miercuri, 8 ianuarie 2014

SARACIA PROSTESTE !!!

“Daca o societate libera nu poate rezolva situatia celor saraci si multi, nu poate salva nici pe cei putini, care sunt bogati.”
J.F. Kennedy
“Daca te-ai nascut sarac, nu este vina ta. Daca mori sarac este.”
Bill Gates

Ceea ce faci in timpul tau liber este ceea ce te va elibera de la sclavie!
Ca sa nu termin intr-o nota negativa, o sa vin si cu diferentele intre cei care traiesc in bunastare si cei care traiesc in saracie. Doar observand diferentele comportamentale intre ele iti pot da o idee despre ceea ce poti face tu ca sa iesi din aceasta capcana. Cifrele sunt luate de pe siteul DaveRamsey.Com si se aplica SUA, eu le-am luat pe cele mai importante dintre ele, care pot face o diferenta intre cum gandesc si cum se comporta oamenii care au atins un prag de bunastare personala si cum gandesc si se comporta oamenii care traiesc in saracie (si neajunsuri).
 1. Bogatii se concentreaza pe cate un obiectiv in special (se ocupa de un proiect pana il finalizeaza si incep altul) in procent de 80%, saracii in procent de 12%.
 2. Bogatii fac miscare (fitness, aerobic) de minim 4 ori pe saptamana in procent de 76%, saracii in procent de 23%.
 3. Bogatii au un sistem personal de lucru cu listele de sarcini (sistem de organizare personala – TO DO LIST) in procent de 81%, saracii in procent de 19%.
 4. Bogatii impun propriilor copii sa citeasca minim 2 carti non-fictionale pe luna in procent de 63%, saracii in procent de 3%.
 5. Bogatii impun propriilor copii activitati de voluntariat (in directia vocatiei/profesiei sau in directia orelor in folosul comunitatii) minim 10 ore pe luna in procent de 70%, saracii in procent de 3%.
 6. Bogatii isi scriu propriile obiective in mod regulat (intr-un sistem propriu) in procent de 67%, saracii in procent de 17%.
 7. Bogatii citesc in medie 30 minute / zi informatii ce tin de educatie personala sau cariera in procent de 88%, saracii in procent de 2%.
 8. Bogatii petrec minim 5 ore de networking pe luna in procent de 79%, saracii in procent de 16%.
 9. Bogatii se uita la emisiuni de divertisment / reality show-uri in procent de 6%, saracii in procent de 78%.
 10. Bogatii se trezesc cu 3 ore inainte de munca propriu zisa in procent de 44%, saracii in procent de 3%.
 11. Bogatii isi educa zilnic copiii pentru succesul lor personal (obiceiuri, mentalitati) in procent de 74%, saracii in procent de 1%.
 12. Bogatii cred ca obiceiurile bune sunt cele care iti aduc oportunitati si ceea ce altii numesc “noroc” in procent de 84%, saracii in procent de 4%.
 13. Bogatii cred ca obiceiurile proaste sunt cele care iti aduc lipsa oportunitatilor si ceea ce altii numesc “ghinion” in procent de 76%, saracii in procent de 9%.
 14. Bogatii cred in ideea de educatie personala continua si evolutie personala in procent de 86%, saracii in procent de 5%.
 15. Bogatilor le place sa citeasca in procent de 86%, saracilor in procent de 26%.
Acum intrebarea mea pentru tine este urmatoarea: 
In ce categorie te incadrezi la fiecare dintre cele 15 “mentalitati” ale omului care a atins bunastarea financiara?
sursa <http://construimimperii.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu