajd, ape reziduale din industria alimentară și zootehnie, paie de grâu, lucernă, buruieni, tulpini de cereale, dejecții animaliere și umane, dejecții de la păsări, nămol din stațiile de epurare, resturi de carne, fructe, legume, lactate, alege, semințe, coji, rumeguș, iarba verde sau uscată etc. Pentru producerea biogazului aceste materiale pot fi folosite separat sau în amestec. Valoarea energetică a biogazului va fi mai mare dacă amestecul de materii prime este mai variat. Nămolul rezultat în urma fermentării, cât și apa utilizată pentru producerea biogazului sunt biodegradabile, și nu dăunează mediului, ci pot fi folosite chiar pentru fertilizarea solului.


Biogazul poate fi folosit pentru gătit, pentru încălzirea apei menajere, pentru încălzirea locuinței, pentru producere de energie electrică.
 Directiva pentru Energie Regenerabilă a UE stabilește că până în 2020, cel putin 10% din combustibilii folosiți pentru transport în cadrul Uniunii să fie biocombustibili. În Brazilia procentul este deja de 30%.


În România, un proiect de Hotărâre de Guvern stabilește ca până la 1 ianuarie 2013 benzina și motorina vor trebui să conțină cel puțin 7% bioetanol, urmând ca procentul să urce până în 2020 la peste 10%.

România are un potențial mare în ceea ce privește producția de biomasă ca materie primă pentru producerea biocombustibililor, însă lipsa de interes a autorităților și o organizare precară fac greoaie dezvoltarea acestui sector. De asemenea, alte probleme în utilizarea biomasei pentru producerea biocombustibililor la noi în țară ar fi dimensiunile mici ale fermelor, slaba cooperare între fermieri, agricultori, lipsa unui sistem de colectare a deșeurilor forestiere și agricole, lipsa finanțării proiectelor etc.









































duminică, 12 februarie 2012

remembar cutremur 1977

fara cuvinte .....
Daca atunci a fost asa ....!!!!!
acum la ce ne putem astepta.......?????
atunci aveam armata ....
acum nu avem ( vezi generalu izmana )
atunci aveam muncitori din fabrici
acum nu mai avem
atunci se construia ca sa dureze
acum se construieste ca sa se incaseze ....
atunci aveam spitale
acum nu mai avem spitale ( decit dughene de mina 7 )
atunci aveam utilaje si fabrici de camioane , tractoare ...
acum nu mai avem nimic
Doamne ferestene de necaz ......
caci noi am distrus totul si acum ne cainam amarnic caci nimeni nu ne ajuta
Vezi inundatile , zapezile , etc ....
suntem singuri
Daca nu ne vom trezi va fi vai si amar
daca nu vom scutura capusele astea de la putere va fi jale
mai tirziu va fi prea tirziu
poate nu vom mai fiiii .....!!!!!
zirconiu

sâmbătă, 11 februarie 2012

Fraza anului

Fraza anului (spusa de castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura) “In lumea actuala, se investeste de cinci ori mai mult in medicamente pentru virilitatea masculina si silicoane pentru femei, decat in vindecarea bolii Alzheimer. Din aceasta cauza in cativa ani, vom avea batrane cu ţîţe mari si batrani cu p…a tare, dar niciunul nu-si va aduce aminte la ce servesc


În toiul nopţii, Bulă, cu vînătăi pe faţă şi cu două valize în mîini, sună la uşa casei lui taică-său.
- Ce-i cu tine, Bulă, la ora asta şi în halul ăsta?
- M-am certat cu nevastă-mea.
- Şi a îndrăznit curva aia să dea în tine? Eu, în locul tău, o făceam bucăţi!
Bula, rînjind:
- Dar ce credeai că am în valize?

vineri, 10 februarie 2012

strategii de manipulare Chomsky

Strategia diversiunii consista în deturnarea atentiei publicului de la problemele importante si de la schimbarile hotarâte de elitele politice si economice, printr’un potop continuu de distractii si de informatii neînsemnateChomsky analizeaza diferitele tehnici de spalare a creierului, pe care o îndura poporul nostru.
Zece strategii de manipulare a poporului nostru

1. ’’A distrage în permanenta atentia publicului, departe de adevaratele probleme sociale, captivata de subiecte fara importanta adevarata. A tine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fara nici "un timp pentru gândire" scrie Chomsky.

2. A cauza probleme si apoi, a oferi solutii.

Aceasta metoda se mai numeste si ’’ problema – reactie – solutie”. La început, se creeaza problema, sau „situatia”, prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sângeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, în detrimentrul libertatii.
3. Strategia „în degrade”.

Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata în mod progresiv, în ’’degradeu”, pe o durata de zece aniÎn acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi din 1980 pâna în 1990. Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate în mod brutal.

4. Strategia actiunii cu date diferite.

    O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarâre nepopulara este de a o prezenta ca “dureroasa, dar necesara’’,obtinând acordul publicului în prezent, pentru aplicarea în viitorEste mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decât al unuia apropiat. În primul rând, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui’’totul va merge mai bine mâine” si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. În fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venitExemplu recent: trecerea la Euro si pierderea suveranitatii monetare si economice, acceptate de tarile europene între 1992 – 1995 si aplicate în 2002.

5. A se adresa publicului ca unor copii mici.

Cea mai mare parte a publicitatilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje si un ton absolut copilaresti, aproape debile, ca si cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mintal. De ce oare ? ’’de 12 ani.”Daca ne adresam unei persoane ca si cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate si cu o oarecare probabilitate, va avea un raspuns sau o reactie tot atât de lipsita de simt critic ca a unui copil de 12 ani” analizeazaChomsky.

6. A face apel mai mult la partea emotionala decât la gândire.

Este o tehnica clasica pentru a opri analiza rationala si, deci, simtul critic al oamenilor. Ïn plus, folosirea emotionalului deschide accesul la subconstient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinte, spaime, pulsiuni sau comportamente.

7. Mentinerea poporului în nestiinta si prostie.

A face în asa fel ca poporul sa nu înteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlarea si robirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cât mai slaba, încât prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramâna de neînteles de cele dintâi.

8. A încuraja publicul sa se complaca în mediocritate.

A încuraja publicul sa creada ca e ”bine” de a fi prost, vulgar si incult. A-l îndopa cu seriale americane si emisiuni de tele-realitate, niste dobitocenii monstruoase.

9. A înlocui revolta cu învinovatirea.

A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria’i nenorociredin cauza unei inteligente insuficientesau a capacitatilor si eforturilor necorespunzatoareAstfel, în loc sa se ridice împotriva sistemului, individul se subestimeaza si se învinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, având ca efect abtinerea de la actiune. Si, fara actiune, nu exista revolutie !

10. Si, ultimul punct, a cunoaste oamenii mai bine decât se cunosc ei însisi.

Ïn ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescânda între cunostintele publicului si acelea detinute si folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei si psihologiei aplicate, ”sistemul” a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic si psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decât el însusi. Aceasta înseamna ca, în majoritea cazurilor, sistemul detine un control mai mare si o putere mai importanta asupra oamenilor decât ei însisi.

un interviu remarcabil

 Pe la începutul anilor 2000, exista un talk-show pe ANTENA 1, care se numea: "Marius Tucă Show". Acest excelent ziarist invita în emisiunile sale, cele mai reprezentative personalităţiale momentului, de la preşedintele statului, primul ministru şi membri ai guvernului, până la sportivi, oameni de cultură sau de ştiinţă... pe scurt, invita în fiecare seară, OMUL ZILEI! ...Era unul dintre programele cele mai aşteptate şi mai urmărite, întrucât realizatorul nu-şi "ierta" pentru nimic în lume invitatul, supunându-l unui continuu tir de întrebări, care de care mai provocatoare şi mai indiscrete referitoare la activitatea profesională sau acţiunile publice ale acestuia. Totul cu bun simţ, totul cu maxim profesionalism, beneficiind de o echipă redacţionala de elită!
Într-o seară de acum circa zece ani, l-a avut ca invitat pe marele nostru economist şi academician Anghel Rugină, profesor universitar de anvergură mondială, care s-a stins din viaţa de curând, din păcate... Emisiunea de pe Antena 1 din acea seară avea să devină, pentru toţi cei care am urmărit-o, absolut memorabilă.
Sub Ceauşescu, Anghel Rugină a fugit din ţară , trecând Dunărea înot la sârbi. A fost rănit la picior de un grănicer român, dar a reuşit în cele din urmă să ajungă în Statele Unite, unde a devenit membru corespondent al Academiei Statelor Unite, şef de comisii economice şi consilier în diferite guverne americane.Pentru cine vrea să se edifice mai pe larg despre personalitatea acestui român de excepţie recomand lectura de pe Wikipedia şi din alte surse on-line.
La un moment dat, cu toată experienţa sa, Marius Tucă a scăpat invitatul de sub control. Personajul "de mare calibru"din acea seară, a pus treptat stăpânire pe emisiune, toată pregătirea acesteia ducându-se "pe apa Sâmbetei", deoarece răspunsurile sale la întrebările moderatorului depăşeau cu mult tiparul emisiunii, prin amplitudine, prin modul în care erau documentate şi mai ales prin consecinţele lor!... Erau răspunsuri care impuneau de la sine alte întrebări şi tot aşa... Ca un bulgăre de zăpadă lăsat să se rostogolească pe o pantă proaspăt ninsă!... Dar să vedem ce s-a întâmplat, concret!
Domnul Rugină a afirmat la un moment dat, că a fost invitat acasă la George Bush ! La "CASA ALBĂ ", bineînţeles. Fiica domniei sale era prietenă şi colegă de facultate cu gemenele preşedintelui american, iar acesta a vrut să îl cunoască personal, aşa că l-a invitat la o cină în cel mai bine păzit obiectiv al planetei. Şi când Marius Tucă l-a întrebat cum e de fapt preşedintele american "în privat", au început dezvăluirile:
"George Bush este un texan simpatic, cinstit şi foarte de treabă, dar nu face ce vrea el!..."
"Cum, adică, nu face ce vrea el? Păi nu este el cel mai puternic om de pe planetă? Nu conduce el guvernul celui mai puternic stat din lume?" A întrebat, Tucă."Păi, nu prea..." a răspuns domnul profesor. "Se vede treaba că trebuie să fac unele precizări", a mai spus domnia sa, "ca să se ştie şi ca să puteţi înţelege mai bine"!...
Apoi a continuat: "Dragii mei, lumea asta este condusă de un fel de guvern mondial, format dintr-un grup de circa 250-300 de persoane, super-bogate, super-puternice şi super-bine-informate, care trăiesc "ca în sânul lui Adam"! Oamenii ăştia deţin puterea absolută pe planetă. În afară de accesul imediat la toate resursele economice şi la cele mai recente descoperiri tehnico-ştiinţifice, multe ţinute în secret, au la dispoziţie, în toate ţările lumii, institute de cercetări psiho-sociologice, cu ajutorul cărora ţin sub control toate popoarele planetei. Acestea le indică personajele politice cele mai "potrivite" pentru a "câştiga alegerile", în mod "democratic" în cele mai importante state ale lumii; importante nu numai ca număr de locuitori, dar mai ales prin resursele lor naturale, prin puterea economică, militară sau prin poziţia lor strategică.
Practic toţi conducătorii statelor importante ale planetei sunt"aleşi" cu "binecuvântarea" acestui "GRUP", şi toţi cei aleşi nu fac altceva decât să pună în practică "directivele" trasate de acesta..."
Întrebare telefonică de la un telespectator: "Domnule Anghel Rugină, face şi România parte dintre ţările vizate de "GRUP"?"
"Da. Şi ca dovadă vă aduc faptul că, înainte cu două luni de alegerile din 2000, persoana care a câştigat alegerile prezidenţiale, a fost în vizită "privată" în Statele Unite, iar la două săptămâni de la câştigarea alegerilor, primul ministru proaspăt numit a făcut acelaşi lucru. Au fost amândoi să-şi ia "foaia de drum"...
Replică telefonică: "Adică dumneavoastră vreţi să spuneţi că pe preşedintele nostru ni l-au ales americanii?"
Răspuns: "Nu o spun eu. Aşa este. Numai că nu americanii, ci "GRUPUL" care conduce. În America a avut loc doar acceptarea şi instruirea personajelor."
Replică: "Să vă fie ruşine domnule, Rugină... Să vă fie ruşine că aţi ajuns la vârsta pe care o aveţi, cu capul plin de păr alb, ca şi mine şi că ne minţiţi în halul ăsta... Nu ştiu ce interes aveţi să o faceţi, dar vreau să vă spun că pe preşedintele nostru l-am ales noi, cu toţii, prin votul nostru, că aşa am vrut noi! Să vă fie clar: aşa am vrut noi! Şi apoi cum să ni-l aleagă alţii când este o comisie de votare care verifică vot cu vot, de la toate partidele... Sunteţi un mincinos! Domnule Marius Tucă, nu mai chemaţi, domnule, din ăştia... Bună seara!..."
Anghel Rugină, (A.R.): "Dragă domnule, te felicit!... Te felicit că ai ajuns la vârsta la care ai capul plin de păr alb şi că ai trăit până acum cu impresia că ai putere! Că votul tău contează! Poţi să mori fericit în cazul ăsta! Eu nu am vorbit pentru cei care au vârsta şi convingerile dumitale. Eu am vorbit pentru cine are urechi să audă şi minte să înţeleagă!...
În ceea ce priveşte votul, nu uitaţi vorbele lui Stalin, care zicea că nu contează cine şi ce votează, contează doar cine numără voturile! Astăzi cu voturile centralizate electronic treaba asta a devenit un simplu joc pentru un informatician: cu un program deştept, printr-o simplă atingere a unei anumite taste, voturile plus ale unui candidat se adună discret la cel care trebuie să iasă...
Îmi spui că nu ştii ce interes am... Am interesul ca POPORUL MEU SĂ AFLE... Să afle şi SĂ ÎNŢELEAGĂ!... Să înţeleagă că la nivel global "cărţile sunt făcute"! Oamenii ăştia sunt prea deştepţi şi prea puternici!..."Alt telespectator (TS), întreabă:
"Dar cine sunt oamenii ăştia? Este vorba de Franc-masonerie?"
A.R.: "Sunt şi masoni în "grup", dar nu sunt majoritari!"TS, (chiar dacă se tratează de un alt telespectator lăsăm iniţialele cu titlu generic, pentru cursivitatea mesajului):
"Atunci, despre cine este vorba? E sultanul Bruneiului? Bill Gates? Sau cine altcineva?"
A.R.: "Mai, băieţi... Pe oamenii ăştia nu-i cunoaşte nimeni... Adică nimeni dintre "muritorii de rând"! Ce, sultan? Ce, Bill Gates? Ăştia sunt mici copii, pe lângă cei din "GRUP"! Trebuie să înţelegeţi că adevăraţii bogaţi ai lumii nu apar în nici un top, al niciunei reviste... Se bucură de anonimat pentru ca astfel să aibă libertate deplină de mişcare. Doar un număr limitat de persoane, alese pe sprânceană, cunoaşte identitatea unora dintre ei, alte persoane "alese", cunosc pe altele, şi tot aşa. Nimeni nu poate pune toate piesele acestui puzzle împreună... Nici măcar preşedinţii marilor state ale lumii. Directivele ajung la ei prin interpuşi. V-am spus că este vorba despre oameni deosebit de inteligenţi şi despre o organizare perfectă!..."
TS : "Atunci sunt evreii?"
A.R.: "Sunt şi evrei dar nu sunt majoritari!"
TS: "Arabii? Sunt şi arabi? Că ăştia au petrol..."
A.R.: "Dragii mei, sunt reprezentanţi de peste tot, într-o proporţie echilibrată. În asta şi constă succesul "GRUPULUI", deciziile în interiorul lui se iau într-un mod absolut democratic, iar locul în acest "GRUP"se moşteneşte, pe principii monarhice, cei ce urmează să intre fiind foarte bine testaţi şi pregătiţi în acest sens...
TS: "Bun, şi cam de când se întâmplă chestiile astea?"
A.R.: "Se zice că acest "GRUP" a luat fiinţă cam pe la începutul anilor 1800, cu scopul declarat de a prelua conducerea lumii.
Prima mişcare cu relevanţă la nivel planetar ar fi fost iniţierea valului de revoluţii din Europa anilor 1848. Apoi "GRUPUL" a încercat preluarea puterii pe tot globul prin intermediul ideologiei comuniste."
TS: "Cum adică, să preia puterea în lume cu ajutorul comunismului? Păi comunismul nu zice că totul este al tuturor? Nu înţeleg. Puteţi să ne explicaţi?"
A.R.: "O.K. Să raţionăm un pic... Deci ideologia comunistă spune că totul este al tuturor, este adevărat, dar şi că nimeni nu poate dezlipi nici un strop din bunurile în comun pentru folosul său personal. Deci totul este al tuturor şi în particular al nimănui. Şi chiar dacă nu sunt ale nimănui, după victoria planetară a comunismului, aceste bunuri trebuiesc totuşi "administrate" de cineva. Şi de ce acel cineva n-ar putea fi un "GRUP", de administratori la nivel mondial de, să zicem... 250-300 de persoane!... " ...Toată lumea... mută. Inclusiv Marius Tucă...
Şi domnul profesor a continuat: "Toate mişcările de rezonanţă mondială de după 1848, s-ar fi produs cu acceptul acestui "GRUP". Totul bine studiat. Totul cu un scop precis.Bineînţeles că au apărut şi evenimente neprevăzute. Las un moment dat, liderii comunişti, supuşi unei propagande deşănţate cu scopul creării cultului personalităţii, pe criterii de marketing politic, au început ei înşişi să creadă în ceea ce propovăduiau şi să se creadă nişte ZEI în viaţă, aşa că au scăpat de sub control. Şi atunci a fost nevoie de crearea unei ideologii care să contrabalanseze comunismul şi anume fascismul. Şi aşa a pornit cel de-al doilea război mondial... Şi când şi fascismul a început să aibă derapaje i s-a opus o coaliţie mondială, şi pentru că nu fusese înfrânt comunismul "independent", a fost nevoie de un "război rece", care s-a încheiat aşa cum ştim cu toţii, cu victoria "GRUPULUI", asupra copilului rebel - comunismul!
Acum suntem în faza în care "GRUPUL" se concentrează asupra unei noi strategii de putere şi anume "GLOBALIZAREA". Au fost create organisme la nivel global în sprijinul acestui concept: NATO, G8, G20, FMI, Banca Mondială, BERD, Comunitatea Europeană, etc...
Trebuie să recunoaştem că acest "GRUP" a avut un rol foarte important în menţinerea unui echilibru strategic la nivel mondial. În perioada dominaţiei acestuia, nivelul de trai al populaţiei a crescut în mod constant, nu peste tot e drept dar încă se mai lucrează la acest lucru prin intermediul organismelor mondiale controlate de "GRUP". De asemenea nivelul tehnologic a cunoscut un progres uriaş care nu ar fi fost posibil fără direcţionarea resurselor necesare în acest sens. "Drepturile omului"sunt impuse permanent pe ordinea de zi a tuturor reuniunilor la nivel mondial, sau regional, acolo unde acestea nu sunt la înălţimea momentului. În general se impune o nouă ordine mondială, care încearcă să înlăture haosul, anarhia şi pericolele potenţiale la nivel planetar...V-am spus că este vorba despre persoane deosebit de inteligente.
E drept, uneori sunt mai răi câinii, că stăpânii, dar sunt sigur că la momentul oportun, stăpânii îşi vor pune câinii cu botul pe labe !..."
Marius Tucă (M.T.):
"Domnule Anghel Rugină, m-aţi uimit! De unde ştiţi toate astea?
A.R.: "În cercurile academice americane se dezbat destul de des subiecte de genul ăsta!"
M.T.: "Şi nu vă este frică să dezvăluiţi aceste lucruri?"
A.R.: "În primul rând, am o vârstă: "mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul", şi apoi sunt lucruri, repet, deja cunoscute, iar scopul pentru care am făcut-o este de a limpezi cumva apele şi de a potoli spiritele înfierbântate din România, care încă mai cred că tot ceea ce zboară se mănâncă!..."
TS: "Şi noi ce trebuie să facem?"
A.R.: "Aici am vrut să ajungem cu discuţia noastră!... Pentru noi, important este să ne facem viaţa frumoasă în jurul nostru.Să lăsăm gândurile mari, la scara internaţională, că acolo jocurile sunt făcute şi echilibrele nu trebuiesc rupte! Nu avem nici informaţiile, nici competenţa, nici resursele şi nici mijloacele necesare să acţionăm la un nivel atât de înalt.
Putem în schimb să ne comportăm civilizat, să ne educăm bine copiii, să ne conservăm şi să ne protejăm mediul în care trăim, să ne respectăm şi să ne ajutăm, pe scurt: să ne trăim viaţa liniştiţi..."
Dragos Ungureanu
 

joi, 2 februarie 2012

doar poze





























Primele imagini ale părţii întunecate a Lunii au fost publicate de NASA

Primele imagini ale părţii întunecate a Lunii au fost publicate de NASA (video)

Agenţia spaţială americană a dat publicităţii primele filmări ale părţii întunecate a satelitului natural al Pământului. Imaginile au fost surprinse în cadrul misiunii GRAIL, pe data de 19 ianuarie, cu ajutorul aparaturii instalate la bordul a două sonde spaţiale.
Misiunea GRAIL (Gravity Recovery And Interior Laboratory) se bazează pe două vehicule spaţiale identice, denumite Ebb şi Flow, ambele echipate cu tehnologie specială MoonKAM.
În imaginile obţinute se poate observa Polul Nord al Lunii, precum şi Mare Orientale, una dintre cele mai importante forme de relief de pe Luna.
Mare Orientale este un crater de impact cu diametrul de 900 kilometri. Pe imagini mai poate fi observat terenul accidentat situat în apropierea Polului Sud lunar, precum şi craterul Drygalski cu diametrul de 149 kilometri, cu formaţiunea caracteristică, în formă de stea, din centrul său, scrie descopera.ro.
Formaţiunea a apărut în urmă cu miliarde de ani, cu ocazia impactului Lunii cu o cometă sau asteroid.

"Calitatea imaginilor video este excelentă şi poate motiva studenţii noştri spre exploarea cât mai detaliată a Lunii", declară Maria Zuber , cercetător principal din cadrul Massachusetts Institute of Technology .
Cele două navete spaţiale, care au dimensiunea aproximativă a unei maşini de spălat, au intrat cu succes pe orbita lunară în noaptea de Anul Nou şi în ziua de 1 ianuarie 2012.
Lansate din Florida în luna septembrie 2011, navetele Ebb şi Flow gravitează în jurul Lunii la distanţa de 55 kilometri de suprafaţa acesteia. Misiunea lor constă în strângerea de noi informaţii care să ajute oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine modalitatea în care s-a format Terra, precum şi în colecarea de noi date referitoare la Lună.